Noaptea Muzeelor – Cine și ce gătește la Muzeul Astra?

Noaptea Muzeelor – o noapte cu bucate preparate de ”bucătari speciali”

noaptea muzeelorLa Noaptea Muzeelor de la Muzeul ASTRA, doamna drăguță din centrul imaginii, Mirela Iancu, director marketing cultural la Muzeul ASTRA, va pregăti o tocană de ceapă cu mămăligă rece.

,,Tocana de ceapă este o lecție pe care bucătăria tradițională ne-o dă pentru evitarea risipei alimentare. Totul are preț și fiecare resursă pentru care ai trudit din greu, din primăvară până în toamnă, trebuie utilizată.”, ne-a spus Mirela Iancu despre al său preparat, însă restul poveștii îl vom continua sâmbătă, împreună cu voi.

 

 

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Două prezențe deosebite în fenomenul ASTRA, Mirela Crețu, Director Muzee pavilionare Muzeul ASTRA și Karla Roșca, șef secție muzee pavilionare Muzeul ASTRA, vor pregăti un preparat special. Este vorba despre ciorbă de fasole cu ciolan afumat și tarhon.

,,Fierbând molcom în oale de lut special făurite de mâini pricepute de olar, ciolanul de porc afumat și tarhonul desăvârșesc o ciorbă de fasole boabe, cum poate numai la întâlnirile noastre ai să găsești. Vom pregăti și apoi vom servi mâncăruri culese de la suflete alese, dăruite publicului vizitator iubitor de cultură!”, ne-au mărturisit cele două frumoase doamne!

 

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Dumitru Budrala este regizor, producător, fotograf și director de imagine, directorul fondator al Astra Film Festival. Sâmbătă, Dumitru Budrală împreună cu colegii noștri de la departamentul Astra Film, vor pregăti tocană de miel cu mămăliguță sau un balmoș ceva mai special, denumit sugestiv ,,Balmoșul lui Zamolxe”

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Cu bunătăți ca la Gura Râului, preg[tite la Noaptea Muzeelor de SilviaMacrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, și Junii Sibiului.
Sâmbătă, 12.06.2021, de la ora 18, la Târgul de Țară din Muzeul ASTRA Junii Sibiului vor pregăti plăcinte cu brânză, #pastramă de oaie, cârnați de porc și de oaie, la grătar, cu ceapă roșie și pită de casă, coaptă în cuptorul ars cu lemne.

Gheorghe Călin, primarul Comunei GuraRâului, se alătură Ansamblului Folcloric Profesionist „Cindrelul-Junii Sibiului” și prepară un bulz tradițional cu brânză de burduf din Cindrel.

Pastrama de oaie și cârnații sunt pregătiți, după vechi rețete, de #producătorul local Ioan Cristea, din Gura Râului.

 

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Pe domnul Ciprian Ștefan, managerul Muzeului ASTRA, nu-l vom vedea sâmbătă seara cu coasa în mâini, așa ca-n imaginea de mai jos. În schimb îl vom regăsi pregătind ,,Papă de coade” și ,,Papricas de cartofi” la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA. Sunt două preparate care conțin multă ceapă și ardei gras, atât vă putem spune, ca să nu avem probleme mai târziu cu bucătarul ,chef’.

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Scriitor, poet, filolog, om de cultură, director (general adjunct în Muzeul ASTRA), coleg,domn și Baron. Ovidiu Baron. Sâmbătă va fi și bucătar pentru noi, dar mai ales pentru voi, toți prietenii noștri prezenți la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA .
Ovidiu Baron va găti alături de echipa sa ostropel de pui şi gogoşi cu flori de salcâm, presărate cu versuri alese…
Cultura contează!(?)

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Lucian Robu, acest Colin Farrell al Muzeului ASTRA, este directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului. Ei bine, nu doar datorită carismei sale domnul director apare frecvent în interviuri luate pe la noi prin ,,bătătură”. Cu siguranță aici contează și modul faptic prin care domnia sa se implică trup și suflet în toate (chiar toate!) evenimentele pe care noi le organizăm în muzeu Chiar dacă n-are cont pe facebook, o să avem grijă să afle asta
La Noaptea Muzeelor de la Muzeul ASTRA, Lucian Robu va pregăti o ciorbă de oaie, adaptată (cumva) zonei turistice Cazanele Dunarii, locul unde a copilărit tânărul director.
Cultura contează!(?)

 

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?Vă facem cunoștință cu domnul Alex Popoviciu, Directorul administrativ al Muzeului ASTRA! Sau, mai bine zis, omul care știe ,,tot ce mişcă-n ţara asta, râul, ramul” prin muzeu. Un profesionist, bun gospodar, care știe bine cum stă treaba cu organizarea, domnul Popoviciu se ocupă chiar și la această oră de curățarea legumelor necesare pentru preparatele pe care dumnealui și ceilalți angajați le vor pregăti mâine la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA. Meniul va fi următorul: tocană de berbecuț la ceaun cu mămăligă ciobănească și ciorbă de oaie.
Cultura contează!? Demonstrăm împreună mâine seară, la Noaptea Muzeelor!

 

Noaptea Muzeelor - Cine și ce gătește la Muzeul Astra?În mod evident se pricep de minune la acorduri fine de muzică bună! Pare-se că știu și să gătească… Artiștii de la Filarmonica de Stat Sibiu vor fi prezenți cu două momente artistice la Noaptea Muzeelor la Muzeul ASTRA , dar și cu unul gastronomic – vor pregăti gulyaș.
Cultura contează! (?)

 

 

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top