IPJ Sibiu. 49 de polițiști în formare

IPJ Sibiu. Agenții de poliție, pregătiți la foc continuu

IPJ Sibiu, prin polițiștii Serviciului de Pregătire Profesională, instruiesc 49 de agenți de poliție. Agenții au fost încadrați recent în cadrul IPJ Sibiu, în cadrul Centrului Chinologic „Aurel Greblea” Sibiu și Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu – Vâlcea – Deva.

Pregătirea teoretică și practică a agenților de poliție nou încadrați în funcție constituie o prioritate instituțională, menită să asigure formarea unor polițiști profesioniști, capabili să răspundă în mod adecvat provocărilor existente în mediul operativ.

”După ce au parcurs stagiile inițiale de pregătire practică prin care și-au însușit cunoștințe și au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării, tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, noii agenții de poliție parcurg în perioada menționată un nou modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, parte a cursului de inițiere cu o durată de 4 luni, pe care aceștia îl vor desfășura în perioada următoare.”, transmite IPJ Sibiu.

Activitățile se desfășoară sub stricta coordonare a polițiștilor din cadrul Serviciului de Pregătire Profesională Sibiu și sunt structurate atât pe sesiuni teoretice hibrid, fizic și on-line, cât și pe sesiuni practice.

Sesiunile teoretice susținute on-line se derulează în colaborare cu formatori din cadrul Centrului de Formare și Perfecționare a Polițiștilor „Nicolae Golescu” Slatina.

În sala de curs, instructorul de tragere din cadrul S.P.P. a insistat asupra consolidării cunoștințelor teoretice prin explicarea noțiunilor generale de balistică interioară și exterioară, a regulilor și operațiunilor de tragere cu armamentul, a măsurilor de siguranță pe timpul portului și executării ședințelor de tragere, fiind atinse, în același timp, și subiecte de interes legate de perspectiva juridică privind uzul de armă.

Pregătirea practică a agenților debutanți a revenit în totalitate instructorilor din cadrul S.P.P. Sibiu, care i-au instruit pe noii polițiști în domeniul deprinderii operațiunilor de manipulare a armamentului, de însușire a fundamentelor tragerii, dar și în domeniul tehnic al tragerii.

Mai multe ședințe de tragere au fost pregătite și executate în poligon, având ca obiective principale: familiarizarea cu condițiile reale de tragere, formarea deprinderilor pentru efectuarea corectă a operaţiunilor specifice, rezolvarea incidentelor de tragere, precum şi asigurarea cunoaşterii şi respectării regulilor de siguranţă. Prin ședințele de tragere executate s-a urmărit iniţierea şi obişnuirea personalului pentru tragerea cu muniţie reală, efectuarea corecţiei tragerii şi executarea focului din diferite poziţii de tragere asupra unor ţinte variate.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top