FITS 2021- Blestemul lui Decebal | VIDEO

FITS – Blestemul lui Decebal în Sezonul Românesc

În premieră pentru Sibiu, tânărul Filip Alexandru Svaricek introduce în cadrul FITS(Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu) folclorul românesc sub umbrela artei dansului de stradă. Pentru prima dată Festivalul International de Teatru de la Sibiu găzduiește un spectacol al unei companii de dans de strada chiar din orașul său natal.

Probabil că îi țineți minte cu dansul „Crăciunul în pași de dans”, dar nu este singurul proiect care îi reprezintă pe tinerii de la YoungTillDeath. Pe lângă alte premii naționale și internaționale au reprezentat numele orașului de pe Cibin, și începând din acest an, pentru prima dată în istorie, prima companie de dans de stradă din Sibiu pe care Festivalul International de Teatru de la Sibiu o introduce în programul de anul acesta.

”Doresc să redefinesc folclorul romănesc cu o altă viziune. Să îmi pun amprenta personală oferind o altă perspectivă a tradiționalului. Este vorba de coregrafie, de sincron, energie, explozie, acrobație, poveste și mister. Pentru toate acestea am muncit mai bine de 4 luni, zi și noapte. Am editat și am mixat compoziția muzicală, fac inclusiv afișele, postările, editărileri video&foto. Pe scurt, am muncit la maxim să construiesc singurel un proiect pe care am în plan să îl definesc la nivel naținal și probabil inclusiv internațional.”, a declarat Filip Alexandru Svaricek, președintele CS Young Till Death.

25 și 26 August în Piața Habermann 

Filip este un tânăr regizor și coregraf în vârstă de 28 de ani și deține un spectacol în cadrul FITS, dezvoltând printr-o disciplină exemplară, alți tineri din Sibiu. Își dorește să schimbe total percepția adolescentului/tânărului, oamenilor care vin să le vadă spectacolul.

Blestemul lui Decebal este un basm popular românesc, în care Decebal încheie un pact pentru a-i readuce la viață pe el și semenii lui.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.

 

Scroll to top