Părinți salvatori pentru copiii lor, și nu numai

Părinți salvatori: CJ Sibiu și Asociația pentru Educație ș Caritate

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, Consiliul Județean Sibiu și Asociația pentru Educație și Caritate au semnat un acord de parteneriat care prevede colaborarea în vederea organizării de cursuri pentru resuscitare și salvare în caz de înec, dar și a unei campanii de donare de sânge în județul Sibiu.

În România, rata de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator este de doar 1,8%. Această realitate arată că peste 98% din cei aflați în stop cardio-respirator nu supraviețuiesc mai ales din cauză că nu știm să oferim primul ajutor. Cei mai predispuși sunt copiii mici, care se pot îneca involuntar în cele mai banale moduri. În situațiile în care martorii intervin imediat, rata de succes a resuscitării este situată între 60% și 80%.

Asociatia pentru Educație și Caritate a susținut până în prezent peste 900 de sesiuni de CURSURI GRATUITE de resuscitare și salvare în caz de înec, pregătind peste 24.000 de adulți să devină părinți salvatori. Peste 18.000 de copii au asistat la seminarii despre prevenție și au învățat despre importanța cunoașterii manevrelor salvatoare de viață.

Mai multe detalii despre asociație puteți găsi pe www.parintisalvatori.ro.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top