Drum nou între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii
Drumul de legătură între str. Intrarea Arieșului și Calea Dumbrăvii intră în CL. În ședința Consiliului Local Sibiu din această lună, Primăria Sibiu supune aprobării indicatorii tehnico-economici, după finalizarea studiului de fezabilitate pentru această investiție.
“Drumul va fi o alternativă de deplasare între Calea Cisnădiei și Calea Dumbrăvii pentru cei care tranzitează zona și o va decongestiona. Acesta va fi important și în contextul obiectivelor publice care vor fi create pe terenul fostei autobaze de transport public, unul dintre acestea fiind Campusul dedicat învățământului dual. Următorul pas în proiect este achiziția serviciilor de realizare a proiectului tehnic și execuția lucrărilor.”, transmite Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.
Investiția estimată la o valoare de 3,5 milioane de lei presupune: amenajarea unui drum cu două benzi în lungime de 330 m și a trotuarelor; crearea de piste pentru biciclete; amenajarea iluminatului public, cu corpuri de iluminat cu LED, conectate la sistemul de telegestiune; amenajarea rețelei de apă potabilă, a canalizării menajere și crearea canalizației pentru telecomunicații.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Conducta buclucașă din Valea Aurie
2 ani agoConducta „nervilor”
În ultimele zile locuitorii străzii Agârbiciu din Cartierul Valea Aurie din Sibiu au avut parte de o ”surpriză”. Mai multe găuri de diferite dimensiuni au apărut în conducta de apă de lângă blocuri. Temperaturile extrem de scăzute din zilele trecute au transformat în gheață, apa care țâșnea din conductă.
”M-am săturat de asemenea fântână arteziană! Și vara și iarna aici apar fântânile.”, ne-a declarat o sibiancă, în timp ce filma apa care ieșea cu viteză.
”Aproape la o săptămână, poate două, țâșnește apa la noi pe stradă.”, ne-a spus un locatar căruia i-a fost afectată mașina acum două nopți
La solicitarea opiniadesibiu.ro, Societatea Apă-Canal a transmis următoarele:
”Este vorba despre un mic por în conducta de aducțiune apă brută Sadu-Sibiu. Apa care a tâșnit prin acel por a înghețat rapid, datorită temperaturilor deosebit de scăzute. Defecțiunea a fost remediată ieri noapte de către angajații noștrii.”
Cei mai ghinioniști dintre locatari s-au trezit cu mașinile îmbrăcate în gheață.
”Nu e posibil așa ceva! Noi ce facem cu mașinile în gheață? Cum scăpăm de ea?”, spunea revoltată proprietara mașinii, în momentul în care angajații societății Apă-Canal au venit să astupe gaura din conductă.
În răspunsul transmis de operatorul de apă se mai arată că:
”Proprietarul autovehicului afectat de această defecțiune a fost ajutat de către Apă Canal Sibiu să-și „dezghețe” mașina, prin gararea temporară într-un garaj încălzit. Practic, nu au existat daune ci doar un disconfort temporar cauzat de acest incident.”
Această conductă, a fost cuprinsă în planurile societății de a fi înlocuită și coborâtă în subteran. Dar, din cauza contestațiilor, proiectul bate pasul pe loc.
”Conducta respectivă se va înlocui cu una subterană, lucrarea fiind deja licitată, dar în momentul de față procedura se află, după „bunul obicei românesc”, în contestații ( locul doi contesta locul unu!).”, transmite Vasile Maier, Director general-Apa Canal Sibiu SA
Despre metoda folosită pentru a împiedica apa să mai țâșnească din conductă, propietarii apreciază că:
”Este o metodă foartă sofisticată. Cu niște dopuri de lemn pe care le bat în țeavă se rezolvă treaba.”
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
245Spitalul de Pediatrie: 10% din teste au fost pozitive, în 2022
1 an agoSpitalul de Pediatrie are asigurate materialele de protecție
Spitalul de Pediatrie, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Sibiu, este pregătit pentru a face față valului nou de infectări cu COVID.
Personalul medical din Spital are asigurate cele necesare pentru protecție: combinezoane, măști, viziere și mănuși. Măsurile de protecție împotriva COVID au fost menținute la Spitalul de Pediatrie în toată această perioadă, ceea ce înseamnă că masca a fost și este în continuare obligatorie în interiorul Spitalului, inclusiv pentru pacienți și aparținători.De asemenea, copiii care ajung în secția de Urgențe sunt testați, iar cei pozitivi sunt îndrumați către Secția de Boli Infecțioase de pe str. Transilvaniei, pentru evaluare și tratament. Acțiunea de testare înseamnă un efort constant pentru personalul medical: ca volum, de la începutul acestui an, în secția Urgențe au fost efectuate 14.156 teste, dintre care 1.406 au fost pozitive.
În acest moment în secția Boli Infecțioase de pe strada Transilvaniei sunt pregătite 36 de paturi pentru pacienții confirmați cu COVID, alte 6 paturi fiind disponibile în secția de terapie intensivă de pe str. Pompei Onofrei. În acest context, reamintim că Spitalul de Pediatrie are propria stație de oxigen, esențial pentru bolnavii cu această patologie.
Având în vederea creșterea numărului de infectări, echipa Spitalului de Pediatrie sfătuiește părinții ca la cele mai mici semne de boală – febră, tuse, diaree, vărsături – să testeze copiii. Aceștia pot fi testați acasă, cu un test rapid, sau în secția Urgențe a Spitalului de Pediatrie, în mod gratuit. Reamintim și faptul că la Spitalul de Pediatrie se pot face teste COVID contracost, cu programare prealabilă la numărul de telefon 0269.217.927 sau online, pe www.pediatriesibiu.ro.
Primăria Sibiu, printr-un proiect finanțat din fonduri europene continuă să modernizeze spațiile și dotările Spitalului
Unitatea de primiri urgențe funcționează de la începutul anului într-un spațiu extins, complet modernizat, cu mobilier nou. Unitatea are acum propriul laborator de analize, dotat cu aparaturi noi și performante, cu analizoare automate, mult mai exacte și rapide. De asemenea, s-a instalat un sistem nou de ventilație, climatizare și tratare a aerului. Fluxul pacienților este mai bine organizat printr-un sistem informatic care emite bonuri de ordine și prioritizează pacienții în funcție de triajul preliminar și gradul de urgență.
În Ambulatoriile Spitalului se livrează etapizat aparaturi performante pentru diagnostic și tratament. Până în prezent s-au livrat peste 80 de astfel de aparte în valoare de 10 milioane lei, iar achizițiile continuă. Spre exemplu, de mare ajutor sunt aparatele mobile de radiologie și ecografie cu care medicii pot investiga lângă patul pacientului.
De asemenea, medicii au la dispoziție sisteme noi de aparaturi pentru diagnosticarea oftalmologică și ORL, minim invazive, precum și un video endoscop de ultimă generație. Unul dintre aparate produce biopansamente, care vor asigura un tratament personalizat pentru fiecare rană. Un alt echipament găsește venele în mod eficient, prin scanare, reducând astfel disconfortul micuților cărora trebuie să li se recolteze sânge pentru analize. Printre echipamentele achiziționate se numără și mese noi de chirurgie, diverse analizoare și instrumentare, dar și tehnică IT.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
283European Best Destinations 2021- Sibiul este în top 5
3 ani agoEuropean Best Destinations a dezvăluit lista scurtă din 2021
Competiția celor mai bune destinații turistice europene desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021 s-a încheiat în această seară, iar organizatorii – Asociația European Best Destinations – au transmis primarului Astrid Fodor rezultatele obținute de Sibiu. Orașul nostru a acumulat 45.699 de voturi din aproape 200 de țări.
“Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. Este o bucurie pentru mine să am confirmarea că Sibiul continuă să fie atrăgător și apreciat din punct de vedere turistic, ceea ce îmi spune că suntem pe drumul cel bun. ” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
În scrisoarea de felicitare transmisă de organizatori, Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis:
“Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa.”
Prin urmare, Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice recunoscute din Europa: Braga, Roma, Florența, Paris, Viena, Capri.
Sibiul va fi promovat pe tot parcursul anului în publicații de profil turistic precum Forbes, Conde Nast Traveler, Vogue, Travel+Leisure, Huffpost, Euronews, Lonely Planet, El mundo, Daily Mail și altele.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
263