Linie Verde de transport public în centrul istoric – din septembrie 2021

Linie verde de transport public la Sibiu

“Realizarea liniei verzi de transport public în centrul istoric a intrat în linie dreaptă. Am semnat contractul pentru achiziția minibuzelor electrice care vor circula pe această linie. Prin același contract am cumpărat și o stație de încărcare rapidă, automate pentru bilete și afișaje electronice pentru stații. Termenul de livrare și punere în funcțiune a acestora este de 8 luni. Scopul creării acestei linii de transport este acela de a degreva centrul istoric de mașini și de a oferi sibienilor, cât și turiștilor o alternativă de deplasare, alta decât autovehiculul propriu.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

linie verde

Contractul pentru această linie verde a fost semnat cu asocierea SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL, singurul ofertant care s-a prezentat la cea de-a doua procedură de achiziție organizată de Primăria Sibiu, prima fiind anulată din cauză că nu s-a depus nici o ofertă. Valoarea investiției în acest proiect dedicat mobilității alternative este de 9,91 milioane de lei, fiind finanțat din fonduri europene.

Linie Verde de transport public în centrul istoric - din septembrie 2021 Linie Verde de transport public în centrul istoric - din septembrie 2021

Cele 5 minibuze electrice:
 sunt echipate cu motoare produse de BMW
 asigură o autonomie de 160 km cu pentru fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră
 oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune.
 sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior și camere video la interior și exterior
 vor oferi călătorilor WiFi gratuit, fiind dotate cu echipamentele necesare
 sunt echipate cu sisteme de climatizare
 sunt dotate cu rampe pentru accesul persoanelor cu handicap

Pe lângă microbuze, au fost achiziționate și dotările necesare pentru stații și operarea pe această linie:
 6 automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât și plata în numerar
 o stație de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, care va fi amplasată în Piața Gării; alte 5 stații de încărcare vor fi achiziționate de Tursib și vor fi amplasate la sediu pentru încărcarea minibuzelor peste noapte, la sediu.
 10 validatoare pentru tichetele de călătorie
 câte un sistem electronic de afișaj pentru fiecare dintre cele 6 stații de pe linie
 dispozitive pentru numărarea pasagerilor.
 un terminal de control a documentelor de călătorie

 

Traseul Liniei verzi va urmări conturul inelului zonei centrale: Piața Unirii – str. Mitropoliei – str. Alexandru Odobescu – str. Măsarilor – piața Cibin – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – Gară – str. Constituției – bulevardul Corneliu Coposu.

linie verde
Pe traseu, această linie de transport public va avea 13 stații, din care 7 existente și 6 stații noi în următoarele locații:
• în Piața Unirii, la intersecția cu str. N. Bălcescu
• str. Mitropoliei, la intersecția cu str. Al. Odobescu
• pe str. Al Odobescu în zona Teatrului Gong
• str. Turnului, la intersecția cu str. Faurului
• str. Faurului, la intersecția cu str. 9 mai
• str. Ocnei, la intersecția cu str. Târgu Fânului

REAMINTIM alte proiecte derulate de Primăria Sibiu pentru modernizarea transportului public:

 Achiziția a 40 de autobuze alimentate cu gaz, împreună cu sistemul de e-ticketing, informare a călătorilor prin ecrane LED, un sistem de management al flotei de autobuze și crearea unei aplicații mobile pentru transportul public din Sibiu. Procedura de achiziție este aproape de finalizare, aflându-se în etapa evaluării tehnice – răspunsuri la clarificările solicitate de ofertanți.
 Achiziția în parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a 9 autobuze electrice pentru traseele 5 (Gară – Valea Aurie) și 13 (Gară – Dumbrava/Muzeul Astra). Ministerul a anunțat săptămâna trecută semnarea contractului cu producătorul și livrarea acestor autobuze în termen de 12 luni.

 

 


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro


 

Scroll to top