PNRR. Primăria Sibiu anunță primele 4 proiecte aprobate!

PNRR. Aproape 133 milioane de lei pentru proiectele aprobate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a publicat primele liste cu proiectele aprobate spre finanțare, depuse în cadrul apelului 1 al Planului Național pentru Redresare și Reziliență(PNRR), Componenta 10 – Fondul Local și Componenta 5 – Valul Renovării.

S-a aprobat finanțarea pentru achiziția de autobuze pentru transportul metropolitan:

“A fost aprobat spre finanțare proiectul ampludepus pe PNRR, în valoare de peste 124 de milioane de lei, prin care vom achiziționa în parteneriat cu cele 9 orașe și comune partenere în ADI Transport Metropolitan Sibiu un număr de 36 de autobuze electrice care să ne permită extinderea transportului public în Sibiu și în aceste localități din zona periurbană, care fac parte din asociație.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Proiectul pe PNRR aprobat prevede achiziția a 30 de autobuze cu o lungime de 12m și a 6 autobuze de 10m care vor asigura extinderea transportului public spre orașele Cisnădie și Ocna Sibiului și comunele Șelimbăr, Sadu, Șura Mare, Șura Mică, Cristian, Poplaca și Roșia. Pe lângă autobuze, se vor achiziționa 48 de stații de încărcare rapidă sau lentă a acestora. Este inclusă și cumpărarea a 71 de stații de încărcare a mașinilor electrice care vor putea fi utilizate de public, dintre care 45 vor fi amplasate în Sibiu, iar restul în celelalte 9 localități partenere.

Reamintim că ADI Transport Metropolitan a depus pe apelul 2 al PNRR un al doilea proiect pentru achiziția a încă 20 de autobuze electrice care să suplimenteze capacitatea de transport în zona deservită de această Asociație.

Alte trei proiecte depuse de Municipiul Sibiupe PNRR, au fost incluse pe acest prim anunț, primind finanțarea din fonduri europene nerambursabile:

  1. Achiziția și instalarea unui sistem de prioritizare în trafic a transportului public în 15 intersecții semaforizate din Sibiu, situate pe cele mai aglomerate artere. Cu ajutorul acestor echipamente digitale și a unui software specializat, autobuzele care ajung în intersecțiile în care sunt instalate aparatele vor primi mai repede culoarea verde la semafor, scurtându-se astfel timpii de așteptare în trafic. Programele de circulație a autobuzelor vor putea fi astfel mai riguros respectate. În cadrul aceleiași investiții se vor achiziționa și instala sisteme de afișaj digital în încă 20 de stații de transport public, pentru informarea călătorilor. Valoarea finanțării aprobate pentru acest proiect este de 6,29 milioane lei.
  2. Amenajarea unei piste pentru biciclete cu o lungime de 1,9 km pe strada Th. Aman. Aceasta va face legătura cu pista existentă dinspre Parcul Sub Arini, Grădina Zoologică și Pădurea Dumbrava, asigurându-se continuitatea rețelei de piste din zonă. Finanțarea europeană nerambursabilă alocată pentru acest proiect este de 2,24 milioane lei.
  3. Elaborarea în format digital GIS a unui Plan Urbanistic Zonal pentru o zonă construită protejată din centrul istoric al Sibiului și anume Piața Mare și Piața Mică. Acest plan urbanistic va include, printre altele: ridicări topo, studii istorice, studii de fundamentare, etc și va fi util prin reglementările urbanistice care vor fi astfel stabilite pentru protecția unei zone istorice importante. Finanțarea obținută de Municipiul Sibiu însumează 457.000 lei.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top