Mihai Eminescu sărbătorit la Liceul lui Noica

Mihai Eminescu – activități pentru toate vârstele

În această săptămână, elevii Liceului Teoretic Constantin Noica din Sibiu, în colaborare cu Asociația EMINESCU Sibiu, reprezentată de doamna prof. Ileana Cuciureanu, președintele asociației, au desfășurat diverse activități cu prilejul zilei Culturii Naționale – 15 ianuarie, ziua marelui poet, Mihai Eminescu.

Sub îndrumarea dascălilor, elevii s-au întrecut recitând poezii scrise de Mihai Eminescu („Lacul”, „Frumoasă-i”, „O rămâi”, „Luceafărul”), iar prin cuvânt și culoare și-au exprimat gândurile, ideile, sentimentele, aducând, pentru o clipă și-ntr-un spațiu, frumusețea versului eminescian – Concurs de creație literară și plastică „De-a pururi…. Eminescu!” (expozitie în holul liceului).

Cei mai mici au primit cu bucurie, din partea elevilor clasei a VII- a A, un semn de carte, migălos „meșterlit” în cadrul atelierului de confecționare a acestuia, și a unei cărți.
Am așezat, pe raftul cel de sus, cartea – dar de suflet ce ne este – Ediția Aniversară a operei integrale a autorului. Acest lucru a fost posibil datorită Asociației EMINESCU din Sibiu. Ca de fiecare dată, „la ceas aniversar”, prof. Ileana Cuciureanu, prezentă în mijlocul elevilor noștri, într-un dialog despre valori și tradiții, ne-a oferit cea mai frumoasă lecție despre reușită prin initiativă și colaborare.

„Despre poet se vorbește pe tăcute!” și gând bun ne-a fost POEZIA. Așadar, să ne bucurăm citind și recitind, sărbătorind și cinstind creația poetului, fiindcă viața este un text în desfașurare, prinsă în vraja cuvântului.

Prof. Andra Bucșă, Liceul Teoretic Constantin Noica Sibiu
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top