Dosar penal deschis de BPA(Biroul pentru Protecția Animlelor)
Dosarul penal a fost deschis în urma plângerii depuse de o femeie, care a relatat și pe un grup de facebook că fetița ei de 7 ani, a fost mușcată în urma atacului unui câine.
Poliția Locală a reușit, cu ajutorul camerelor video, să identifice proprietarul câinelui care a mușcat o fetiță de 7 ani pe strada Cetății în data de 18 aprilie. Agenții de Poliție Locală au transmis aceste informații către Inspectoratul Județean de Poliție pentru continuarea cercetărilor.
”Reamintim pe această cale posesorilor de animale de companie că, atunci când le scot la plimbare, au obligația să le țină sub control cu lesă și botniță, pentru siguranța celorlalți cetățeni.”, au transmis reprezentații Primăriei Sibiu.
În puțin timp a fost descoperit domiciliul tânărului, după ce agenții i-au urmărit traseul pe camerele de supraveghere din zonă.
”În urma verificărilor desfășurate cu sprijinul Poliției Locale Sibiu, s-a reușit identificarea proprietarului câinelui, un sibian în vârstă de 29 de ani. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii incidentului, câinele era însoțit de către un minor în vârstă de 12 ani, fiul vitreg al proprietarului, care fusese trimis să scoată câinele la plimbare de către mama sa, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au anunțat reprezentanții IPJ Sibiu.
Cercetările continuă în acest dosar penal sub coordonarea Parchetului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Reținut și cercetat penal la Agârbiciu
3 ani agoReținut și cercetat penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive
Vineri, în jurul orei 19,00, pe raza localității Agârbiciu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Mediaș.
”Cu această ocazie, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este suspendat, iar testarea șoferului cu aparatul Drugtest a prezentat rezultat pozitiv la cannabis și amfetamină, motiv pentru care medieșeanul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.”, au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.
În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența substanțelor psihoactive.
Polițiștii l-au reținut 24 de ore pe bază de ordonanță pe conducătorul auto, bărbatul fiind plasat ulterior sub măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Cercetările continuă la nivelul Secției de Poliție Rurală Axente Sever.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
139Carantină în Șeica Mică din 13 septembrie. Polițiștii și jandarmii vor acționa în zonă
2 ani agoCarantină timp de 2 săptămâni
În contextul instituirii măsurii carantinei în comuna Șeica Mică, începând cu data de 13 septembrie, ora 00,00, timp de două săptămâni, polițiștii și jandarmii sibieni vor fi mobilizați în misiuni specifice de verificare a măsurilor dispuse.
În această perioadă, pentru protecția cetățenilor, sunt realizate dispozitive eficiente care să prevină orice incident și care să intervină în cazul nerespectării măsurilor instituite.
”Se va acționa în sistem integrat atât la intrarea în/ ieșirea din zona carantinată, cât și în interiorul acesteia pentru a ne asigura că cetățenii respectă toate măsurile de protecție sanitară. În zona carantinată se instituie un filtru rutier la intersecția DN 14B cu DJ 142J.”, a transmis IPJ Sibiu.
Conducătorii auto vor aborda următoarele rute ocolitoare:
• DN 14B Micăsasa – DJ 106B Mândra – DJ 107B – DN 14 Slimnic;
• DN 14B Micăsasa – DN 14 Copșa Mică.Acțiuni de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu noul coronavirus
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, cetățenii sunt obligați să prezinte, la cererea reprezentanților autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.
Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.
”Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.”, au declarat reprezentanții IPJ Sibiu.
Mai multe detalii privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Șeica Mică pot fi obținute accesând link-ul Instituției Prefectului – Județul Sibiu: https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
155Proiect Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, la Agnita
1 an agoProiect pentru creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări
Proiectul Erasmus+VET, nr.2021-1-RO01-KA121-VET-000006257 este cofinanțat prin programul Erasmus+ pentru educație, formare, tineret și sport în Europa al Uniunii Europene. Scopul principal este creșterea calității formării profesionale în specializări din domeniile: Industrie textilă și pielărie, Comerț și Electronică – Automatizări, prin stagii de pregătire practică în context european în vederea creșterii șanselor de inserție facilă pe piața muncii la finalizarea studiilor, prin cooperare internațională și mobilitate în scop educațional.
În data de 30 noiembrie 2022 se încheie acest important proiect european desfășurat în instituția noastră. Proiectul are ca obiective:
- Dezvoltarea competențelor profesionale prin efectuarea stagiilor de pregătire practică în companii europene de profil în vederea facilitării tranziției pe piața muncii.
- Dezvoltarea competențelor cheie și a celor transversale cross-curriculare pentru elevi proveniți din medii sociale cu risc de excluziune în contexte de învățare non-formale.
- Elaborarea și integrarea unor instrumente curriculare, web 2.0. în pregătirea practică de specialitate, în acord cu noile schimbări de paradigmă intervenite în procesul instructiv-educativ.
Grupurile – țintă în cadrul proiectului au fost 45 de elevi din învățământul liceal și profesional, domeniile Industrie textilă și pielărie, Comerț, Electronică Automatizări care au desfășurat în anul școlar 2021-2022 stagii de pregătire practică în Portugalia și Spania.
Rezultatele tangibile obținute în cadrul acestui proiect au fost: documentul de mobilitate Europass, certificate de participare la stagiul de 3 săptămâni , Suplimentul Europass la certificatul de calificare, jurnalul de practică al participantului, portofoliul stagiarului, broșura și banner-ul proiectului, proiecte și fotografii realizate de către participanți, rapoarte ale activităților desfășurate în cadrul proiectului.
Beneficiile obținute în urma stagiilor efectuate de către participanți putem aminti: dezvoltarea unui comportament specific unui loc de muncă în care accentul se pune pe produse de înaltă calitate, dezvoltarea competențelor cheie și rezultatelor învățării specifice acestora, competențe antreprenoriale, competențe sociale, dezvoltarea competenței de comunicare într-o limbă străină, limba principală a proiectului fiind limba engleză, dezvoltarea de competențe de sensibilizare și de expresie culturală-prin integrarea în echipele de lucru ale organizaților de primire, prin participarea la programul cultural care a constat în vizitarea și cunoașterea monumentelor reprezentative ale orașelor Barcelos, Porto, Guimaraes, Braga, Lisabona, Granada, Cordoba, Gibraltar, Malaga.
Partenerii proiectului sunt atât organizații intermediare care au asigurat serviciile de cazare, masă, transport local, INTERCULTURAL ASSOCIATION MOBILITY FRIENDS Barcelos și MEP Europrojects GRANADA SL, dar și parteneri de primire, cei care au asigurat desfășurarea în condiții foarte bune a stagiului de practică a participanților, Com-prensa Impressão Têxtil, BARCELOS/Portugalia, Acacio Servicios Telematicos S.L , GRANADA/Spania și Servipoli Unipessoal, LDA, BARCELOS/Portugalia.
Pe data de 14 octombrie 2022, în sala mare de ședințe a Primăriei Orașului Agnita s-a desfășurat Conferința de închidere a Proiectului Erasmus+ nr.2021-RO01-KA121-VET-000006257, astfel am celebrat Zilele Erasmus+, acțiune desfășurată la nivel european. În cadrul acestei conferințe am împărtășit din experiențele noastre trăite în mobilitățile desfășurate în anul școlar 2021-2022 în Portugalia și Spania. Promovarea valorilor europene la nivel de achiziții este unul din obiectivele acestui proiect.
Starea de bine a fost prezentă în această întâlnire, participanții au fost impresionați de proiectele realizate de către participanții la stagiile de pregătire practică.
A fost o întâlnire cu rost, cu bucuria revederii cu toți cei 45 de elevi participanți în stagii.”Am fost onorați de prezența doamnei Inspector Anca Voineag, a domnului primar Alin Ciprian Gull Schiau , a domnului viceprimar Hirtoaga Paul, consilieri locali, Emilia Elisabeta Toma, Gabriela Doina Soare, Costel Murgoci, Alin Mihai Vezure și binențeles a doamnelor director Otilia-Bogdana Lăstun și Luminita Trofin Feldara. Au fost prezente si cadrele didactice participante in proiect, Andrei Anca Florinela, Zămăcău Cornelia Ștefania, Anghel Denisa, părinți și elevi.
Participarea în astfel de proiecte produce schimbări majore atât la nivel mental, comportamental cât și la nivel de achiziții! Am retrăit momentele frumoase petrecute împreună, locurile și oamenii noi pe care i-am întâlnit.”, au transmis organizatorii.
Erasmus + – a state of mind! Sprijinul acordat de Comisia Europeană pentru elaborarea acestei publicații nu constituie o aprobare a conținutului, care reflectă doar opiniile autorilor, iar Comisia nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în aceasta.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
170