Polițiștii sibieni sunt la datorie în weekendul de Florii

Polițiștii sibieni la datorie

În perioada 23 – 25 aprilie, polițiștii sibieni, împreună cu celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, vor fi la datorie pentru ca Sărbătoarea Floriilor să fie celebrată în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID – 19 să fie respectate.

În acest sens, peste 100 de polițiști vor acționa în zilele de weekend, în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Efectivele de poliție care participă la misiuni în această perioadă vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

O atenție deosebită va fi acordată lăcașelor de cult de pe raza județului Sibiu, unde se va acționa pentru gestionarea afluxului de persoane pe timpul slujbelor religioase, precum și pentru respectarea măsurilor sanitare impuse.

Vor fi la datorie în această perioadă, atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și polițiști de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt antrenați și polițiști din alte structuri: investigații criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenție rapidă şi polițiști de la arme, explozivi şi substanțe periculoase.

Pe drumurile publice, polițiștii rutieri vor acționa pentru combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere dar și pentru fluidizarea traficului.
Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul Coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali. Scopul nostru nu este aplicarea de sancțiuni, ci de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2!

Se va acționa în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale.

Reamintim că, purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Vă dorim să aveți un sfârșit de săptămână liniștit și urăm la mulți ani tuturor sărbătoriților!


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top