Diana Mureșan ridică semne de întrebare, CA Tursib face lămuriri

Diana Mureșan vs Tursib

Într-o postare pe facebook, consilierul municipal USR, Diana Mureșan ridică semne de întrebare în legătură cu modalitatea de organizare a concursului pentru ocuparea a două funcții de director din cadrul companiei de transport local Tursib.

Mandatele celor doi director( directorului general și al directorului ethnic) expiră pe 13 februarie. Pentru aceste două posturi candidează 3 persoane. Ce o nemulțumește pe consilierul municipal este faptul că  două dintre persoane înscrie sunt chiar cei care le ocupă la momentul actual.

Diana Muresan

„M-am întrebat de ce există totuși un interes așa de scăzut și am început să mă documentez, mai ales că acționarul unic la SC. TURSIB.SA este Consiliului Local al Municipiului Sibiu.  În procedura de selecție apar condițiile obligatorii pe care candidații trebuie să le îndeplinească. Trei dintre cele pentru postul de director general sunt următoarele:

– experiență relevantă (minim 10 ani) în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din domeniul privat;

– să fi obținut profit în minim 5 ani de conducere a unei/unor întreprinderi publice ori societăți din domeniul privat;

– minim 5 ani de experiență în domeniul transporturilor de personae.”, a scris Diana Mureșan.

 

Consilierul USR-PLUS susține că cerințele sunt destul de restrictive și că societatea a căutat candidați doar în Sibiu.

„Vă dați seama că foarte puțini sunt cei care se potrivesc acestui profil și că cei care sunt deja pe pozițiile respective au clar primele șanse. Așa că am căutat să văd unde a fost publicat anunțul concursului. Anunțul l-am găsit doar pe site-ul Tursib la secțiunea „Cariera”.”, a adaăugat consilierul municipal.

Diana Mureșan a căutat anunțul pentru scoaterea la concurs a celor două posturi atât în presa locală cât și pe siteruile de recutări, dar fără niciun rezultat.

„ Nu l-am găsit sub forma de comunicat în presa din Sibiu, dar nici în alte publicații online din afara Sibiului. Nu l-am găsit nici pe platformele de locuri de muncă (am dat doar peste anunțul din 2017 pentru poziția de director tehnic de pe ejobs.ro). Un astfel de proces de selecție ar trebui să aibă ca scop să identifice și să atragă pe cei mai buni din domeniu, nu să pară un simulacru.”, a concluzionat Diana Mureșan.

A venit și răsunsul din partea Tursib

Tursib susține că procedura de selecție a respectat legislația în vigoare. Președintele CA Tursib a publicat în anunțul în două ziare centrale la sfârșitul anului 2020.

Despre cerințele care trebuiesc îndeplinite de candidați, societatea spune că și aici s-a respectat legislația.

tursib

„Cerința privind o experiență relevantă în consultanță în management sau în activitatea de conducere a unor întreprinderi publice ori societăți din sectorul privat este cerință legală, cuprinsă în același articol al OUG 109/2011. Criteriile din anunț sunt adaptate specificului societății (spre exemplu profitabilitatea societăților conduse de către candidatul pentru postul de Director general sau experiența tehnică pentru Directorul tehnic) și sunt cerințe minime de bun simț, de la care ar trebui să se pornească în selecția candidaților. La aceste condiții normale, stabilite luând în considerare specificul societății, avem concurență pe ambele posturi, candidați care au îndeplinit atât cerințele legale cât și pe cele din anunțurile de selecție.”, CA Tursib.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top