Articole vestimanetare contrafăcute în valoare de 10 mii lei, confiscate

Articole vestimanetare contrafăcute descoperite pe tarabe în târgul sibian

Articolele contrafăcute au fost descoperite în urma unui control efectuat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu. Oamenii legii au desfășurat, duminică-18 decembrie, activități specifice în municipiul Sibiu, pe linia prevenirii și combaterii comerțului cu produse contrafăcute.

Cu ocazia controalelor efectuate într-un târg din municipiul Sibiu, polițiștii au depistat trei persoane fizice ce aveau expuse spre vânzare articole de îmbrăcăminte purtând inscripțiile unor mărci cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

”Astfel, au fost întocmite trei dosare de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 102 aliniatul 1 litera b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice. Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 41 de articole vestimanetare, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.”, transmite IPJ Sibiu.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice sfătuiesc cumpărătorii să nu se lase impresionați de eticheta viu colorată și de prețul scăzut al unui produs de brand, ci să fie atenți la detaliile pe care le poate prezenta un produs original, respectiv că este lucrat cu precizie la cele mai mici detalii, prezenta însemnelor și detaliilor de pe cutia/ambalajul original al produsului, existența certificatelor de autenticitate, la toate detaliile produsului pe care reprezentanții magazinelor trebuie să le prezinte cumpărătorilor.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top