VIDEO – Ghid audio în 3 limbi pentru vizitarea orașului

Ghid audio în română, engleză și germană

Ghidul audio este disponibil în aplicația Sibiu City App, fiind destinat atât vizitatorilor orașului, atunci când aceștia vor reveni, cât și locuitorilor dornici să afle informații despre istoria Sibiului. Acesta oferă informații despre principalele obiective turistice din centrul istoric, dar și despre personalități din istoria orașului.

ghid audioGhid audio și text

Ghidul cuprinde 27 de capitole și propune un traseu de aproximativ 2 ore. Informația este disponibilă atât sub forma audio cât și sub formă de text scris, în limbile română, engleză și germană. Informațiile sunt susținute de fotografii și descrieri referitoare la detaliile arhitectonice ale clădirilor, imagini vechi din istoria orașului sau peisaje. Obiectivele sunt integrate în hărți, oferind astfel posibilitatea de navigare GPS spre locația selectată.

Traseul acoperit de ghidul audio pornește din Centrul de Informare Turistică din clădirea Primăriei Municipiului Sibiu, trecând prin Piața Mare, Piața Mică, Piața Huet, strada Mitropoliei, parcul ASTRA, strada Nicolae Bălcescu, str. Cetății, Piața Schiller și revenind în Piața Mare pe strada Arhivelor.

Proiectul a fost inițiat și conceput de Primăria Municipiului Sibiu împreună cu Eventya, firma contractă de Primăria Sibiu să dezvolte și să asigure conținutul aplicației Sibiu City App. Conținutul ghidului audio este rezultatul unei colaborări cu ghizii de turism ai orașului și validat de istorici experți în istoria Sibiului. Înregistrările au fost realizate în cadrul unui studio profesionist, iar vocea aparține actriței Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Emöke Boldizsár. Albumele foto au fost create special pentru ghidul audio de fotograful profesionist Gabriela Cuzepan–Bebeșelea.

“Aplicația Sibiu City App oferă începând de astăzi un nou instrument util pentru turiști: un ghid audio în trei limbi, pentru vizitarea centrului istoric al Sibiului. Acest ghid este bine venit mai ales în această perioadă în care restricțiile necesare pentru gestionarea pandemiei sunt încă în vigoare pentru că permite vizitatorului să descopere pe cont propriu centrul istoric, respectând distanțarea.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Sibiu City App este aplicația oficială a Primăriei Municipiului Sibiu, lansată în anul 2013 ca produs turistic. În 2018, a fost adăugat un modul util sibienilor – Raportări Incidente, transformând aplicația într-un instrument de comunicare electronică între cetățeni și administrația orașului.

În cei 8 ani de existență, aplicația Sibiu City App a fost descărcată de peste 50.000 de persoane. Statisticile arată că aceasta este utilizată, în medie, de peste 6.000 de persoane/lună.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top