Actualizare: Traficul s-a reluat în ambele direcții în jurul orei 21.30
Traficul este blocat în zonă
În urma precipitațiilor de astăzi, strada Calea Șurii Mici(Drumul Hoților cum este cunoscută de sibieni) s-a transformat în lac pe anumite porțiuni. Deaceea traficul în zonă a fost oprit și redirecționat.
”Politistii Biroului Rutier Sibiu, cu sprijinul politistilor locali, asigura devierea traficului pe strada Frigoriferului si pe strada Salzburg/A1, Salzburg/ Soseaua Alba Iulia.”, transmit reprezentanții Poliției Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Grădina Muzeului ASTRA dă gustul în 2 ateliere gastro
4 luni agoGrădina Muzeului ASTRA – ciorbă acră și ghiveci de legume
Grădina din Pădurea Dumbrava pune la ”bătaie” ingredientele care au crescut peste vară. Sâmbătă, 24 septembrie, la Târgul de țară se vor desfășura două ateliere gastronomice în cadrul cărora se vor găti preparate tradiționale bazate pe legumele recoltate din grădinile muzeului. De-a lungul verii, straturile de legume au atras atenția vizitatorilor, iar noi v-am informat de câte ori ne-ați dat ocazia despre cum cresc castraveții, cartofii, roșiile, ridichile, fasolea pe par sau cea oloagă. Frunzele plantelor de leac, prin asemănarea lor, au fost și ele în centrul atenției mai ales pentru identificarea lor: pătrunjel, cimbru, leuștean, tarhon, busuioc sau mărar.
”După multă grijă și muncă în grădini, iată vine timpul în care acestea își dau ultimele roade, și încet încet pot fi începute lucrările pentru culturile din anul următor.”, transmit reprezentanții Muzeului ASTRA.
În cadrul celor două ateliere, gospodine din Orlat vor prepara o ciorbă acră cu cartofi și tarhon și un ghiveci de legume alături de friptură din ciolan afumat.
Atelierele gastronomice fac parte din programul Târgul de țară: grădină și peisaj legumicol.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
59Consiliul Județean Sibiu a început demersurile pentru crearea unei arhive fizice și digitale
8 luni agoConsiliul Județean Sibiu: Licitație pentru SF
Consiliul Județean Sibiu a lansat licitația în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Dezvoltarea unui Data Center Disaster Recovery și Arhivare pentru CJ Sibiu și unitățile din subordine”.
Operatorii economicii interesați își pot depune ofertele în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, până în data de 30 iunie 2022, ora 15. Valoarea estimată a contractului este de 200.000 lei fără TVA, respectiv 238.000 lei cu TVA, fondurile fiind asigurate din bugetul local al județului Sibiu. Durata de execuție a contractului este de 9 luni.
Prin acest proiect, CJ Sibiu își propune să reabiliteze și să extindă două clădiri aflate în proprietate, situate în municipiul Sibiu, pe strada Șoseaua Alba Iulia, nr.73, în proximitatea Aeroportului Internațional Sibiu, cu scopul de a crea o arhivă fizică și digitală.
În cadrul studiului de fezabilitate se va realiza o expertiză tehnică a celor două imobile și se vor analiza soluțiile pentru amenajările exterioare, împrejmuire și căi de acces. Una dintre clădiri, destinată pentru arhiva fizică, va fi compartimentată astfel: depozite de arhivă, camere de lucru, sală de studiu, laborator de reprografiere, laborator de recondiționare și restaurare, birouri, încăperi auxiliare, grupuri sanitare. În cealaltă clădire va funcționa un centru numit Data Center Disaster Recovery, dotat cu servere, întreaga amenajare ținând cont de cerințele și standardele de securitate impuse pentru crearea unei arhive digitale.
După finalizarea studiului de fezabilitate, Consiliul Județean Sibiu are în vedere identificarea unor surse de finanțare externe pentru realizarea investiției.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
78DSP Sibiu: peste 36 mii de doze de vaccin antigripal au fost distribuite
3 săptămâni agoDSP Sibiu. Starea de alertă și situația vaccinării antigripale
DSP Sibiu recomandă populației adoptarea unor măsuri elementare de protecție, în condițiile instituirii stării de alertă epidemiologică și pentru prevenirea creșterii în continuare a numărului de îmbolnăviri.
Recomandările DSP Sibiu:
- Evitați aglomerațiile (magazine, târguri, spectacole, mijloace de transport în comun);
- Purtați mască de protecție, mai ales dacă faceți parte dintr-una din categoriile la risc: adulţii şi copii cu afecţiuni medicale cronice (pulmonare, cardiovasculare, boli metabolice, inclusiv diabetul zaharat, disfuncţii renale, hemoglobinopatii, imunosupresie), copii şi adolescenţii ( 6 luni-18 ani) care au fost supuşi terapiei îndelungate cu aspirină (aflați la risc să dezvolte sindrom Reye, după gripă), persoane de toate vârstele infectate cu virusul imunodeficienţei umane (HIV), persoane în vârstă de 65;
- Pentru a evita supraaglomerarea serviciilor de urgență, la primele semne de îmbolnăvire contactați mai întâi medicul de familie, care va decide dacă puteți fi supravegheați și tratați la domiciliu sau este necesară internarea într-o unitate spitralicească;
- VACCINAȚI-VĂ ANTIGRIPAL!
Conform specialiștilor, vaccinarea se poate face în continuare, în această perioadă. În teritoriu există stocuri de vaccin antigripal, în cantitate de 3595 de doze, la cabinetele medicilor de familie (vaccinare gratuită, pentru pentru populația la risc) și în unitățile sanitare și/sau de ocrotire (pentru vaccinarea personalului și rezidenților).
DSP Sibiu a distribuit întrega cantitate de vaccin de care a dispus în acest sezon, adică 36617 doze. Până în acest moment s-au vaccinat împotriva gripei 32182 de persoane (29795 populație generală și 2387 personal și rezidenți din unități sanitare). Pe grupe de vârstă, cele mai multe vaccinuri au fost administrate la grupul 65 de ani și peste – 18676 persoane.
La copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 14 ani, s-au administrat în total 633 de doze (42 la grupa 6 luni – 2 ani; 95 la grupa 3 – 4 ani; 496 la grupa 5 – 14 ani).
Grupa de vârstă 15 – 29 ani a utilizat 861 de doze, iar cei între 30 – 64 de ani, 12012 doze.Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
19