Dosar penal deschis de BPA(Biroul pentru Protecția Animlelor)
Dosarul penal a fost deschis în urma plângerii depuse de o femeie, care a relatat și pe un grup de facebook că fetița ei de 7 ani, a fost mușcată în urma atacului unui câine.
Poliția Locală a reușit, cu ajutorul camerelor video, să identifice proprietarul câinelui care a mușcat o fetiță de 7 ani pe strada Cetății în data de 18 aprilie. Agenții de Poliție Locală au transmis aceste informații către Inspectoratul Județean de Poliție pentru continuarea cercetărilor.
”Reamintim pe această cale posesorilor de animale de companie că, atunci când le scot la plimbare, au obligația să le țină sub control cu lesă și botniță, pentru siguranța celorlalți cetățeni.”, au transmis reprezentații Primăriei Sibiu.
În puțin timp a fost descoperit domiciliul tânărului, după ce agenții i-au urmărit traseul pe camerele de supraveghere din zonă.
”În urma verificărilor desfășurate cu sprijinul Poliției Locale Sibiu, s-a reușit identificarea proprietarului câinelui, un sibian în vârstă de 29 de ani. De asemenea, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii incidentului, câinele era însoțit de către un minor în vârstă de 12 ani, fiul vitreg al proprietarului, care fusese trimis să scoată câinele la plimbare de către mama sa, o sibiancă în vârstă de 32 de ani”, au anunțat reprezentanții IPJ Sibiu.
Cercetările continuă în acest dosar penal sub coordonarea Parchetului.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Carantina în orașul Cisnădie se prelungește pentru încă 7 zile
3 ani agoCarantina continuă la Cisnădie
Pentru încă o săptămână, locuitorii orașului Cisnădie sunt nevoiți să piardă minute bune la filtrele de intrare-ieșire din oraș.
Rata de incidență a urcat de la 6.61/1000 de locuitori din 2 aprilie, la maximul de 6.97/1000 de locuitori în data de 5 aprilie. Astăzi, la Cisnădie, rata de incidență pentru ultimele 14 zile este de 5.49/1000 de locuitori.
Despre intrarea în carantina a orașului Cisnădie am scris aici
Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a hotărât că începând cu data de 16.04.2021, ora 00,00, se prelungeşte pentru o perioadă de 7 zile măsura de carantină zonală instituită prin Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6830 din 01.04.2021, pentru oraşul Cisnădie, judeţul Sibiu.
Este strict interzisă intrarea / ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene,
comunale şi forestiere.Circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere (Anexă la prezenta hotărâre), legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.
Se prelungesc toare măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona menţionată la art. 1.
În zona prevăzută la art. 1 alin. (2) se interzic următoarele activităţi: organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise; organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor; activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
Nu este permisă nici organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice organizate în baza Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată; organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tipul spectacolelor şi/sau concertelor; activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise; toate activităţile şi competiţiile sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spatii închise sau deschise, inclusiv săli de fitness, cu excepţia evenimentelor profesioniste organizate de federaţiile de profil; organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri.
Se prelungeşte obligaţia pentru toţi operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private să-şi organizeze şi să-şi desfăşoare activitatea în intervalul orar 5,00-18,00 ,cu excepţia unităţilor farmaceutice, benzinăriilor, operatorilor economici cu activitatea de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.
Se limitează numărul de persoane în incinta magazinelor/supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate cu respectarea normelor de distanţare; În cazul centrelor comerciale/parcurilor comerciale se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure 8 mp/persoana cu respectarea normelor de
distanţare;Operatorii economici care desfăşoară activităţi de transport persoane şi care tranzitează zona carantinată vor putea efectua opriri în staţiile proprii pentru urcarea sau coborârea călătorilor. Operatorii vor lua măsurile necesare pentru limitarea accesului în mijloacele de transport astfel încât să fie respectate măsurile de distanţare fizică.
Nu sunt permise activităţile care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, iar activitatea didactică se desfăşoară exclusiv online.
Se prelungeşte obligaţia ca în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale/magazinele să îşi suspende temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii
carantinei zonale, cu excepţia operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie. Vor putea comercializa în zilele de sâmbătă şi duminică produse alimentare, băuturi alcoolice şi nealcoolice, în sistem de livrare la domiciliu, operatorii economici din centrele comerciale (zona de fast-food). Îşi suspendă temporar activitatea, în zilele de sâmbătă şi duminică pe perioada aplicării măsurii carantinei inclusiv operatorii economici din centrele comerciale care au acces din exterior (parcare) în magazinele comerciale.Se prelungeşte obligaţia pentru agenţii/operatorii economici din domeniul comercializării produselor nealimentare să îşi suspende temporar activitatea pe perioada
aplicării măsurii în zilele de sâmbătă şi duminică, cu excepţia operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curăţătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.577A doua etapă de vaccinare a început și la Sibiu, azi 18 ianuarie * VIDEO
4 ani agoA doua etapă de vaccinare a început și în centrele din județul Sibiu. La centrul de vaccinare din Municipiul Sibiu sunt amplasate 4 puncte de vaccinare în spațiul pus la dispoziție de o firmă sibiană, Centrul Redal Expo. Din totalul de 20 spații de vaccinare din acest centru, momentan sunt funcționale doar două. Celelalte urmează să fie funcționale în momentul în care la Sibiu vor ajunge mai multe doze de vaccin și se trece la etapa a treia de vaccinare generală.
Află de aici care este circuitul din centrul de vaccinare: VIDEO
În a doua etapă de vaccinare se vaccinează populația cu grad ridicat de risc
- Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
- Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
- Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
- Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora)
- Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
- Personalul din sectorul economic vital:
- Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
- Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
- Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
- Unități de producție, transport și distribuție gaze;
- Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
- Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
- Transport de persoane și mărfuri;
- Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
- Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
- Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
- Personalul poștal și din servicii de curierat;
- Personalul cultelor religioase;
- Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
- Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
Până duminică 17 ianuarie, în România s-au vaccinat 204.185 persoane, din care 875 persoane vaccinate cu rapel.
La Sibiu s-au primit 8613 doze de vaccin, de la începutul perioadei de imunizare.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,63/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (04.01 – 17.01), iar în municipiul Sibiu este de 2.24. Datele au fost anunțate luni de reprezentanții Prefecturii Sibiu.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
623Ursul care a vizitat Sibiul, a ”zburat” de pe aeroport
1 an agoUrsul ”păcălește” din nou
Ursul care a fost surprins de o cameră de supraveghere din cartierul Ștrand a reapărut miercuri seara în cartierul Magnolia. Joi dimineață, animalul sălbatic a fost văzut în zona Aeroportului Internațional Sibiu. După 30 de minute de apelul ajuns la autoritățile sibiene, ISU Sibiu a transmis mesajul de alertare extremă.
Filmul vizitei ursului în orașul de pe Cibin a fost remis presei de reprezentanții Primăriei Sibiu:
”În data de 10.05.2023, la ora 22.00 s-a primit de către ofițerul de serviciu de la Inspectoratul Județean de Jandarmi un apel telefonic pe numărul de urgență 112 prin care se semnala prezența unui urs în cartierul Magnolia. Conform procedurilor specificate în OG 81/2021, la fața locului s-au prezentat un echipaj al Poliției Locale, unul al Jandarmeriei și unul al Inspectoratului Județean de Poliție.
De asemenea, a fost anunțat Șeful Serviciului pentru Situații de Urgență, conducătorul echipei de intervenție, medicul veterinar și gestionarul fondului Cinegetic- AV Hubertus cu care Primăria Municipiului Sibiu are încheiat contract de intervenție în aceste cazuri. Echipa astfel formată a început căutarea ursului semnalat. Până la ora 24.00 s-a căutat în arealul cuprins între zona industrială vest și drumul județean care face legătura între Municipiul Sibiu și localitatea Șura Mică, precum și în zona cartierului Magnolia, nefiind semnalată prezența exemplarului de urs.
În dimineața zilei de 11.05.2023, la ora 05:35, ofițerul de serviciu de la Inspectoratul Județean de Jandarmi a primit o informație că în zona Aeroportului Sibiu, în curtea detașamentului de pompieri ai ISU Sibiu, a fost semnalată prezența unui urs. La fața locului s-au prezentat aceleași echipe de intervenție, localizând animalul. În jurul orei 06:00 medicul veterinar împreună cu gestionarul fondului cinegetic s-au pregătit pentru tranchilizarea ursului. Acesta a escaladat însă gardul dintre Detașamentul de Pompieri și Aeroportul Sibiu, reușind să fugă înspre latura de N-E a Aeroportului.
S-a trecut la căutarea exemplarului de urs în zona cu iarba înaltă de lângă Aeroport și s-au găsit urmele acestuia până în zona gardului împrejmuitor din vecinătatea cartierului Turnișor. Căutările au continuat până în jurul orei 09:30, însă ursul nu a fost găsit.
Echipele de intervenție s-au retras din dispozitiv, firma de pază a Aeroportului urmând să supravegheze zona, prin patrulare.”
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
208