Evaluare Națională Sibiu: 2444 de elevi s-au prezentat la prima probă

Evaluare Națională pentru elevii clasei aVIII-a

2 582 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși pentru a susține prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională (sesiunea 7 iunie – 4 iulie 2021)

Astăzi, 22 iunie, pentru 2 582 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Sibiu, s-a desfășurat prima probă scrisă a examenului de Evaluare Națională, la disciplina Limba și literature română.

La această probă de examen au fost prezenți 2 444 candidați, iar 138 nu s-au prezentat la examen. Nu au existat candidați eliminați pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, după ora 15.00.

Joi, 24.06.2021, la nivelul județului Sibiu, elevii vor susține proba scrisă la Matematică, în 79 centre de examen.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 4 iulie.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top