Muzeul ASTRA pune umărul la vaccinare!

Muzeul ASTRA, găzduiește în perioada 4-5 iunie 2021 (vineri&sâmbătă) un maraton de vaccinare sub deviza ,,Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!”. Prim urmare, pentru toți vizitatorii Muzeului ASTRA, care vor să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2, vor fi amenajate două linii de vaccinare în parcarea din fața Pavilionului Muzeal Multicultural, la intrarea principală în Muzeul în aer liber. Vaccinurile vor fi administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Șelimbăr, iar dozele – Pfizer și Johnson&Johnson – vor fi asigurate de către Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

,,Sunt bucuroasă și mândră deopotrivă de faptul că instituțiile din subordinea Consiliului Județean Sibiu au dat dovadă de responsabilitate și s-au alăturat Maratonului de Vaccinare – Pune umărul pentru județul Sibiu! De data aceasta cultura #puneumărul la efortul comun de a reveni la o viață normală. Muzeul Astra, una dintre emblemele județului, își dorește ca vizitatorii să îi fie alături în aceast maraton al responsabilității, astfel că vă invit pe toți să reflectați la sănătatea voastră și să luați cea mai bună decizie pentru voi și pentru cei dragi.”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Muzeul Astra #puneumarul

Maratonul de vaccinare va fi dublat în Muzeul ASTRA de un alt maraton gastronomic, meșteșugăresc și artistic. În cele două zile, aici vor avea loc demonstrații culinare cu degustare de tocană și ciorbă de oaie la ceaun, scrumbie afumată/ marinată, ciorbă de pește lipovenească și sirop de muguri de brad, preparate la ceaun. De asemenea, trei meșteri tradiționali (Adrian Coman, Andrei Buda și Camelia Szekely) vor confecționa opinci, podoabe din metal și săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meșteșugărești care vor da startul activităților programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an. Atmosfera va fi întreținută de trupa Hanu’ și Romulus Cipariu cu al său țambal, în zona Târgului de Țară.

,,Este un vaccin numit cultură. Am acceptat lupta și ne-am adaptat la ea. Am sperat la normalitate și acum ni se dă o șansă. Muzeul ASTRA înseamnă aer liber, înseamnă noblețe, înseamnă tradiție, înseamnă cultură. Înseamnă sănătate prin responsabilitate. Împreună punem umărul pentru normalitate! Va fi un maraton de vaccinare în cel mai mare muzeu în aer liber din Europa și suntem convinși că va fi ceea ce (ne) trebuie tuturor!”, a declarat Ciprian Ștefan, Managerul Muzeului ASTRA.

Persoanele care se vor vaccina la maratonul organizat la Muzeul ASTRA, vor avea intrarea gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA, Direcția de Sănătate Publică Sibiu, Prefectura Județului Sibiu, Inspectoratul pentru Situații de Urgențe Sibiu, STS și Primăria Șelimbăr.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top