Autocar în flăcări, cu 44 de pasageri la bord
În jurul orei 5:00, pompierii militari din cadrul Stației Miercurea Sibiului și Punctului de lucru Săliște au fost solicitați să intervină de urgență pe Autostrada A1, km 276 pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autocar ce transporta 44 de pasageri. Autocarul venea din Franța.
La fața locului au fost mobilizatet 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj SMURD.
Pasagerii s-au autoevacuat înainte de sosirea pompierilor
Până la sosirea echipajelor de intervenție, șoferul și pasagerii s-au autoevacuat din autocar. Ajunși la locul incendiului, pompierii sibieni au constatat că focul se manifesta generalizat la întreg autocarul.
Autocar transformat în scrum. Remorca a fost salvată
Autocarul a ars în totalitate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric. A fost salvată remorca acestuia care conținea bagajele pasagerilor.
Timp de aproximativ o oră traficul de pe autostrada A1, a fost blocat pe un sens de mers.
VIDEO cu incendiu autocar de pe A1
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
You Might also like
Diplomație și bun gust – 10 echipe vor găti în scop caritabil
2 ani agoDiplomație și bun gust, în Muzeul ASTRA
Ultima zi a săptămânii este rezervată „Diplomației și bun(ului) gust”. Acesta este titlul proiectului aflat la a treia ediție și organizat de Rotary Club Sibiu și Asociația „Sibiu 1191”. Evenimentul culinar va aduna, duminică, 25 septembrie, de la ora 12.30, în Muzeul din Dumbrava Sibiului, nu mai puțin de zece echipe, care vor găti pentru ca banii strânși din vânzarea porțiilor să ajute un proiect al CNM ASTRA.
La sfârșitul acestei săptămâni, suntem invitați în Muzeul în Aer Liber, unde, pe lângă faptul că ne putem bucura de vizite în gospodării tradiționale, ne așteaptă și un meniu absolut delicios, cu preparate care mai de care mai diverse. De altfel, odată cu răsfățul culinar vom ajuta și comunitatea.
De la tocăniță suedeză de vită, la bulz ciobănesc și gulaș
Rotary Club Sibiu și Asociația „Sibiu 1191” au pus la cale un nou eveniment culinar caritabil sub egida „Diplomație și bun gust”. Cei care vor trece trece pragul Muzeului în Aer Liber, duminică, se vor putea bucura, printre altele, de tocăniță suedeză de vită, ceaun de vită și legume, cârnați ori bulz ciobănesc la grătar.
„Rotary Club Sibiu, Asociația „Sibiu 1191″ și partenerii săi vor găti în Muzeul Astra, urmând ca banii strânși din porțiile de mâncare vândute să fie donați către Muzeul ASTRA pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități la obiectivele muzeului. Te așteptăm împreună cu familia și prietenii tăi la un festin culinar în aer liber prin care putem ajuta persoanele cu dizabilități!”, este invitația organizatorilor.
Cele zece echipe care vor găti duminică și preparatele lor sunt: VISMA ROMANIA – Kalops, tocăniță suedeză de vită; ECOROM – burger de vită Angus și bulz ciobănesc la grătar; Rotaract Sibiu – bulz cu frigărui de pui, legume și cârnați; Rotary Sibiu – cârnați și frigărui de pui, precum și limonadă; IFM – chilli con carne; Bere Sadu – pastramă cu ceapă și pâine, bere Sadu; Ausy Technologies Romania – tochitură de porc cu mămăligă; Novarion – ceaun unguresc de porc; BNI – ceaun de vită și ceaun legume; Consilo Web – gulaș de porc cu cartofi.
Donația recomandată pentru o porție de mâncare este 25 lei, bani ce vor ajunge direct în contul Muzeului ASTRA.
„Diplomație și bun gust” este un proiect susținut de Muzeul Astra, Unilever si Interact Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
171CJ Sibiu reacționează în cazul actorului Iustinian Turcu
2 ani agoCJ Sibiu prin președinta Daniela Cîmpean cere lămuriri conducerii SCJU Sibiu
”Situația descrisă public de către domnul Iustinian Turcu care a reclamat serviciile Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu m-a determinat ca, în această dimineață, la primele ore, să solicit conducerii Spitalului Județean, respectiv domnului manager Dr. Daniel Chelcea și domnului director medical dr. Călin Cipăian, o poziție detaliată în legătură cu cele comunicate, dar și măsurile concrete pe care Spitalul le-a luat în acest caz și pentru preîntâmpinarea altor cazuri posibile.
Am făcut asta și o voi face la fiecare semnal din comunitate, fiindcă vreau ca Spitalul Județean să se ridice atât la nivelul așteptărilor oamenilor, cât și la cel al eforturilor majore pe care Consiliul le face în legătură cu Spitalul!Sumele considerabile alocate de Consiliul Județean pentru investiții în echipamente, în dotări, reabilitarea și modernizarea continuă a spațiilor, demonstrează la modul categoric atenția pe care o acordăm Spitalului.
După cum se stie, am făcut din noul Spital Județean prioritate zero. Dar dacă tuturor acestor eforturi și demersuri nu li se vor adăuga preocuparea echipei de management, a șefilor de secții, implicarea întregului personal, nu vom avea servicii mai bune, ci vom avea aceleași servicii, doar că în spații moderne.
Pacientul în centrul atenției trebuie să fie mai mult decât o lozincă publică! Trebuie să fie un mod de acțiune în rândul ÎNTREGULUI personal medical, fără excepție și evident, un mod de acțiune pentru echipa de management. Personal sunt convinsă că toți cei din administrația spitalului au înțeles că se află în slujba cetățenilor, că nu sunt acolo pentru a-și proteja colegii, interesele sau propria piele. Mă aștept, deci, ca odată ce au înțeles toate acestea, să le și demonstreze! Am cerut ca toate lămuririle și măsurile să îmi fie transmise până mâine la ora 12:00, urmând ca, ulterior, conducerea SCJUS să le comunice public.”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
193Adina și Wouter Janssen, din Șura Mare în Deventer pe 2 roți
2 ani agoAdina și Wouter Janssen pedalează pentru a crește gradul de conștientizare a dezvoltării durabile
Adina și Wouter Janssen, membri ai ong-ului EUphemia din Șura Mare, Sibiu, vor pleca din Sibiu pe 23 mai 2023 și vor pedala 3500 km până la Deventer, Olanda. Scopul lor este de a crește gradul de conștientizare cu privire la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. Așadar, în timpul turului vor vizita bune practici locale de dezvoltare durabilă în orașele pe care le traversează.
Adina și Wouter Janssen sunt doi cicliști pasionați din România (Sibiu) și Olanda (Deventer). După ce au trăit câteva decenii în Olanda, s-au mutat în 2020 în România, Șura Mare (Sibiu). Pe lângă activitățile zilnice, aceștia dezvoltă și proiecte (pe bază de voluntariat) prin ong-ul EUphemia. Misiunea asociatiei pe care o conduc este de a promova și sprijini dezvoltarea de servicii și activități sociale, culturale, educaționale și sportive.
„Prin aceasta sperăm să inspirăm oamenii să implementeze astfel de soluții durabile și în propriul mediu”, spune Adina Janssen-Țintea.
Proiectul Cycle4GlobalGoals este realizat în colaborare cu autorități locale, ong-uri și IMM-uri din țările traversate pentru a crea și mai multă conștientizare și acțiune pentru Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă.
Turul cu bicicleta începe la Sibiu pe 23 mai 2023. și se va termina în Deventer (Olanda) pe 6 iulie 2023. Inițiatorii proiectului Cycle4GlobalGoals spun că doresc să conecteze și mai mult Europa de Est și de Vest, printr-un mod sportiv, dar mai presus de toate sustenabil. Legătura devine și mai simbolică, deoarece orașele partenere de lungă durată Sibiu și Deventer sunt începutul și sfârșitul acestei călătorii.
„Vrem să creăm o mișcare”, spune Wouter. De aceea, bicicliști din toate țările sunt bineveniți să li se alăture pentru a pedala (o parte a) traseul(ui).
Ce sunt Obiectivele Globale de Dezvoltare Durabilă?
Obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) au fost adoptate de Națiunile Unite în 2015. Aceste obiective reprezintă un apel universal către toate popoarele lumii de a lua măsuri pentru o tranziție durabilă, inovare și creștere economică, împotriva sărăciei, pentru a proteja planeta și a garanta că toți oamenii se pot bucura de o viață pașnică și prosperă. Strategia se concentrează pe trei piloni principali: social, economic și de mediu.
Sunt 17 Obiective Globale de atins până în 2030. Deci încă 7 ani în care este nevoie de multă acțiune în care tot ajutorul este necesar. Iar aceasta necesită și mai multă ambiție, conexiune și colaborare.
„Alegem să mergem de-a lungul râurilor. Acestea au fost dintotdeauna o importantă arteră de legătură între popoare. Ca de exemplu, orașele hanseatice, care anul acesta își sărbătoresc 800 de ani de existență”, spune Wouter.
Inspirați de citatul „Cea mai mare amenințare la adresa planetei noastre este credința că altcineva o va salva” (Robert Swan*), Wouter și Adina au simțit urgența că și ei au responsabilitatea de a acționa.
Cum vă puteți alătura? Consultați site-ul.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
322