Actualizare: Traficul s-a reluat în ambele direcții în jurul orei 21.30
Traficul este blocat în zonă
În urma precipitațiilor de astăzi, strada Calea Șurii Mici(Drumul Hoților cum este cunoscută de sibieni) s-a transformat în lac pe anumite porțiuni. Deaceea traficul în zonă a fost oprit și redirecționat.
”Politistii Biroului Rutier Sibiu, cu sprijinul politistilor locali, asigura devierea traficului pe strada Frigoriferului si pe strada Salzburg/A1, Salzburg/ Soseaua Alba Iulia.”, transmit reprezentanții Poliției Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Video|Foto Risc de avalanșă la Bâlea Lac. Stratul de zăpadă are peste 3 metri
3 ani agoRisc de avalanșă după zăpada așternută în ultimele zile la munte
Serviciul Public Salvamont Sibiu informează că buletinul Nivometeorologic în vigoare vine cu o atentionare de grad 5 din 5 de avalansa, la altitudini de peste 1800 m. La altitudini sub 1800 m avem un gradul 4.
Risc de avalanșă în munţii Făgăraşului şi în zilele următoare. Salvamontițtii sibieni fac următoarele recomandări:
- Pentru prevenirea accidentelor montane,solicităm turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a munților Făgăraşului şi de asemenea să evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă;
- Solicităm turiștilor ca accesul la cabanele din zona turistică Bâlea Lac să se efectueze doar
cu telecabina si sa evite practicarea sporturilor de iarnă în această zonă - Reamintim faptul că traseele turistice superioare cabanelor din munţii Făgăraşului sunt
închise.
Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsura în această dimineață 3 metri și 43 de centrimetri. Acesta este cel mai mare strat de zăpadă de pe teritoriul României.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
431Percheziții. 5 persoane reținute
6 luni agoPercheziții la persoane bănuite de înșelăciune și tăinuire
Perchezițiile domiciliare pe raza municipiului București și județului Ilfov au fost efectuate de polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, cu sprijinul polițiștilor din cadrul D.G.P.M.B.– Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Ilfov. În urma celor 7 percheziții, 5 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu pentru audieri.
Cele 5 persoane au fost reținute într-un dosar penal în care acestea sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și tăinuire. Prejudiciul creat este estimat la aprox. 427.500 lei.
În urma investigațiilor și cercetărilor efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, s-a stabilit că în perioada mai – august 2022, administratorul unei societăți comerciale din București, având ca obiect de activitate intermedierea transporturilor de mărfuri, împreună cu alte persoane care ar fi pretins că sunt reprezentanți ai aceleiași societăți, au postat anunțuri pe un site de profil, în baza cărora au fost contactați de persoanele vătămate în vederea efectuării transporturilor către diferiți beneficiari.
Ulterior prestării serviciilor de transport, societățile vătămate au înaintat documentele care au stat la baza relației comerciale și au așteptat ca societatea să își îndeplinească obligațiile de plată, lucru care însă nu s-a întâmplat. Din cercetările efectuate până în acest moment, în această situație se regăsesc 34 societăți vătămate, cărora li s-a creat un prejudiciu în valoare de 427.445,79 lei.
În urma probatoriului administrat, față de cele 5 persoane ridicate în urma perchezițiilor, două femei în vârstă de 32 și 33 de ani, ambele din județul Ilfov și 3 bărbați, în vârstă de 23, 28 și 35 de ani, din municipiul București și județele Galați și Prahova, a fost dispusă măsura reținerii pentru o durată de 24 ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu, în cursul acestei zile urmând a fi prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu pentru dispunerea altor măsuri preventive.
Cercetările în acest dosar continuă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
51Sibiul accentuează semnele de NORMALITATE pentru cele 6599 de persoane cu diverse dizabilități
11 luni agoSibiul, din ce în ce mai accesibil pentru persoanele cu dizabilități
Sibiul devine tot mai normal, transformându-se într-un oraș mai accesibil persoanelor cu dizabilități. Este o preocupare constantă a municipalității, care în ultimii ani a făcut investiții în acest sens.
”Îmi doresc ca toți sibienii să se simtă parte din comunitate și din viața socială. Pentru aceasta, în fiecare proiect pe care îl realizăm, am solicitat să se prevadă mereu și dotări și amenajări pentru accesibilizarea spațiilor și clădirilor publice pentru persoanele cu dizabilități, fie că vorbim despre trotuare și circulația pietonală, sau de unitățile de învățământ și sediile municipalității. Mai avem de lucrat, dar luăm etapizat măsuri concrete pentru a transforma Sibiul într-un oraș mai accesibil persoanelor cu dizabilități.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Eforturile Primăriei Sibiu și ale serviciilor publice subordonate s-au îndreptat spre:
• Evidența și monitorizarea persoanelor cu dizabilități
Direcția Socială din cadrul Primăriei Sibiu este cea care ține evidența persoanelor cu dizabilități din municipiu. În acest moment sunt înregistrate 6.599 de persoane cu diverse dizabilități, dintre care 404 sunt copii, Direcția amintită preluând dosarele pentru acordarea indemnizației, efectuând anchete și evaluări și oferindu-le suport în a obține facilități, asigurând inclusiv alocarea unor însoțitori și plata acestora.• Accesibilizarea clădirilor unităților de învățământ
Majoritatea clădirilor (aproximativ 85%) au rampe speciale de acces, și au fost amenajate grupuri sanitare speciale la peste 50% din totalul clădirilor. S-a început și instalarea de lifturi care să permită accesul spre etajele superioare ale acestor clădiri.• Măsuri pentru accesibilizarea traficului pietonal pe teritoriul Sibiului
Trotuarele de pe străzile modernizate și cele din cartierele de blocuri au rampe la intersecții astfel încât cei care se deplasează cu căruciorul să poată traversa în siguranță. Acest aspect este avut în vedere la fiecare lucrare efectuată.S-a început și modernizarea trecerilor de pietoni, astfel ca persoanele nevăzătoare să le poată folosi ușor și în siguranță. În prezent sunt montate 96 de dispozitive de avertizare sonoră care deservesc 48 de treceri de pietoni. La 33 de treceri pentru pietoni au fost montate covoare tactile. Pasajul pietonal subteran Șaguna este și acesta optimizat pentru persoanele cu dizabilități, fiind creată o rampă. Lucrările vor continua etapizat.
• Parcări dedicate
Persoanele cu dizabilități au la dispoziție 208 locuri de parcare pe domeniul public al Sibiului, atât în parcările publice, cât și la domiciliu, pe care le pot ocupa gratuit, în baza unei legitimații speciale, emisă de Serviciul de Administrare a Domeniului Public. Pentru ca aceste parcări să fie folosite exclusive de cei îndreptățiți, Poliția Locală face verificări în teren și aplică amenzi celor care parchează aici fără drept.• Transport în comun prietenos cu cei cu nevoi speciale
Mijloacele de transport public ale Sibiului sunt și acestea adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități. Cele 119 autobuze achiziționate în ultimii 4 ani sunt dotate cu rampe pentru acces, iar în incinta acestora sunt amenajate locuri speciale pentru aceste persoane. Un număr de 1.184 de sibieni cu dizabilități sau însoțitorii acestora beneficiază în prezent de gratuitate la transportul în comun.• Sediile Primăriei și cele ale serviciilor publice, optimizate pentru accesul persoanelor cu dizabilități
Sediul Primăriei Sibiu este dotat cu rampe de acces în aria destinată cetățenilor, iar pentru accesul la etajele superioare funcționează un lift. Și în sediul de pe bulevardul Victoriei este funcțional un lift pentru cărucioare. Clădirea de pe str. Turismului este, de asemenea, optimizată ca acces pentru persoanele cu nevoi speciale, fiind amenajat și un grup sanitar special. Odată cu modernizarea și extinderea unității de primiri urgențe, Spitalul de Pediatrie a devenit și mai prietenos cu persoanele cu dizabilități.Și în cazul obiectivelor de petrecere a timpului liber au fost luate măsuri. Baia Populară Sibiu a optimizat întreaga clădire pentru utilizarea de către persoanele cu handicap. Sala de sport este dotată inclusiv cu echipamente pentru persoane cu dizabilități. La Lacul Binder au fost amenajate rampe de acces și grupuri sanitare dedicate. La Zoo Sibiu accesul persoanelor cu nevoii speciale se face printr-un turnichet special, iar în cadrul Grădinii au fost amenajate grupuri sanitare dedicate.
• Facilități fiscale
Direcția Fiscală din cadrul Primăriei Sibiu acordă, conform legii, facilități fiscale persoanelor cu dizabilități (celor cu handicap grav sau accentuat și a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate). Aceste persoane beneficiază de scutire de la plata impozitelor percepute pe clădiri, mijloace de transport și terenuri, aflate în proprietatea/coproprietatea persoanelor cu dizabilități sau a reprezentanților legali ai acestora.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
83