Dosar penal deschis de BPA(Biroul pentru Protecția Animlelor)
Dosarul penal a fost deschis în urma plângerii depuse de o femeie, care a relatat și pe un grup de facebook că fetița ei de 7 ani, a fost mușcată în urma atacului unui câine.
Poliția Locală a reușit, cu ajutorul camerelor video, să identifice proprietarul câinelui care a mușcat o fetiță de 7 ani pe strada Cetății în data de 18 aprilie. Agenții de Poliție Locală au transmis aceste informații către Inspectoratul Județean de Poliție pentru continuarea cercetărilor.
”Reamintim pe această cale posesorilor de animale de companie că, atunci când le scot la plimbare, au obligația să le țină sub control cu lesă și botniță, pentru siguranța celorlalți cetățeni.”, au transmis reprezentații Primăriei Sibiu.
În puțin timp a fost descoperit domiciliul tânărului, după ce agenții i-au urmărit traseul pe camerele de supraveghere din zonă.
”În urma verificărilor desfășurate cu sprijinul Poliției Locale Sibiu, s-a reușit identificarea proprietarului câinelui, un sibian în vârstă de 29 de ani. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii incidentului, câinele era însoțit de către un minor în vârstă de 12 ani, fiul vitreg al proprietarului, care fusese trimis să scoată câinele la plimbare de către mama sa, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au anunțat reprezentanții IPJ Sibiu.
Cercetările continuă în acest dosar penal sub coordonarea Parchetului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Platforme noi, cu acces controlat, pentru colectarea deșeurilor în zonele de blocuri. 5 sunt deja montate
2 ani agoPlatforme noi instalate de Primăria Sibiu
Serviciul Salubrizare și Protecția Mediului continuă amenajarea noilor platforme de colectare a deșeurilor în zonele de blocuri. Acestea sunt dotate cu cititoare de carduri care permit contorizarea numărului de aruncări pentru fiecare apartament în parte, iar datele vor fi transmise prin GPS către o platformă electronică ce va fi gestionată de Serviciul Salubrizare, în scopul calculării taxei datorate.
Până în prezent s-au montat containerele în 5 din cele 17 platforme planificate a fi modernizate în această primă etapă: str. Siretului, str. Moara de Scoarță. str. Colinei, str. Șoimului și str. Valea Aurie. De asemenea, în paralel, s-a început predarea cardurilor de acces către Asociațiile de Proprietari care apoi le vor distribui fiecărui proprietar de apartament. Platformele vor deveni funcționale în momentul în care toți proprietarii intră în posesia acestor carduri.
În momentul în care punctele de colectare menționate mai sus sunt funcționale, se va trece la amenajarea platformelor și în restul locațiilor: str. Școala de Înot, b-dul Victoriei nr. 47, nr. 3 și nr. 29, str. Ceaikovski nr.63, str. J. S. Bach, str. Revoluției, str. Câmpului/parc Reconstrucției, str. Ecaterina Varga nr.85, str. Autogării nr. 5, str. Târgu Cailor, str. Ștrandului / str. Iosif Velceanu. Termenul estimat de finalizare a proiectului este sfârșitul lunii iulie 2021, incluzând predarea cardurilor de acces și luarea în evidență a posesorilor.
”Pentru a continua investițiile în infrastructura pentru colectarea deșeurilor, reamintim că Primăria Sibiu și Universitatea Lucian Blaga Sibiu au pregătit un proiect prin care, pe lângă crearea unui centru de cercetare și inovare în domeniul gestionării deșeurilor, se dorește achiziția infrastructurii smart necesare pentru eficientizarea colectării selective. Proiectul a fost depus la ADR Centru în vederea obținerea finanțării din fonduri europene pentru realizarea proiectării în această primă etapă. Ulterior, se intenționează depunerea unui proiect pentru obținerea finanțării prin PNNR pentru implementarea efectivă a proiectului.”, a declarat Mirela Gligore, Șef Serviciu Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.
De asemenea, un alt proiect la care Primăria Sibiu și Serviciul Salubrizare lucrează în această perioadă este punerea în funcțiune a unei platforme digitale pentru interacțiunea cu cetățenii. Practic, pe această platformă, fiecare sibian își va crea un spațiu privat în care va putea accesa electronic următoarele informații și servicii personalizate:
- Editarea și modificarea online a declarațiilor de salubrizare, întreruperea /reluarea serviciului;
- Administrarea individuală a locurilor de consum;
- Conectarea la sistemul de salubrizare (identificarea tuturor recipientelor individuale sau prin arondarea la platformele de colectare din proximitate);
- Vizualizarea istoricului de colectare a recipientelor dotate cu RFID tag;
- Delegarea online a folosirii serviciului de salubrizare de către terți împuterniciți;
- Transmiterea online către autorități a cererilor, sesizărilor și a altor petiții.
Platforma a fost pusă la dispoziția Primăriei de operatorul de salubrizare Soma, iar Serviciul Salubrizare a încărcat pe aceasta: contribuabilii care achită taxa de salubrizare, imobilele înregistrate, recipientele puse la dispoziția utilizatorilor – inclusiv recipientele echipate cu cip, precum și declarațiile depuse de sibieni în scopul calculării taxei de salubrizare datorate.
Platforma trebuie însă integrată cu baza de date Simtax care gestionează plata taxelor și impozitelor, un aspect foarte important pentru eficiența acestei noi platforme. În următoarele săptămâni se va realiza integrarea platformei de salubrizare și cea de plată a taxelor și impozitelor.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
214Lucrări la rețeaua de gaz, până în 10 noiembrie
7 luni agoLucrări la rețeaua de gaz avizate pe mai multe străzi din Sibiu
La solicitarea societății deținătoare a rețelelor de gaz, Comisia de Circulație a avizat desfășurarea unor lucrări pe mai multe străzi în următoarele luni. Scopul este acela de a înlocui conducta de gaze naturale de presiune redusă și branșamentele acesteia.
”Constructorul angajat de societatea de gaz are obligația, conform reglementărilor, ca la finalizarea lucrărilor să efectueze reparațiile în carosabil și/sau trotuare în zonele afectate. Șoferii sunt rugați să circule cu atenție sporită în aceste zone.”, transmite Primăria Sibiu.
Intervențiile se vor desfășura fără închiderea traficului, pe următoarele străzi, în perioadele avizate:
- Str. Andrei Șaguna: 11 iulie – 5 septembrie
- Str. Revoluției: 11 iulie – 10 noiembrie
- Pe aleile din zona de blocuri dintre str. C. Noica și Revoluției: 11 iulie – 10 noiembrie
- Piața Sadu: 11 iulie – 10 noiembrie
- Str. Diaconu Coresi: 11 iulie – 10 noiembrie
La acestea se adaugă lucrările deja în desfășurare pe bulevardul Vasile Milea, avizate să se desfășoare până în 10 noiembrie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
70Coronavirus – Lupta de la Sibiu 2020
2 ani agoCoronavirus – Între pandemie și pandalie
De când a început această pandemie, la Sibiu ne confruntăm cu o lipsă a informațiilor corecte, concrete și operative. Motivul? Se pare că instituțiile sibiene comunică greoi, cu adrese trimise pe mail, in secolul în care avem aplicații de mesagerie instant. Așa, populația este privată de informațiile necesare, mai ales că ne aflăm în plină luptă cu SarsCov2.
Lupta de la Sibiu
Ieri,26.10, în cadrul ședinței Comitetului pentru Situații de Urgență, medicul Voichița Halmaghi, doctor în cadrul UPU Sibiu, i-a adus la cunoștință Prefectului faptul că nu mai au unde să interneze cazurile grave cu coronavirus. Mircea Crețu a fost iritat de faptul că medicul și-a permis să expună o astfel de problemă în plină ședință și a folosit un ton nepotrivit în dialog. Astăzi, 27.10.2020, prefectul i-a cerut scuze doctorului urgentist.
Mai multe detalii în video.
Prezentăm mai jos materialul pus la dispoziție de Prefectura Sibiu.
”Încep prin a vă spune că astăzi am avut o discuție cu doamna doctor Halmaghi față de care mi-am cerut scuze pentru reacția de ieri, a fost o situație regretabilă. Totodată, țin să îi mulțumesc doamnei doctor pentru înțelegerea și profesionalismul pe care mi le-a arătat.
Eu în calitate de prefect nu pot reorganiza singur spitale și nici nu pot lua decizii într-o instituție pe care nu o conduc, fiind nevoie de implicarea tuturor oamenilor care pot contribui la îmbunătățirea situației în care ne aflăm. În ședința de astăzi am solicitat tuturor managerilor de spitale propuneri concrete pentru a rezolva situația cu care se confruntă personalul medical.
Este, fără îndoială un efort uriaș ceea ce fac medici zi de zi. Cuvintele sunt prea mici pentru a-i ajuta, în aceste momente. Ei au nevoie de spațiu, de materiale și echipamente, de colegi care să îi ajute în realizarea cu succes a actului medical.
La nivelul județului Sibiu situația este dificilă, atât pentru medici și autorități cât și pentru cetățeni. Când supunem că este nevoie de fiecare dintre noi, nu o spun degeaba. În aceste aproape 8 luni de pandemie, am încercat mereu să luăm, la nivel local cele mai bune decizii și am încredere că vom avea mai mult sprijin din partea cetățenilor.
Specialiștii ne anunță că virusul nu va dispărea curând, astfel că va trebui să găsim împreună modalități de a conviețui, iar pentru moment de a ieși din situația critică în care cu toții ne aflăm.
Astăzi am fost la Spitalul Municipal din Mediaș, unde în acest moment se internează primii pacienți COVID. S-au creat un număr de 20 de paturi dintre care 2 dispun de dotare specifică secției ATI. Singura necesitate pentru ca acestea să poată funcționa la capacitate și randament maxim este resursa umană, vorbim de 3 medici de specialitate ATI care să poată supraveghea în permanență pacienții care vor avea nevoie de cele 2 paturi dotate pentru ATI.
În ceea ce privește Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a demarat deja o procedură de achiziție pentru o stație de oxigen care va deservi 6 paturi cu dotare ATI situate în structura modulară, și de asemenea s-au demarat și angajările de personal care să deservească pacienții din această structură.
Urmează ca în aproximativ 14 zile toate procesele demarate să fie încheiate și aceste paturi să poată funcționa.
În ceea ce privește situația de la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean, trebuie luate urgent măsuri întrucât condițiile în care personalul de acolo își desfășoară activitatea sunt dificile. Doamna doctor Halmaghi mi-a relatat astăzi în detaliu cum se lucrează în UPU Sibiu, iar personal voi face tot ce ține de mine pentru a pune în aplicare propunerile făcute de dânsa.
Concret, vorbim despre suplimentarea personalului din UPU, precum și extinderea zonei unde sunt pacienții suspecți de infecție COVID-19. Mâine dimineață vom vedea exact de ce este nevoie pentru a amenaja Sala Sindicală în Sprijinul UPU și vă anunțăm de îndată ce știm exact în cât timp aceasta va fi gata.
Persoanele care se găsesc în aceste situații informează medicul de familie despre ipoteza în care se află , inclusiv cu privire la locul la care au decis să se izoleze sau s-a instituit izolarea. Medicul de familie are obligația luării în evidență și monitorizării stării de sănătate a persoanelor respective și transmite DSP fișa de monitorizare a persoanei respective.
În situația în care persoana refuză măsura izolării sau dacă încalcă această măsură, medicul de familie sau organele de control informează DSP care poate, prin decizie confirma sau infirma măsura izolării.
În ceea ce privește procesul de testare în acest moment se fac în medie aproximativ 350 de teste pe zi. În cadrul întâlnirii de mâine am solicitat punctual să mi se comunice de ce este nevoie pentru a testa la capacitate maximă, în condițiile în care sunt funcționale 3 aparate de testare RT-PCR, două în cadrul SCJU Sibiu și unul în cadrul Spitalului de Pediatrie. De asemenea la nivel național se lucrează la îmbunătățirea sistemului informatic de raportări, astfel că în curând la nivel local vom avea o situație foarte clară a numărului de teste efectuate.
În încheiere, având în vedere contextul național și implicit situația dificilă existentă la nivelul județului Sibiu privitor la lipsa locurilor destinate îngrijirii persoanelor infectate cu noul SARS-Cov-2 din unitățile sanitare vă asigurăm că reprezentanții autorităților publice depun eforturi în vederea soluționării a cât mai multor dificultăți apărute în mod gradual ca urmare a creșterii semnificative a numărului de persoane confirmate cu Covid-19 care prezintă o stare de sănătate ce necesită îngrijiri medicale de specialitate. Îmi exprim încrederea că împreună vom depăși aceste momente dificile.”
323