Intervenție la înălțime în cartierul Valea Aurie. Vecinii au alertat autoritățile pentru că vecina lor de la etajul al patrulea nu le mai raspunde de câteva zile. Au fost alertații și copiii femeii care sunt stabiliți în străinătate.
„Ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 venit din partea unei vecine, pompierii militari din cadrul ISU Sibiu au intervenit de urgență cu un echipaj de descarcerare, o autospecială de salvare și intervenție la înălțime și un echipaj SMURD în municipiul Sibiu, str. Valea Aurie.” au transmis reprezentanții ISU Sibiu.
Intervenție fără emoții pentru ucrătorii ISU
Un pompier alături de un membru al echipajului SMURD au fost ridicați până la geamul apartamentului. După ce au deschis fereastră, au verificat dacă în interior sunt scăpări de gaze, apoi au pătruns înăuntru.
„La fața locului forțele au pătruns în apartament și au găsit o persoană de sex feminin, de cca 70 de ani, decedată.”, au adăugat cei de la ISU.
VIDEO – INTERVENȚIE LA ÎNĂLȚIME
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
You Might also like
Spitalul Militar Sibiu a administrat doza de vaccin #15000. Avrigul are 15000 de vaccinați
1 an agoDoza de vaccin anti Covid-19 cu numărul 15.000 administrată la Centrul de vaccinare de la Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu
La Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu s-a administrat sâmbătă 15 mai, doza cu numărul 15.000, de la deschiderea centrului, în 31 decembrie 2020, domnului Andrei Roșca, sibian, în vârstă de 35 de ani.
Persoana vaccinată anti-COVID a declarat: ”Am venit cu o liniște interioară aparte. Am analizat bine și am hotărât să mă vaccinez. Cred că va rămâne o experiență benefică din viața mea, încât le-o voi povesti cândva și nepoților mei.”
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
”Am un sentiment de bucurie că, alături de colegii mei, am reușit să depășim provocările din ultima perioadă iar rezultatele muncii noastre se văd tot mai clar în fiecare zi. Revenim, pas cu pas, la normalitate.” a spus Leonica Nuțu, asistentul medical principal care l-a vaccinat.
La nivelul județuilui Sibiu s-au administrat 160808 doze de vaccin, conform datelor furnizate vineri de Direcția de Sănătate Publică. Din totalul persoanleor vaccinate, 97445 au primit prima doza de ser anticovid19 și 63363 persoane cu cea de a doua doză. Conform acestor date, județul Sibiu se situează pe locul 3 în țară.
Centrul de vaccinare de la Avrig, vizitat de Ministrul Muncii
Aflată și în acest weekend la Sibiu, doamna ministru a făcut mai multe vizite în județ. La Avrig a vizitat și centrul de vaccinare, alături de primarul Adrian David.
”Vaccinarea la Avrig este un veritabil model de bune practici, unul la care au… pus umărul atât autoritățile cât și oamenii prin bunele lor decizii. De altfel, vestea seriozității membrilor Centrului de vaccinare de la Avrig și a implicării Primăriei în acest proces a depășit granițele orașului, aceasta fiind una dintre explicațiile pentru cei 15000 de vaccinați.”, a postat Raluca Turcan pe pagina de facebook.
Centrele de vaccinare din Avrig și Agnita au fost singurele centre unde mai apăreau locuri libere pentru imunizare în primele două etape de vaccinare. Deaceea multe persoane din municipiul reședință de județ care au dorit să se vaccineze s-au programat pe aceste locuri.
Acum, nu mai este nevoie de programare. Cei care doresc se pot vaccina la medicul de familie, la centrele deja existente sau la Cazarma 90(primul centru drive through care de sâmbătă vaccinează pe oricine dorește).
foto: https://www.facebook.com/spitalulmilitardeurgentasibiu & https://www.facebook.com/360184320712594/posts/4116098595121129/
187Știu și aplic 2022- concurs pentru elevi
3 luni agoŞtiu şi aplic – Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii
Statisticile actuale din Uniunea Europeană arată că tinerii lucrători au o rată de accidentare mai mare decât alte categorii de lucrători, din cauza lipsei de informare, a lipsei de experienţă,precum și a lipsei de cunoştinţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
I.T.M Sibiu va organiza pentru a opta oară la nivelul județului Sibiu concursul „Știu și aplic – Securitate și sănătate în muncă se deprinde de pe băncile școlii”, în scopul promovării în rândul tineretului a disciplinei Securitate și sănătate în muncă.
”Obiectivul principal al concursului constă în încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă precum și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale. Cadrul strategic european în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă mizează în perioada următoare pe consolidarea politicilor naţionale ce vizează dezvoltarea unor sinergii cu alte domenii, printre care și învăţământul.”, transmit reprezentanții ITM Sibiu.
Concursul se adresează elevilor de liceu și cadrelor didactice din filiera tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale și protecția mediului) și filiera teoretică (profilul real).
Materialul biblioraftic privind metodologia de concurs pentru școlile participante la concursul „ȘTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ȘCOLII” se regăsește pe site-ul https://stiusiaplic.ro/ .
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
84Eficientizare energetică pentru încă 5 clădiri publice
2 luni agoEficientizare energetică pentru un spital și patru unități de învățământ
Consiliul Local Sibiu a aprobat încă 5 proiecte pregătite de Primăria Sibiu pentru eficientizarea energetică a unor clădiri publice.
“Continuăm să depunem proiecte pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Proiectele aprobate astăzi se referă la eficientizarea energetică a clădirilor în care funcționează Colegiul Octavian Goga, Liceul O. Ghibu, școala Regele Ferdinand, școala Nicolae Iorga și secția de boli infecțioase a Spitalului de Pediatrie de pe strada Transilvaniei. În total, valoarea estimată a acestor investiții este de 46,5 milioane de lei, adică aproximativ 9,4 milioane de euro.”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Principalele lucrări prevăzute a fi executate în cadrul acestor proiecte, la fiecare dintre aceste clădiri, în funcție de necesități: termoizolarea pereților și a planșeelor, precum și izolarea soclului; înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie tip termopan, eficientă energetic; montarea de panouri solare fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat și consumul auxiliar din centrala termică; modernizarea instalației de energie termică prin instalarea de pompe aer-apă; acestea pot fi utilizate și pentru răcirea spațiilor pe timpul verii; modernizarea sistemului de iluminat prin montarea de corpuri de iluminat cu LED, comandat de senzori de prezență care reglează intensitatea luminoasă.
Pe lângă aceste lucrări de eficientizare energetică mai sunt prevăzute și montarea de robineți temporizați sau senzori de mișcare pentru reducerea risipei de apă caldă; realizarea unui sistem de ventilație a spațiului aferent sălilor de clasă, prin montarea în fiecare sală a unor ventilatoare, cu recuperator de căldură; montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență și economie.
În cazul fiecărei clădiri se vor amenaja și 1-2 stații de încărcare a autovehiculelor electrice.
Printre rezultatele estimate în urma implementării proiectelor se numără reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu cel puțin 50%, precum și reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2 cu cel puțin 30%.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
53