Piața Volantă Transilvania are program special înainte de Sfintele Sărbători de Paști
Înainte de sărbători în Piața Volantă Transilvania este forfotă mare. Ca în fiecare an, producătorii locali sunt pregătiți cu produse proaspete și specifice sărbătorilor pascale.
Pentru ca toți sibienii să se bucure de produse locale și să aibă timp să pregătească toate bunătățile pentru masa de Paște, Piața Volantă Transilvania va funcționa, joi, 29 aprilie 2021, între orele 8 – 14, iar, sâmbătă, 01 mai, piața va fi închisă.
Cei care nu ajung în piață pot contacta producătorii pentru a se aproviziona cu produse locale. Datele de contact ale acestora se găsesc pe platforma www.gusturisibiene.ro.
Vă reamintim că locurile de parcare în zona pieței sunt limitate din cauza lucrărilor de modernizare a stadionului municipal.
Piața va reveni la programul normal, sâmbătă, 8 mai 2021, între orele 8 – 14.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Proiect Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, la Agnita
2 ani agoProiect pentru creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări
Proiectul Erasmus+VET, nr.2021-1-RO01-KA121-VET-000006257 este cofinanțat prin programul Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport în Europa al Uniunii Europene. Scopul principal este creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări, prin stagii de pregătire practică în context european în vederea creșterii șanselor de inserție facilă pe piața muncii la finalizarea studiilor, prin cooperare internațională și mobilitate în scop educațional.
În data de 30 noiembrie 2022 se încheie acest important proiect european desfășurat în instituția noastră. Proiectul are ca obiective:
- Dezvoltarea competențelor profesionale prin efectuarea stagiilor de pregătire practică în companii europene de profil în vederea facilitării tranziției pe piața muncii.
- Dezvoltarea competențelor cheie și a celor transversale cross-curriculare pentru elevi proveniți din medii sociale cu risc de excluziune în contexte de învățare non-formale.
- Elaborarea și integrarea unor instrumente curriculare, web 2.0. în pregătirea practică de specialitate, în acord cu noile schimbări de paradigmă intervenite în procesul instructiv-educativ.
Grupurile – țintă în cadrul proiectului au fost 45 de elevi din învățământul liceal și profesional, domeniile Industrie textilă și pielărie, Comerț, Electronică Automatizări care au desfășurat în anul școlar 2021-2022 stagii de pregătire practică în Portugalia și Spania.
Rezultatele tangibile obținute în cadrul acestui proiect au fost: documentul de mobilitate Europass, certificate de participare la stagiul de 3 săptămâni , Suplimentul Europass la certificatul de calificare, jurnalul de practică al participantului, portofoliul stagiarului, broșura și banner-ul proiectului, proiecte și fotografii realizate de către participanți, rapoarte ale activităților desfășurate în cadrul proiectului.
Beneficiile obținute în urma stagiilor efectuate de către participanți putem aminti: dezvoltarea unui comportament specific unui loc de muncă în care accentul se pune pe produse de înaltă calitate, dezvoltarea competențelor cheie și rezultatelor învățării specifice acestora, competențe antreprenoriale, competențe sociale, dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină, limba principală a proiectului fiind limba engleză, dezvoltarea de competențe de sensibilizare și de expresie culturală-prin integrarea în echipele de lucru ale organizaților de primire, prin participarea la programul cultural care a constat în vizitarea și cunoașterea monumentelor reprezentative ale orașelor Barcelos, Porto, Guimaraes, Braga, Lisabona, Granada, Cordoba, Gibraltar, Malaga.
Partenerii proiectului sunt atât organizații intermediare care au asigurat serviciile de cazare, masă, transport local, INTERCULTURAL ASSOCIATION MOBILITY FRIENDS Barcelos și MEP Europrojects GRANADA SL, dar și parteneri de primire, cei care au asigurat desfășurarea în condiții foarte bune a stagiului de practică a participanților, Com-prensa Impressão Têxtil, BARCELOS/Portugalia, Acacio Servicios Telematicos S.L , GRANADA/Spania și Servipoli Unipessoal, LDA, BARCELOS/Portugalia.
Pe data de 14 octombrie 2022, în sala mare de ședințe a Primăriei Orașului Agnita s-a desfășurat Conferința de închidere a Proiectului Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, astfel am celebrat Zilele Erasmus+, acțiune desfășurată la nivel european. În cadrul acestei conferințe am împărtășit din experiențele noastre trăite în mobilitățile desfășurate în anul școlar 2021-2022 în Portugalia și Spania. Promovarea valorilor europene la nivel de achiziții este unul din obiectivele acestui proiect.
Starea de bine a fost prezentă în această întâlnire, participanții au fost impresionați de proiectele realizate de către participanții la stagiile de pregătire practică.
A fost o întâlnire cu rost, cu bucuria revederii cu toți cei 45 de elevi participanți în stagii.”Am fost onorați de prezența doamnei Inspector Anca Voineag, a domnului primar Alin Ciprian Gull Schiau , a domnului viceprimar Hirtoaga Paul, consilieri locali, Emilia Elisabeta Toma, Gabriela Doina Soare, Costel Murgoci, Alin Mihai Vezure și binențeles a doamnelor director Otilia-Bogdana Lăstun și Luminita Trofin Feldara. Au fost prezente si cadrele didactice participante in proiect, Andrei Anca Florinela, Zămăcău Cornelia Ștefania, Anghel Denisa, părinți și elevi.
Participarea în astfel de proiecte produce schimbări majore atât la nivel mental, comportamental cât și la nivel de achiziții! Am retrăit momentele frumoase petrecute împreună, locurile și oamenii noi pe care i-am întâlnit.”, au transmis organizatorii.
Erasmus + – a state of mind! Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
221Tânăr de 23 de ani mort. Suicid sau accident?
1 an agoTânărul a murit pe loc, după ce a intrat violent cu mașina într-un arbore
Tânărul sibian a intrat cu mașina într-un copac de pe marginea drumului.
Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au intervenit la un accident rutier grav produs pe DJ 106R, Sibiu – Poplaca.
„Din primele cercetări efectuate a rezultat că un autoturism condus spre Poplaca de către un sibian, în vârstă de 23 de ani, a părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac.”, transmite IPJ Sibiu.
Un echipaj SMURD cu medic, o autospecială de stingere și una de descarcerare au intervenit de urgență.
Ajunși la fața locului, angajații ISU au acționat pentru descarcerarea bărbatului care era singur în autoturism.
„Din nefericire aceasta prezenta leziuni incompatibile cu viața, astfel medicul de la fața locului a declarat decesul bărbatului în vârstă de 23 de ani.”, Sg. maj. Andreea Ștefan, ISU Sibiu.
Din surse apropiate anchetatorilor, se pare că tânărul a intrat intenționat cu autoturismul în copac.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
2743 actualizări pe platforma Vaccin.LIVE
3 ani agoActualizări pe vaccin.live
Sibienii de la vaccin.LIVE au adus platformei mai multe actualizări. Trei dintre acestea îți facilitează accesul la descoperirea de noi doze aferente centrelor de vaccinare din fiecare județ, dar și un centralizator la nivel național.
Actualizare 1: Notificare centre noi + evidențiere în tabel
A fost introdusă o nouă funcționalitate, referitor la centrele noi publicate. În primul rând, centrele noi sunt evidențiate în listele pe județ, iar acum veți putea fi notificați la apariția de centre noi în județul de interes. Este suficient să te înscrii pentru oricare din centrele de vaccinare existente deja în județul tău, iar în momentul în care se publică noi centre, vei primi notificare automată pe E-mail.
”Începând de ieri am transmis peste 10.000 de notificări pentru utilizatorii deja înscriși pentru centrele noi apărute în județele Dolj, Caraș-Severin, Buzău și Hunedoara.”, transmit reprezentanții Vaccin.LIVE.
Persoanele interesate pot accesa acum https://vaccin.live și pot selecta județul și Centrul de vaccinare pentru care se dorește notificare, în cazul în care apar noi locuri de vaccinare și prin click pe clopoțelul de alertă se pot înscrie datele de contact pentru notificare urmând cei 4 pași afișati:
Actualizare 2: Lista completa a judetului
A fost introdusă posiblitatea de a afisa lista în intregime a județului. Pentru acest lucru fie se dă click pe simbolul (+) din partea de sus a tabelului sau se acceseaza din meniu pagina ”Harta” (https://vaccin.live/harta.html) si se selcteaza judetul. Lista oferă mai multe informații (Denumirea exactă a centrului), oferă posibilitatea de a fi listată și se actualizează la fel ca și lista din pagina principală.
Actualizare 3: Centralizator național
Pe prima pagină este afișată situația la nivel național pe tipuri de vaccinuri:
Important de știut dacă doriți să utilizați platforma:
- Pentru a fi notificat, trebuie să selectați ”clopoțelul” de alerta din dreptul centrului de vaccinare dorit și să parcurgeți pașii indicați;
- Dacă ați primit o alertă/notificare prin SMS sau prin E-mail, însă nu ați reușit să vă programați și doriți să fiți din nou notificat, este necesară o nouă înregistrare pentru notificare pe centrul de vaccinare dorit;
- Din cauza cererii foarte mare pentru locuri de vaccinare, locurile disponibile se epuizează foarte repede. Informațiile publicate pe https://vaccin.live pot fi afișate cu întârziere de câteva minute, așadar pot apărea situații în care deși primiți notificare, locurile să se epuizeze în foarte scurt timp pe platforma de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/;
- Pe site-ul https://vaccin.live nu se pot face programări și nu putem da informații referitor la platforma de programare.
Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de către utilizatori.
”Menționăm că vaccin.live are până în acest moment peste 600.000 de vizitatori unici cu 2,6 milioane de vizualizări, au fost create peste 120.000 de înregistrări pentru alerte din care au fost transmise peste 40.000 de notificări pentru locuri noi disponibile de vaccinare respectiv pentru noi centre publicate. VACCIN●LIVE este un serviciu oferit gratuit si nu intenționăm să taxăm utilizatorii pentru serviciul de notificare.„, transmit dezvoltatprii platformei Vaccin.LIVE
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
556