Încă 10 paturi la ATI

10 paturi la ATI din Spitalul Clinic Județean de Urgență în plus pentru creșterea capacității de preluare a pacienților cu forme grave și foarte grave ale infecției cu SarsCov-2. Acestea au intrat în circuitul ATI destinat pacienților COVID 19 pozitiv începând de azi, 26 noiembrie. Cele 10 paturi sunt amplasate în construcția modulară nr. 1, destinată pacienților COVID 19, cu avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă, al DSP Sibiu. În momentul de față, numărul total al paturilor ATI de la SCJU Sibiu pentru pacienții COVID 19 este de 22.

„Creșterea numărului de paturi ATI a este unul dintre principalele obiective pe care le-am urmărit, în demersul de a asigura condițiile necesare pentru tratarea pacienților, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus și a creșterii numărului de cazuri grave din ultima perioadă. Suplimentarea numărului de paturi a fost posibilă prin eforturile cumulate ale Ministerului Sănătății, DSU și SCJU Sibiu, cărora le mulțumesc”, declară Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Coronavirus

”Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, a primit avizul epidemiologic temporar, pe perioada stării de alertă de a extinde capacitatea de spitalizare a pacienților cu forme clinice care necesită internarea în ATI cu 10 paturi. Astfel în acest moment la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt funcționale un număr de 22 de paturi ATI.” a declarat Andreea Ștefan, purtătoare de cuvânt a Prefecturii Sibiu.

12+10+2+6+10 paturi la ATI = 40

De asemenea la nivelul județului Sibiu, există paturi ATI în următoarele unități sanitare:
– Spitalul Militar „Dr. Alexandru Augustin” – 10 paturi
– Spitalul Municipal Mediaș – 2 paturi
– Spitalul de Pediatrie – 6 paturi

În ceea ce privește totalul de paturi pentru pacienții COVID-19, de pe secții, la nivelul județului Sibiu sunt funcționale un număr de 577 de paturi, ocupate fiind astăzi, conform raportărilor de la ora 08:00, 424 de paturi.

Scroll to top