Muzeul ASTRA – epicentrul restaurării-conservării, și în 2023

Muzeul ASTRA anunță cea de a II-a ediție a Atelierului Internaţional Heritage Conservation: Crafting, Sculpting and Restoring Wood

Muzeul ASTRA, organizează prin Centrul de Pregătire a Conservatorilor şi Restauratorilor (CePCoR), a II-a Ediţie a Atelierului Internaţional Heritage Conservation: Crafting, Sculpting and Restoring Wood. Acest eveniment este integrat misiunii de dezvoltare şi perfecţionare continuă pentru studenţii şi specialiştii din domeniul ocrotirii patrimoniului cultural, la care se adaugă dezideratul consolidării reţelei de colaborare şi a profesiei de conservare-restaurare.

În cadrul unei conferinţe de o zi se vor comunica cercetări şi intervenţii asupra monumentelor vernaculare din lemn, iar pe parcursul a două zile vor avea loc demonstraţii şi ateliere practice, în muzeul în aer liber din Muzeul Civilizației Populare Tradiționale, ASTRA, susţinute de specialiştii invitaţi.

Accentul aplicativ se pune pe examinarea lemnului şi identificarea esenţelor lemnoase, caracteristicile majore ale speciilor folosite şi identificate în patrimoniului construit din România, dar şi pe tehnicile de prelucrarea a lemnului, metode şi mici intervenţii utilizate pentru restaurarea bunurilor culturale din lemn. Ultima zi va fi dedicată unei vizite de studiu la un şantier de conservare-restaurare a unui monument cu probleme din judeţul Timiş.

”Pentru cei interesaţi să ia parte la acest eveniment, în curând vom anunţa condiţiile de înscrierie şi numărul de locurilor de participare. În următoarea perioadă, vom actualiza cu detalii şi noutăţi. Pentru informaţii suplimentare, scrieţi-ne pe adresa, andrea.bernath@muzeulastra.com”, transmit organizatorii.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top