Pasajul pietonal Șaguna va avea panouri video

Pasajul Șaguna intră în modernizare

Pentru a contracta lucrările, Primăria Sibiu a organizat procedura de achiziție pentru proiectare și cea pentru execuția lucrărilor de mai multe ori, fie pentru că nu s-au depus oferte, fie pentru că ofertele depuse nu au fost conforme. La ultima procedură s-au depus trei oferte, dintre care singura ofertă conformă a fost cea depusă de firma SC Euras SRL cu care s-a semnat contractul de lucrări.

“Modernizăm pasajul pietonal subteran care traversează str. A. Șaguna. Nu este o simplă lucrare de cosmetizare, ci refacem parte din structură, utilitățile și îl transformăm într-un spațiu de informare pentru sibieni, prin instalarea unor ecrane smart. Valoarea investiției se ridică la 2,8 milioane de lei.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

“Pasajul este situat în centrul istoric al Sibiului, acolo unde firma noastră a fost contractată să realizeze lucrările de reabilitare a mai multor obiective. Ne bucurăm să putem continua colaborarea și să contribuim la punerea în valoare a frumuseții orașului istoric, adăugând în același timp și elemente moderne, potrivite unui oraș european așa cum este Sibiul”, a declarar Ionuț Bota, manager proiect

În acest proiect sunt prevăzute:

Reabilitarea structurii pasajului: înlocuirea rigolelor existente și amenajare unei noi rețele de preluare a apei de ploaie, modificări structurale pentru amenajarea de rampe destinate cărucioarelor și bicicletelor, construirea unor parapeți exteriori ai pasajului, amenajarea unor platforme liftante pentru accesul persoanelor cu dizabilități, construcția unei banchete pentru repaus în pasaj, înlocuirea pardoselilor atât în pasaj, cât și pe scările și rampele de acces și pavarea acestora cu plăci de granit, refacerea finisajelor tavanului și a pereților, refacerea trotuarelor și a spațiilor verzi din zona pasajului;

Modernizarea dotărilor pasajului: realizarea unui sistem numit video-wall, al cărui scop este informare a sibienilor care trec prin acest pasaj. Concret, pe un perete al pasajului va fi instalat un șir de panouri LED interconectate, protejate cu panouri de sticlă securizată. Trecem astfel de la informația pe suport de hârtie, la informații electronice, prezentate mai atractiv, realizarea unui sistem de iluminat nou, montarea unui sistem de supraveghere video inteligent.

Termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în contract este de 6 luni.

Odată cu începerea lucrărilor, circulația pietonală prin acest pasaj se va închide temporar. Pentru a traversa, pietonii vor putea utiliza pasajul Dumbrava sau trecerile de pietoni de pe str. Andrei Șaguna.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top