Primăria Sibiu: Alte 110 stații vor avea afișaje digitale

Primăria Sibiu cumpără 110 afișaje digitale pentru stațiile Tursib

Primăria Sibiu achiziționează încă 110 afișaje digitale de informare pentru stațiile de transport public din oraș, cu finanțare din fonduri europene în cadrul PNRR. În acest sens, am inițiat o procedură de achiziție publică.

„În paralel cu înnoirea flotei de autobuze a societății de transport public Tursib, am pus accent în proiectele implementate și pe îmbunătățirea informării călătorilor și a sistemului de plată. Astfel, am pus la dispoziția lor aplicația Sibiu Bus. De asemenea, am instalat 36 de afișaje digitale în tot atâtea stații de autobuz, care oferă informații în timp real despre timpul de sosire al autobuzului sau modificările în orar. Prin acest nou proiect, finanțat în cadrul PNRR, Primăria Sibiu va dota încă 110 stații de autobuz cu astfel de dispozitive.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Achiziția cu o valoare estimată de 6,13 milioane de lei, presupune livrarea, instalarea și punerea în funcțiune a 110 afișaje, integrate cu sistemul digital deja implementat pentru managementul flotei, astfel încât afișajele să preia în mod automat informațiile transmise de toate mijloacele de transport, prin intermediul GPS-urilor instalate la bord. Astfel, aproximativ jumătate din stațiile Tursib din municipiu vor avea panouri digitale de informare a călătorilor.

Panourile digitale vor afișa/difuza următoarele tipuri de informații:

  • linia, destinația și timpul până la sosirea următorului vehicul în stația respectivă;
  • informații utile legate de orar, traseu etc, mesaje importante, alerte, anunțuri etc, transmise din dispecerat.

Acestea vor fi dotate și cu camere video performante și vor fi protejate împotriva actelor de vandalism.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top