Muzeul ASTRA: ”Eu ciripesc în muzeu și iarna”, din 16 decembrie

Muzeul ASTRA vă invită să hrăniți păsările din Dumbravă

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, propune vizitatorilor o acțiune specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum și hrănirea lor pe timp de iarnă. Începând din data de 16 decembrie 2022, până la sfârșitul lunii februarie a anului viitor, pasionații de activități în natură sunt așteptați la intrarea principală pentru a primi pungi cu semințe și o hartă cu locul de amplasare a hrănitorilor în muzeu – 4 la număr. După ce vor hrăni păsările, copiii vor fi recompensați cu o surpriză la poarta principală.

,,În anotimpul cald, păsările găsesc cu ușurință hrană, atât de origine vegetală, cât și animală. Odată cu venirea iernii și a temperaturilor scăzute, aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de găsit și multe păsări nu supraviețuiesc până în primăvară. Putem ajuta înaripatele să treacă mai ușor peste sezonul rece, prin montarea de hrănitori și alimentarea lor cu semințe, grăsimi naturale și fructe, astfel încât să găsească resursele de hrană de care au nevoie.

Alimentarea hrănitorilor se oprește la sfârșitul iernii – începutul primăverii, când apar primele insecte. Invităm publicul interesat să viziteze și expoziția “Cultura populară în opera pictorului Viorel Mărginean”, organizată în colaborare cu fiul artistului, Alexandru Mărginean și găzduită în Pavilionul Muzeal Multicultural, pentru a-și completa experiența ornitologică cu o abordare artistică, de această dată. În sala de expoziție puteți observa și identifica păsări din România și Europa transpuse într-o manieră proprie în lucrările de pictură.

Cu ajutorul unei fișe de lucru, material realizat în colaborare cu cercetătorul Liviu Pripon, ornitolog pasionat, puteți realiza o paralelă între păsările existente în mediul natural și păsările reprezentate de pictor în două dintre lucrările sale și veți putea descoperi detalii despre păsările identificate și sunetele produse de acestea, prin intermediul unui cod QR. Aceste activități se pot desfășura individual sau în grup în Muzeul în aer liber și în sala de expoziție, în perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, între orele 09.00 – 16.30.”, a declarat Raluca Andrei, șef serviciu Educație și Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA.

Intrarea în muzeu și participarea la activitatea de hrănire se face în baza abonamentului sau biletului de intrare. Acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost inițiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top