Festivalul Toamnei – în Turnișor
Festivalului toamnei – este organizat de Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Sibiu, în Turnisor – Șoseaua Alba Iulia nr.77a ( Zacaria Imperial Industrial Park ).
Evenimentul va reuni producători locali de la care puteți achiziționa o variată ofertă de produse: flori de toamnă, produse apicole, legume – fructe proaspete şi conservate, vin, must, conserve de sezon, produse tradiţionale , accesorii handmade. Accesul este gratuit.
C.C.I.A Sibiu – în sprijinul comunității de afaceri!
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Flashmob româno-ucrainian cu 100 de participanți
2 ani agoFlashmob la Sibiu
De când a început războiul în Ucraina, peste 4,6 milioane de refugiați, cu precădere femei și copii, au fost nevoiți să-și părăsească țara. Pe 3 martie, Andrei Hlivniuk, solistul trupei Boombox, publică o versiune proprie a melodiei „Oy u luzi, chervona kalina/călinul roșu din luncă/ The Red Viburnum In The Meadow,” un cântec patriotic ucrainean compus în 1914 și devenit imnul neoficial al soldaților care luptă pentru apărarea țării.
”Acest imn l-am îmbrățișat și noi, comunitatea din Sibiu, ale carei femei, mame, copii au venit alături de femeile si copiii refugiați din Ucraina.”, a declarat Victoria Ghilas.
Peste jumătate dintre femeile prezente au fost ucrainience. Acestea au venit la flashmob, din mai multe orașe din România. Printre femeile românce care au participat la flashmob, sunt aceleași femei-voluntare care zi și noapte adună alimente, caută cazări.
”Sprijinul poate lua multe forme, de la nivelul pragmatic, al asigurării nevoilor de bază și strângerii de fonduri, până la niveluri mai subtile, cele de susținere printr-o îmbrățișare, un cuvânt cald și a unui cântec, menit sa țină spiritul sus, în care limbajul universal al muzicii uneste vocile, dar și inimile.”, a adăugat Victoria Ghilas.
Mulțumiri Muzeului de Istorie Sibiu, care și-a deschis porțile și a găzduit flashmob-ul.
Inițiativă și concept: Lavinia Petrariu; Concept, adaptare, coordonare și organizare producție: Victoria Ghilas; Solistă: Uliana Stolineț; Cameraman: Sergiu Chirău; Montaj: Lucian S. – www.opiniadesibiu.ro
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
232Salon Business la terminalul plecări al Aeroportului Internașional Sibiu
2 ani agoSalon business cu o capacitate de 25 de locuri
Joi s-a inaugurat la Sibiu, în prezența președintei Consiliului Județean și a mai multor invitați, salonul business din cadrul aeroportului. Acest salon are o capacitate de aproximatv 25 de persoane.
”Este o bucurie pentru toți sibienii care călătoresc pe calea aerului, dar și pentru toți cei care folosesc Aeroportul Internațional Sibiu. Cei care vin în județul Sibiu au parte de experiențe frumoase cu care pleacă de aici. Prin acest serviciu pe care Lagardere îl aduce în aeroportul sibian, cei care pleacă pe calea aerului din Transilvania, folosind Poarta de Sud a Transilvaniei, pleacă cu un ultim gust bun folosing serviciile salonului business.” a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
”Este un moment în care materialzăm o idee pe care am tot explorat-o în ultima perioadă. Ma bucur că avem alături de noi un partener serios, care capacitatea să dezvolte proiectul acesta pe termen lung.”, a declarat directorul Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gârdea.
Accesul în salonul business se face în trei moduri: pe baza biletului de călătorie, pe baza cardurilor bancare care oferă acces în astfel de saloane din aeroporturi și pe baza unei taxe de intrare care nu a fost stabilită încă.
Excelența Sa, doamna Laurence Auer, Ambasadoarea Franţei in România, nu a mai putut lua parte fizic la acest eveniment.
”Misiunea noastră primeşte noi valente astăzi, prin inaugurarea noului Business Lounge din Aeroportul International Sibiu, completand, astfel, paleta de servicii şi parteneriatul nostru de lungă durată în beneficiul pasagerilor. Este un pas prin care principalul punct de trafic aerian din centrul României avansează cu servicii de excelenţă pentru comunitate, completand eforturile locale pentru crearea unei infrastructuri moderne.”, au transmis reprezentanții Lagardere.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
254Primăria Sibiu plantează peste 650 de arbori în cartierele sibiene
2 ani agoPrimăria Sibiu creează ”peredele” de verdeață în cartiere
Lucrările de modernizare a cartierului Hipodrom și a cartierului Terezian avansează astfel că, în zonele în care infrastructura a fost finalizată, începem plantarea arborilor și amenajarea spațiilor verzi.
“În fiecare cartier pe care îl modernizăm, ultima etapă este cea a amenajării spațiilor verzi. În această perioadă facem plantări în cartierul Hipodrom I și în Terezian, în zonele în care lucrările de modernizare se apropie de finalizare. În primăvară ne vom ocupa și de cartierul Ștrand pentru că până atunci vom avansa cu modernizarea și în ariile care se mai află în lucru. Eu sper ca sibienii să se bucure de această acțiune și să avem grijă împreună de acești arbori, ca și comunitate.” , Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Peste 400 de arbori se plantează în această săptămână în cartierul Hipodrom, în zona delimitată de bulevardul V. Milea – Mihai Viteazu – Luptei – Rahovei. Această acțiune este inclusă în contractul de modernizare a cartierului, pe care Primăria l-a semnat cu constructorul.
Paltini de munte și argintii, arțari roșii, mesteceni, carpeni, cireși japonezi, platani, magnolii, tei, arbori de gumă, arbori lalea și stejari roșii vor recrea “perdeaua” de verdeață în acest cartier. Arborii au fost astfel aleși pentru a fi potriviți mediului urban și pentru a crește biodiversitatea speciilor pe care le întâlnim în jurul nostru. Pentru a ne asigura că vor avea un randament de prindere cât mai ridicat, arborii achiziționați au înălțimi cuprinse între 2,5 și 6 metri și o circumferință a trunchiului între 12 și 20 de centimetri.
Primăria amenajează spațiile verzi și în cartierul Terezian. În zonele în care lucrările sunt aproape finalizate s-au pus în teren peste 4.500 de metri pătrați de gazon rulat, o suprafață de aproape 3500 mp a fost însămânțată cu iarbă, iar 115 de arbori vor fi aduși săptămâna viitoare la fața locului pentru a fi plantați.
În paralel, Serviciul Parcuri și Zone Verzi din Primăria Sibiu a plantat în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie alți 115 arbori în parcul Sub Arini, în parcul Tineretului, în zona parcării din Piața Teatrului și pe aliniamentele stradale. Acțiunea va continua și în următoarele săptămâni.
Cunoaștem probabil cu toții ce înseamnă plantarea unui arbore, beneficiind de pe urma lui în primul rând de un aer de mai bună calitate, pentru că un singur arbore matur va absorbi în decursul vieții, în funcție de specie, între 400 și 800 de kg de CO2 din aerul pe care îl respirăm.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
174