”Moș Crăciun” de la Noica a vizitat peste 50 de bunici

Moșul a dus în dar fructe și turtă dulce persoanelor vârstnice din Căminul de pe G.Coșbuc

Moș Crăciun a trimis 25 de ajutoare, elevi ai clasei a XII-a B, filologie intensiv engleză, de la Liceul Teoretic ,,Constantin Noica”din Sibiu, să ducă daruri persoanelor din Căminul de pe George Coșbuc. 

Cu ochii înlăcrimați și sclipitori că l-au primit pe ”Moș Crăciun”, bătrâneii i-au primit cu aplauze încă de când au deschis ușa sălii în care îi așteptau. Profund mișcați de colindele tinerilor, oamenii cu ani mulți și frumoși în spate au avut doar cuvinte de laudă la adresa vizitatorilor.

Elevii au vizitat și Direcția de asistență socială din Sibiu, cu scopul de a afla cât mai multe informații referitoare la domeniul respectiv, de care majoritatea dintre ei sunt pasionați, având în spate și multe proiecte de voluntariat pe această temă.

Clara-Iuliana Pleșa, reprezentanta clasei, a declarat:

”Pentru noi toți a reprezentat o experiență emoționantă. Nu ne-am fi așteptat să fie atât de încântați de ceea ce am organizat. Am fost plăcut surprinși, atât noi, cât și ei. Cred cu tărie că acest eveniment ne-a fixat și mai tare în minte ideea de a nu ne uita bunicii, care sunt puși pe un piedestal în sufletul fiecăruia!”

,,Faceți cât mai multe fapte bune! Mereu… nu doar de Crăciun”, transmit elevii Liceului Teoretic ,,C. Noica’’ din Sibiu.

”Elevii au nevoie de îndrumare în alegerea carierei, iar noi ne-am gândit să completăm ceea ce prevede programa şcolară la dirigenţie, cu vizite la instituţii în care orientarea şi consilierea se poate face chiar de specialişti în diverse domenii. Astfel, în cadrul proiectului de orientare profesională Aspiraţii, modele şi oportunităţi în alegerea carierei, derulat în parteneriat cu C.J.R.A.E., reprezentat de consilierul şcolar al liceului, ne-am consultat cu elevii şi părinţii lor, încât să oferim viitorilor absolvenţi de liceu, şanse egale de informare şi orientare pentru viitoarele opţiuni privind studiile şi integrarea pe piaţa muncii.

Direcţia de Asistenţă Socială Sibiu, prin doamna director Sabău Mihaela a oferit tinerilor noştri o deschidere mai mare spre domeniul social, un domeniu vast, dar care oferă multe satisfacţii celor care vor să ajute oameni cu diverse nevoi. Un domeniu care se întinde precum plasa de luminiţe deasupra Târgului de Crăciun şi care bucură sufletele trecătorilor.”, a declarat prof. diriginte Minodora Beza.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top