VIDEO | Pericol în turnul Bisericii Evanghelice

Pericol de explozie

Element pirotehnic găsit în cadranul ceasului din Piața Huet. Muncitoriii care lucrau la reabilitarea Bisericii Evanghelice Sfânta Maria au dat în această dimineață peste un proiectil și au anunțat autoritățile. Elevii Colegiului Brukenthal au fost anunțați că nu au voie să părăsească clădirea, până când pericolul nu este îndepărtat.

Pericolul a fost unul însemnat deoarece proiectilul era activ. Cel mai probabil provine din cel de al doilea război mondial.

Pirotehnicienii chemați în ajutor au cercetat întreaga zonă din turn, și au ridicat proiectilul de calibru 76 mm. Acesta a fost transportat și depozitat în siguranță în vederea distrugerii

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au transmis:

”În cazul în care se descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu se atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia  pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.”


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top