Pericolul a fost semnalat la 112
Pericol în cartierul Valea Aurie, miercuri, în jurul orei 13.30. Prin apel la 112 a fost semnalată prezența unui colet suspect, o geantă de călătorie aflată între două autoturisme parcate, pe strada Valea Aurie din municipiul Sibiu. Trolerul a fost găsit de specialiștii SRI lângă gardul Jandarmeriei Sibiu, la baza cpăruie se află o țeavă de gaz.
”La fața locului au fost dislocate de urgență echipaje de polițiști din cadrul I.P.J. Sibiu și jandarmi din cadrul I.J.J. Sibiu, în vederea asigurării perimetrului zonei, evaluării riscurilor și luării tuturor măsurilor pentru protejarea populației.”, a transmis IPJ Sibiu.
Pentru a nu pune în pericol locuitorii cartierului Valea Aurie, s-au asigurarat măsurile de prevenire a situațiilor de urgență.
”La locul indicat s-au deplasat o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.”, potrivit ISU Sibiu.
Specialiștii din cadrul S.R.I. au efectuat controlul pirotehnic, constatând că a fost vorba de un bagaj cu haine, cel mai probabil uitat de un locatar din zonă.
Intervenția s-a încheiat fără a fi constatate riscuri la adresa ordinii și siguranței publice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Echipa de la Neonatologie, locul 1 la KMC
1 an agoEchipa câștigătoare merge în Germania
Echipa Secției Clinice Neonatologie din cadrul SCJU Sibiu, formată din dr. Aurelia Oana Ștefan și Asistentele Diana Wotsch și Perisanu Mihaela Filker, a obținut premiul I în cadrul Concursului Kangaroo Mother Care organizat de ARNIS – Asociația Unu şi Unu.
Premiul constă într-o vizită de lucru la Kinderklinika Dritter Orden Passau, Germania – clinică terțiară de neonatologie, unde vor învăța lucruri noi despre îngrijirea prematurilor și nou-născuților.
Îngrijirea de tip KMC este practicată cu succes de peste 15 ani în secția neonatologie a SCJU Sibiu, în beneficiul nou-născuților și părinților iar acesta este primul premiu obținut la un astfel de concurs.
”Sunt perioade în viață când trecem prin momente grele, însă cu încredere, speranță și oameni care pun suflet în ceea ce fac, le putem depăși cu mai multă ușurință. Cuvintele sunt de prisos când o mamă se află alături de puiul ei în terapie intensivă. Facem tot posibilul ca fiecare zi petrecută în terapie intensivă să nu lase doar amintiri neplăcute. Kangaroo Mother Care este o terapie ușor de efectuat, un liant afectiv între mamă și copil, întotdeauna aducând zâmbete, liniște si momente de neuitat. Brațele mamei sunt magice!” a declarat dr. Aurelia Ștefan!
Echipa SCJU Sibiu a fost felcitată de conducerea spitalului, pe pagina de facebook.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
279Muntele sărbătorit în județul Sibiu
2 ani agoMuntele a fost sărbătorit la el acasă
Muntele a fost în centrul atenției zilele acestea. Activitățile generate de Consiliul Județean Sibiu pentru marcarea Zilei Naționale a Muntelui s-au bucurat de o largă participare a sibienilor dar și de suportul mai multor instituții, semn că muntele este apreciat la adevărata sa valoare.
Cărările muntelui au fost bătute cu pasul de elevii Școlilor Gimnaziale nr. 18 și „Radu Selejan” din Sibiu, care au fost liberi în aer liber alături de ghizii proiectului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu în scopul promovării turismului sustenabil.
Micii drumeți au aflat despre fauna și flora din zona Rășinari – Cisnădioara, iar potecile șerpuite i-au purtat către persaje de vis. Cetatea Cisnădioara a fost cucerită de copii, eforturile fiindu-le răsplătite cu insigne special dedicate Zilei Muntelui. Apetitul pentru „evadările în natură” organizate de „Anii Drumeției” a făcut ca toate excursiile pentru elevi programate în perioada următoare să fie „sold out”, semn clar că tânăra generație învață să aprecieze muntele… la el acasă.
O călătorie în timp a fost propunerea Bibliotecii Județene Astra, care a purtat iubitorii muntelui pe cărările de altădată din Cindrel și Făgăraș. În foaierul instituției, Galeria Turismului Montan a reunit cele mai frumoase și neașteptate exponate ce dezvăluie privitorului frumusețea călătoriilor montane. Elevi de la mai multe școli din Sibiu au admirat echipamente de epocă utilizate în escaladă, hărți, pioleți, colțari cât și fotografii rare, toate reușind să aducă bucurie, dar și mirare, pe chipurile vizitatorilor.
Natura și-a recăpătat strălucirea mulțumită unei campanii de igienizare derulată de Asociația de Dezvoltare ADI ECO, în zonele Râul Sadului și Gura Râului. Alături de voluntari s-a aflat și prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, semn că demersul cetățenesc este susținut și de autorități. Deșeurile au fost strânse și predate operatorului de salubritate „Soma”, partener în această campanie.
Miere, lapte, telemea, brânză de burduf, zacuscă și multe alte bunătățuri poartă sigla „Produs montan” în cadrul a 8 standuri pe care producătorii sibieni din zona muntană a județului le-au etalat la Piața Volantă „Transilvania”. În fiecare sfârșit de săptămână sibienii pot cumpăra alimente certificate ca fiind produse în zona montană și care înglobează o parte din puritatea muntelui.
„Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre, pentru că astfel am reușit să transmitem un mesaj comun, simplu și eficient: muntele este parte din viața noastră, a sibienilor.Să-l respectăm!”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
108Bacalaureat 2021 începe în 14 iunie
3 ani agoBacalaureat: examenul absolvenților claselor a XII-a și a XIII-a
Vineri, 04.06.2021, s-a finalizat etapa de înscriere pentru sesiunea iulie – iulie 2021 a examenului național de Bacalaureat. Pentru această sesiune, în județul Sibiu s-au înscris 2 343 de candidați, dintre care 2 039 candidați din seria curentă și 304 candidați din seria anterioară.
Examenul începe luni, 14 iunie 2021, cu echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale conform OME nr. 3 842 din 26.05.2021. Probele scrise debutează cu proba la Limba și literatura română, ce va avea loc luni, 28 iunie. Marți, 29 iunie, se desfășoară proba E.c) obligatorie a profilului (matematică sau istorie), miercuri 30 iunie se desfășoară proba E.d) la alegere a profilului și specialității (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, psihologie, economie, sociologie sau filosofie), iar joi 1 iulie va avea loc proba E.b) la Limba și literatura maternă.
Probele scrise pentru examenul național de Bacalaureat 2021, sesiunea iunie-iulie 2021, încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 14 de centre de examen, 4 din ele având arondate și subcomisii. Cel mai mari centre de examen sunt Colegiul Agricol ”Daniil Popovici Barcianu” Sibiu (232 candidați), Colegiul Tehnic Energetic Sibiu (231 candidați), Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș (223 candidați), Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu (210 candidați) și Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș (202 candidați), iar cele mai mici sunt Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș (50 candidați), Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu (112 candidați), Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu și Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu (116 candidați).
Primele rezultate vor fi comunicate luni, 5 iulie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în ziua de 5 iulie 2021 (în intervalul orar 12:00 – 18:00). Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 9 iulie 2021.
Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.
Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
Comisiile de bacalaureat județene, comisiile de bacalaureat din centrele de examen, comisiile de bacalaureat din centrele zonale de evaluare, Comisia județeană/a municipiului București de contestații au obligația aplicării prevederilor Ordinului ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 3.235/93/2021 privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranța epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.
Pentru vizionarea listei cu centrele de examen în care se vor desfășura probele scrise pentru sesiunea iunie – iulie 2021, și unitățile de învățământ arondate acestora, puteți accesa link-ul de mai jos: http://isjsb.ro/index.php/examene-nationale/bacalaureat
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
285