Piața Volantă Transilvania are program special înainte de Sfintele Sărbători de Paști
Înainte de sărbători în Piața Volantă Transilvania este forfotă mare. Ca în fiecare an, producătorii locali sunt pregătiți cu produse proaspete și specifice sărbătorilor pascale.
Pentru ca toți sibienii să se bucure de produse locale și să aibă timp să pregătească toate bunătățile pentru masa de Paște, Piața Volantă Transilvania va funcționa, joi, 29 aprilie 2021, între orele 8 – 14, iar, sâmbătă, 01 mai, piața va fi închisă.
Cei care nu ajung în piață pot contacta producătorii pentru a se aproviziona cu produse locale. Datele de contact ale acestora se găsesc pe platforma www.gusturisibiene.ro.
Vă reamintim că locurile de parcare în zona pieței sunt limitate din cauza lucrărilor de modernizare a stadionului municipal.
Piața va reveni la programul normal, sâmbătă, 8 mai 2021, între orele 8 – 14.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Piața Volantă Transilvania rămâne deschisă!
3 ani agoPiața de la Sala Transilvania rămâne deschisă
Piața Volantă Transilvania rămâne deschisă în condițiile prevăzute de Hotărârea nr. 935/2020, adoptată de Guvernul României în data de 05.11.2020. Sibienii sunt invitați sâmbătă să își facă cumpărăturile aici.
Susținerea producătorilor locali și asigurarea sănătății publice a locuitorilor sunt obiective prioritare pentru Consiliul Județean Sibiu. De aceea, pentru a facilita un comerț în siguranță, Consiliul Județean a achiziționat prin Serviciul Public Sala Transilvania, dispensere care conțin dezinfectant, și care sunt amplasate la intrările și ieșirile din piață. În diferite locații din piață au fost montate panouri de informare pentru ca cetățenii să conștientizeze importanța respectării măsurilor de prevenire.
Consiliul Județean asigură atât cetățenii cât și producătorii că Piața Volantă Transilvania organizată în aer liber, rămâne un spațiu sigur atâta vreme cât, toți cei care îl frecventează țin cont de reguli, precum: obligativitatea purtării măștii de protecție, evitarea creării de aglomerări, păstrarea distanței sociale.
Totodată, recomandăm ca în intervalul orar 08:00 – 10:00, să se permită accesul în piață cu prioritate persoanelor vârstnice, acestea fiind predispuse la îmbolnăvire.
”Dragi sibieni, în această perioadă trebuie să fim responsabili și să respectăm regulile care ne protejează în lupta cu COVID-19. Susținem și încurajăm consumul de produse locale, pentru a ne putea bucura de gustul bogat al legumelor și preparatelor din piață și am încredere că vom ține cont cu strictețe, de toate normele impuse. Să rămânem sănătoși!”, a transmis președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.Citiți aici ce se întâmpă cu celelalte piețe din Municipiul Sibiu.
270Proiect Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, la Agnita
1 an agoProiect pentru creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări
Proiectul Erasmus+VET, nr.2021-1-RO01-KA121-VET-000006257 este cofinanțat prin programul Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport în Europa al Uniunii Europene. Scopul principal este creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări, prin stagii de pregătire practică în context european în vederea creșterii șanselor de inserție facilă pe piața muncii la finalizarea studiilor, prin cooperare internațională și mobilitate în scop educațional.
În data de 30 noiembrie 2022 se încheie acest important proiect european desfășurat în instituția noastră. Proiectul are ca obiective:
- Dezvoltarea competențelor profesionale prin efectuarea stagiilor de pregătire practică în companii europene de profil în vederea facilitării tranziției pe piața muncii.
- Dezvoltarea competențelor cheie și a celor transversale cross-curriculare pentru elevi proveniți din medii sociale cu risc de excluziune în contexte de învățare non-formale.
- Elaborarea și integrarea unor instrumente curriculare, web 2.0. în pregătirea practică de specialitate, în acord cu noile schimbări de paradigmă intervenite în procesul instructiv-educativ.
Grupurile – țintă în cadrul proiectului au fost 45 de elevi din învățământul liceal și profesional, domeniile Industrie textilă și pielărie, Comerț, Electronică Automatizări care au desfășurat în anul școlar 2021-2022 stagii de pregătire practică în Portugalia și Spania.
Rezultatele tangibile obținute în cadrul acestui proiect au fost: documentul de mobilitate Europass, certificate de participare la stagiul de 3 săptămâni , Suplimentul Europass la certificatul de calificare, jurnalul de practică al participantului, portofoliul stagiarului, broșura și banner-ul proiectului, proiecte și fotografii realizate de către participanți, rapoarte ale activităților desfășurate în cadrul proiectului.
Beneficiile obținute în urma stagiilor efectuate de către participanți putem aminti: dezvoltarea unui comportament specific unui loc de muncă în care accentul se pune pe produse de înaltă calitate, dezvoltarea competențelor cheie și rezultatelor învățării specifice acestora, competențe antreprenoriale, competențe sociale, dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină, limba principală a proiectului fiind limba engleză, dezvoltarea de competențe de sensibilizare și de expresie culturală-prin integrarea în echipele de lucru ale organizaților de primire, prin participarea la programul cultural care a constat în vizitarea și cunoașterea monumentelor reprezentative ale orașelor Barcelos, Porto, Guimaraes, Braga, Lisabona, Granada, Cordoba, Gibraltar, Malaga.
Partenerii proiectului sunt atât organizații intermediare care au asigurat serviciile de cazare, masă, transport local, INTERCULTURAL ASSOCIATION MOBILITY FRIENDS Barcelos și MEP Europrojects GRANADA SL, dar și parteneri de primire, cei care au asigurat desfășurarea în condiții foarte bune a stagiului de practică a participanților, Com-prensa Impressão Têxtil, BARCELOS/Portugalia, Acacio Servicios Telematicos S.L , GRANADA/Spania și Servipoli Unipessoal, LDA, BARCELOS/Portugalia.
Pe data de 14 octombrie 2022, în sala mare de ședințe a Primăriei Orașului Agnita s-a desfășurat Conferința de închidere a Proiectului Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, astfel am celebrat Zilele Erasmus+, acțiune desfășurată la nivel european. În cadrul acestei conferințe am împărtășit din experiențele noastre trăite în mobilitățile desfășurate în anul școlar 2021-2022 în Portugalia și Spania. Promovarea valorilor europene la nivel de achiziții este unul din obiectivele acestui proiect.
Starea de bine a fost prezentă în această întâlnire, participanții au fost impresionați de proiectele realizate de către participanții la stagiile de pregătire practică.
A fost o întâlnire cu rost, cu bucuria revederii cu toți cei 45 de elevi participanți în stagii.”Am fost onorați de prezența doamnei Inspector Anca Voineag, a domnului primar Alin Ciprian Gull Schiau , a domnului viceprimar Hirtoaga Paul, consilieri locali, Emilia Elisabeta Toma, Gabriela Doina Soare, Costel Murgoci, Alin Mihai Vezure și binențeles a doamnelor director Otilia-Bogdana Lăstun și Luminita Trofin Feldara. Au fost prezente si cadrele didactice participante in proiect, Andrei Anca Florinela, Zămăcău Cornelia Ștefania, Anghel Denisa, părinți și elevi.
Participarea în astfel de proiecte produce schimbări majore atât la nivel mental, comportamental cât și la nivel de achiziții! Am retrăit momentele frumoase petrecute împreună, locurile și oamenii noi pe care i-am întâlnit.”, au transmis organizatorii.
Erasmus + – a state of mind! Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
170Accident grav pe DN7, în Tălmaciu 2
3 ani agoAccident rutier grav pe DN7
”Un pieton a fost grav accidentat de un conducător auto, din primele cercetări se pare ca pietonul, a cărui identitate în acest moment este necunoscută, s-a angajat în traversarea neregulamentară a drumului național.” a trasmins IPJ Sibiu.
In acest moment, traficul rutier este blocat.
Bărbatul care se afla la volanul mașinii are 38 de ani și este din Tălmaciu.
Pietonul este grav rănit
SAJ Sibiu a trimis un echipaj tip B de la substația Tălmaciu la un eveniment rutier pe DN 7 în zona Tălmaciu 2 unde un pieton a fost lovit de o mașina.
”Pietonul a fost grav rănit. În acest moment echipajele SAJ Sibiu asistă medical pacientul. Acțiunea este in dinamica.”, a transmis SAJ Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
989