Piața Volantă Transilvania are program special înainte de Sfintele Sărbători de Paști
Înainte de sărbători în Piața Volantă Transilvania este forfotă mare. Ca în fiecare an, producătorii locali sunt pregătiți cu produse proaspete și specifice sărbătorilor pascale.
Pentru ca toți sibienii să se bucure de produse locale și să aibă timp să pregătească toate bunătățile pentru masa de Paște, Piața Volantă Transilvania va funcționa, joi, 29 aprilie 2021, între orele 8 – 14, iar, sâmbătă, 01 mai, piața va fi închisă.
Cei care nu ajung în piață pot contacta producătorii pentru a se aproviziona cu produse locale. Datele de contact ale acestora se găsesc pe platforma www.gusturisibiene.ro.
Vă reamintim că locurile de parcare în zona pieței sunt limitate din cauza lucrărilor de modernizare a stadionului municipal.
Piața va reveni la programul normal, sâmbătă, 8 mai 2021, între orele 8 – 14.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Interviu Opinia de Sibiu – Coronavirus: medic în linia întâi de 8 luni
2 ani agoÎn plină luptă cu noul coronavirus, la Sibiu avem medici care au renunțat la aproape tot. Motivul? Ca să îi poată trata pe cei infectați. Și pentru ca lupta cu acest virus parșiv să nu ajungă într-un punct critic, medicul pneumolog Liliana Danciu ne sfătuiește să purtăm mască, să păstrăm distanțarea fizică și să ne spălăm pe mâini cu apă și săpun. Să nu uităm că toate paturile de la ATI din Sibiu sunt pline și nici faptul că un pacient din Mediaș a murit pentru că nu ajuns la timp pe o secție ATI Covid.
”A trebuit să învățăm din mers despre el și noi ca și populația am constatat că ceeace am aflat într-o săptămână, peste două nu a mai fost valabil. Manifestările am învățat că nu sunt numai respiratorii, sunt în tot organismul. Deci asta este particularitatea virusului: el atacă tot organismul, și uneori o face pe nesimțite. Poate să fie înșelător: omul este inițial bine, e o formă ușoară și nu ii dă importanță, i se pare că îi trece ușor. Este posibil ca între zilele 5 și 7 de tratament, evoluția să fie nefavorabilă. Acesta este momentul când se produce agravarea. Și se poate ajunge pe terapie intensivă.”, a spus pneumologul Liliana Danciu.
Virus parșiv
Virusul SarsCov2 este un virus care face ravagii în toate corpurile în care reușește să intre. Poate să facă ravagii atât la tineri, vârstnici cât și la copii.
Acest virus este la fel pentru toate categoriile de populație, spun specialiștii. Tinerii, chiar dacă sunt în general mai puțin predispuși formelor grave, pot să facă. Din păcate nici ccopiii nu sunt feriți de acest virus, și, în general, nu fac forme grave, dar pot să facă. Deaceea toată lumea trebuie să aibă grijă la măsurile de prevenție.
”Nimeni nu este ferit! Indiferent cât de tineri, cât de sănătoși, cât de puternici ne-am crede , virusul ne poate afecta!, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Sunt oameni tineri care după ce au făcut infecția covid, chiar cu o formă ușoară și asimptomatică, au avut complicații. Au rămas cu o stare de slăbiciune, de astenie. Au rămas cu dificultăți de respirație, au rămas cu dureri în piept.
Manifestări diverse
În timp, medicii au descoperit că manifestările acesui virus sunt diverse.Pe lângă manifestările pulmonare se îmtâlnesc manifestări digestive , neurologice, cardiologice și pot fi afectați chiar și rinichii. S-au întâlnit forme de insuficiență renală.
”Agravarea se produce rapid! Nu avem foarte mulți factori de predicție care să ne spună cine v-a merge foarte sau cine o să meargă foarte prost. Sigur că analizele ne pot da o oarecare indicație. Probele de inflamație, dacă sunt modificate , niște marcări biologici pot să ne facă mai atenți. Cu toate acestea , în momentul când se produce agravarea omul intră rapid in insuficiență respiratorie. Uneori avem timp să ajungă pe ATI, alteori din păcate nu avem.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Cum ne ferim de coronavirus?
Trebuie să respectăm măsurile de siguranță, să purtăm mască, să ne facem riguros igiena mâinilor și să respectăm distanța.
”Eu am ajuns în rarele ocazii când intru într-un spațiu închis, să îi rog pe cei din jur să păstreze distanța. E foarte importană treaba asta! Statistic, 20% din cei care se infectează fac forme severe și dintre aceștia 5% ajung la ATI. Cu cât e mai mare numărul de pacienți îmbolnăviți cu atâta crește, matematic vorbind, numărul de cazuri grave și cei care ajung în terapie intensivă. Deci, trebuie să avem grijă unii de alții, să ne protejăm!
Împreună suntem mai puternici
Doctorul de la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu îi ăndeamnă ăe tpți cei care au câștigat lupta cu noul coronavirus și starea de sănătate le permite, să doneze plasmă.
”Cu cât ne gândim maimult la ceilalți , îi protejăm sunt șanse să trecem mai bine prin această pandemie!… În această luptă cu virusul , pe lângă ce facem noi cu medicamente cu terapii, este foarte important ca susținerea psihologicăsă existe.”, Lavinia Danciu, pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.
Mai multe detalii descoperiți dacă veți urmări video-ul de mai jos
439ITM Sibiu – Mesaj pentru angajatori
6 luni agoITM Sibiu – OUG nr. 99/ 2000
ITM Sibiu recomandă angajatorilor respectarea prevederilor legale privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, mai ales în perioada 20 iunie – 09 septembrie 2022.
Până la finalul lunii august vor fi efectuate controale de către inspectorii ITM Sibiu din cadrul compartimentului Control Securitate și Sănătate în muncă, care au ca scop verificarea modului în care angajatorii respectă prevederile legale din O.U.G. nr. 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă.
Angajatorii trebuie să-și organizeze activitatea respectând drepturile propriilor angajați, fără a pierde din vedere faptul că sunt pasibili de a fi sancționați contravențional când nu se respectă prezenta ordonanță.
”Angajatorul trebuie să furnizeze un mediu de lucru sigur, sănătos și fără riscuri pentru sănătate, motiv pentru care vom verifica, cu mare atenție condițiile în care angajații își desfășoară activitatea și măsurile pe care angajatorii sunt obligați să le asigure pentru protecția acestora.”, a declarat Alexandru Marius Stănilă, inspector șef, Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
133Polițiștii sibieni recomandă prudență și anvelope de iarnă
1 an agoPolițiștii la datorie indiferent de vreme
Polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte prudență maximă în timpul deplasării pe drumurile publice și le reamintesc că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
Stimați șoferi, polițiștii sibieni vă recomandă:
Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit sunt drumuri blocate sau tronsoane cu trafic restricționat, pentru a evita riscul de înzăpezire.
Circulați cu viteză redusă îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud/umed, acoperit cu polei, ninsoare, vizibilitate scăzută. Măriți distanța între mașini astfel încât să puteți opri la timp în cazul unui incident neprevăzut. De asemenea, nu frânați brusc!
Nu depășiți în condiții de vizibilitate scăzută din cauza ninsorii sau ploii, chiar dacă marcajul rutier vă permite și asigurați-vă foarte bine înainte de a trece de pe o bandă pe alta.
Folosiți luminile de întâlnire pe tot parcursul deplasării, indiferent de oră și categoria de drum pe care vă aflați. Atenție, proiectoarele de ceață se folosesc exclusiv pe timp de ceață!
În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale! Montați triunghiurile chiar și atunci când mașina este în afara părții carosabile!
În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile.
Respectați indicațiile polițiștilor care supraveghează și dirijează traficul rutier.
În ceea ce privește pietonii, le reamintim că temperaturile scăzute, vremea închisă, lapovița și ninsoarea accentuează considerabil oboseala conducătorilor auto astfel încât recomandarea principală este aceea de a vă asigura foarte bine înainte de a vă angaja în traversarea drumului, inclusiv când faceți acest lucru pe trecerile semaforizate. Nu traversați până când șoferii nu opresc pentru a vă acorda prioritate!
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
106