FOTO|VIDEO Klaus Iohannis sărbătorește Floriile acasă

Klaus Iohannis a venit duminică la Slujba de Florii oficiată la Biserica Romano-Catolică din Piața Mare.  Acesta a fost însoțit de soția sa, Carmen Iohannis. klaus iohannis

Prima doamnă a ieșit din Biserică cu un buchet de crenguțe cu mâțișori de salcie, cum se obișnuiește la această mare sărbătoare. Tradiţia populară spune că ramurile sfinţite în duminica Floriilor păzesc locuinţele de rele.

Klaus Iohannis de vorbă cu sibienii

Familia Iohannis a purtat o mică discuție cu un grup de doamne care așteptau în Piața Mică din Sibiu.

”Sărut mâna! Duminică plăcută! Vă dorim numai bine!” le-a spus Klaus Iohannis celor 4 doamne cu care a purtat o mică discușiei.

”Întotdeauna este o bucurie să îl întâlnim pe președintele Klaus Ioahnnis! Este un om deosebit”, ne-a spus Simina, una dintre doamnele cu care a vorbit președintele Iohannis.

klaus iohannis

Astăzi credincioşii catolici sărbătoresc, Floriile, zi care aminteşte de intrarea Fiului Domnului în Ierusalim. Acesta a fost întâmpinat de mulţimi de oameni cu ramuri de finic și de măslin. În mod tradiţional, în Duminica Floriilor, Arhiepiscopia Romano-Catolică organiza o procesiune pe străzile Bucureştiului. Este al doilea an în care această procesiune nu are loc, din cauza contextului epidemiologic.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top