Gală pentru merituoși: CJ Sibiu a dat 269 de premii | VIDEO

Gală pentru merituoși: Consiliul Județean Sibiu a premiat elevii și profesorii cu rezultate excepționale în anul 2022

Gala Performanței a avut loc la sfârșitul săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu. Gala, a fost un eveniment special, organizat de Consiliul Județean Sibiu pentru premierea elevilor și profesorilor din județul Sibiu care au obținut rezultate remarcabile la concursuri, olimpiade, competiții școlare desfășurate la nivel național și internațional în anul 2022.

Premierea a avut loc în cadrul evenimentului Gala performanței în învățământul preuniversitar 2022, desfășurată în acest an la Sala Thalia, care s-a dovedit arhiplină, întrucât elevii premiați au venit însoțiți de părinți și bunici, iar unii de frații mai mici, cu toții dorind să ia parte la acest moment de bucurie, încărcat de emoția de a urca pe scenă și de a fi recompensați de oficialitățile județene pentru munca lor.

La Gala Performanței au participat conducerea Consiliului Județean Sibiu, reprezentată de președinta Daniela Cîmpean și de vicepreședintele Marcel Luca; administratorul public al județului, Adrian Bibu; membrii Comisiei de cultură, învățământ, culte, tineret și sport a CJ Sibiu: Otilia Man, Christine Manta-Klemens, Valeria Isaicu, Anca Mălaiu; prefectul județului Sibiu, Mircea Dorin Crețu; inspectorul școlar general al IȘJ Sibiu, Emilian Marius Novac, secondat de inspectorul Daniela Muntean; directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, Nicoleta David.

Au fost acordate 269 de premii la Gala Performanței, dintre care 161 pentru elevi și 108 pentru profesori, valoarea totală a acestora ridicându-se la 126.000 lei, sumă asigurată din bugetul Consiliului Județean Sibiu. Categoriile de premii au fost împărțite pe cinci secțiuni: olimpiade naționale, activități educative naționale, lotul național, concursuri internaționale și concursuri sportive.

În fața atâtor copii și tineri din județul Sibiu dedicați învățăturii, precum și a dascălilor care i-au pregătit, a părinților care i-au sprijinit să poată să ajungă la rezultate lăudabile, președinta Daniela Cîmpean a adresat audienței un mesaj de recunoștință și încurajare, înainte ca Gala de premiere să înceapă:

”Este un moment extrem de important pentru întreg județul Sibiu și, de ce nu, și pentru România, întrucât sunt convinsă că unii dintre voi veți avea un renume și la nivel național și vom mai auzi de voi și mai încolo. Sunt bucuroasă și emoționată pentru că mi se pare că niciodată această sală nu a avut o vibrație atât de frumoasă și atât de curată ca acum când s-a reunit tot ceea ce are mai bun învățământul preuniversitar din județul Sibiu.

Voi, dragi tineri, dragi profesori care i-ați îndrumat, voi, dragi părinți și prieteni ai acestor eroi, meritați felicitările noastre pentru că, în vremuri ca acestea, în care tentațiile sunt nenumărate, ați ales, spre deosebire de alții, să vă aplecați asupra a ceea ce aveți la scoală, ați ales să luați în serios munca pe care o aveți de făcut în această etapă de vârstă, ați ales să renunțați la alte plăceri și activități și să vă dedicați învățăturii, obținând astfel aceste rezultate. Vă încurajez să continuați în felul acesta, să fiți mândria părinților și a profesorilor voștri, mândria noastră. Voi ați înțeles că, dacă ai carte, ai parte, și dacă voi aveți carte, și noi avem parte de pe urma voastră, avem liniștea sufletească a faptului că viitorul pentru județul Sibiu sună bine.

Dragi profesori, vă felicit din suflet, pentru că știu ce înseamnă munca dumneavoastră, ca fost cadru didactic, în vremuri mai liniștite, când abordarea față de școală era cu totul alta, abordarea unor părinți față de profesori era alta. Și atunci a fost greu, dar acum provocarea pentru dumneavoastră este și mai mare. Vă mulțumim pentru tot ce faceți, vă îndemnăm să credeți în continuare în puterea copiilor pe care îi pregătiți de a obține rezultate bune și foarte bune.

Părinților, le adresez un gând bun. Ca mamă, știu emoțiile pe care le simțiți, de fiecare dată când copiii sunt într-un examen sau într-un concurs. Vă mulțumim că ați făcut un parteneriat cu copiii dumneavoastră și cu școala, iar această colaborare a condus la rezultatele pentru care astăzi Consiliul Județean Sibiu oferă un mic semn de recunoaștere și de apreciere”.

Cei mai mulți elevi premiați în această Gală provin de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu (22), Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu (19), Școala Națională de Gaz Mediaș (16), Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” (8), Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” (6) și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” (6). De asemenea, au primit premii și elevi înscriși la Clubul Sportiv Școlar Sibiu (22) și Palatul Copiilor Sibiu (19). Totodată, printre premiați s-au numărat și elevi ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 Sibiu, unde învață copii hipoacuzici, cât și ai altor instituții de învățământ din Sibiu, Mediaș, Șelimbăr, Cristian și Gura Râului.

Consiliul Județean Sibiu a organizat pentru prima data Gala performanței în învățământul preuniversitar din județul Sibiu în anul 2019, când au avut loc două ediții (una în luna iunie și o alta în luna decembrie).

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top