Circulația rutieră de pe DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică se închide în perioada 13 mai- 15 septembrie 2021
Consiliul Județean Sibiu anunță închiderea circulației rutiere de pe DJ 142 J, începând de joi, 13 mai 2021, având în vedere că se vor realiza lucrări ample, cu utilaje voluminoase, pentru refacerea zidului de sprijin, pe porțiunea afectată de calamități.
Varianta de ocolire
Participanții la trafic care doresc să ajungă în Șeica Mică sau vor să tranziteze, vor folosi ca rută ocolitoare: DN 14 Șeica Mare- Copșa Mică – Șeica Mică.
Închiderea circulației rutiere pe DJ 142 J Șeica Mare- Șeica Mică se realizează cu acordul eliberat de Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, iar măsurile de restricționare a circulației se aplică până când se vor finaliza lucrările de consolidare, respectiv mijlocul lunii septembrie 2021.
Lucrările sunt executate de către asocierea a două firme, valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de 2.058.426,71 lei cu TVA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Donații în valoare de 567 mii lei pentru SCJU Sibiu
2 ani agoDonațiile au fost făcute de Asociația Împreună pentru Sănătate în trimestrul IV al anului trecut
Donațiile în bani pentru echipamente și materialele au provenit din sponsorizările atrase de Asociație dar și din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit din partea persoanelor fizice
Unul dintre cei mai importanți parteneri ai SCJU Sibiu în demersul continuu de creștere a calității actului medical este Asociația Împreună pentru Sănătate, care de la înființare, a sprijinit permanent prin donații cea mai mare unitate sanitară din județ.
Și în cel de-al IV-a trimestru anului anterior, Asociația Împreună pentru Sănătate s-a remarcat printr-o activitate intensă, aproximativ 567.000 de lei obținuți din sponsorizări fiind utilizați pentru achiziția de aparatură și echipamente, care au fost ulterior donate spitalului județean.
Din sumele obținute de asociație, circa 423.000 lei au provenit de la Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA, care este unul dintre cei mai importanți susținători ai activității medicale din județul Sibiu iar 144.000 de lei la următorii sponsori: Sigemo, Kovostroj, Compa, Expertarom, Moara Cibin, Fritzmeier, Lanco și Transilvania Automobile respectiv din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit către asociație (circa 15.000 lei).
Printre cele mai importante echipamente medicale donate spitalului enumerăm:
• Lampă scialitică Polaris cu led în valoare de 59.839,99 lei pentru Blocul Operator Ortopedie;
• Sistem motor chirurgical rotativ cu accesorii pentru Bloc Operator Ortopedie în valoare de 39.809,07 lei;
• Lampă scialitică Luvis cu led în valoare de 80,622,5 lei pentru Bloc Operator Chirurgie;
• Modul aparat imunohistiochimie pentru Serviciul de Anatomie Patologică în valoare de 59.500 lei;
• Cabinet inteligent dublu cu două coloane pentru depozitarea, monitorizarea și managementul medicației în valoare de 151.296,6 lei – destinat Secției Clinice Neurologie;
• Materiale diverse și consumabile pentru efectuare investigații și proceduri de înaltă performanță – angiograf (ghiduri, catetere, microcatetere, stent retriver, lenjerie, etc.) – circa 175.000 lei.“În primul rând mulțumesc tuturor sponsorilor, pentru că aceste donații li se datorează. Avem parte de sprijin consistent din partea companiilor dar și persoanelor fizice și pot spune că împreună am construit o comunicate solidă, gata oricând să se implice pentru dezvoltarea serviciilor medicale, alături de autoritățile județene. Le mulțumesc și celor care au direcționat către asociație cota de 3,5% din impozitul pe venit/câștigul net anual impozabil și fac un apel către cetățeni să vină în continuare alături de alături de noi, prin această contribuție.” a declarat Cornel Benchea, președintele Asociației Împreună pentru Sănătate.
Formularul pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit poate fi descărcat de pe https://scjus.ro/wp-content/uploads/2023/02/Formular-3.5.pdf.
„Este vital pentru orice organism medical să aibă o susținere puternică din direcții multiple și suntem recunoscători că, pe lângă implicarea autorităților în schimbarea la față a infrastructurii spitalului, care este în plin proces de desfășurare, avem alături de noi și mediul de afaceri precum si cetățenii sibieni care au contribuit prin donații. Mulțumesc Asociației <Împreună pentru Sănătate> care este liantul care a contribuit la coagularea acestei comunități, și le mulțumesc tuturor sponsorilor”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
139A doua etapă de vaccinare a început și la Sibiu, azi 18 ianuarie * VIDEO
4 ani agoA doua etapă de vaccinare a început și în centrele din județul Sibiu. La centrul de vaccinare din Municipiul Sibiu sunt amplasate 4 puncte de vaccinare în spațiul pus la dispoziție de o firmă sibiană, Centrul Redal Expo. Din totalul de 20 spații de vaccinare din acest centru, momentan sunt funcționale doar două. Celelalte urmează să fie funcționale în momentul în care la Sibiu vor ajunge mai multe doze de vaccin și se trece la etapa a treia de vaccinare generală.
Află de aici care este circuitul din centrul de vaccinare: VIDEO
În a doua etapă de vaccinare se vaccinează populația cu grad ridicat de risc
- Adulți cu vârsta peste 65 de ani;
- Persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.
- Lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale:
- Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului (parlament, președinție, guvern, ministere și instituții subordonate acestora)
- Personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și a autorității judecătorești;
- Personalul din sectorul economic vital:
- Procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază (panificație, lactate, carne, fructe și legume);
- Uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
- Centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
- Unități de producție, transport și distribuție gaze;
- Unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
- Unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
- Transport de persoane și mărfuri;
- Noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
- Comunicații (serviciul de telecomunicații speciale, radio și televiziune naționale);
- Personalul din unitățile de învățământ și creșe;
- Personalul poștal și din servicii de curierat;
- Personalul cultelor religioase;
- Personalul din mass media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2 (ex: reportaje în unități medicale);
- Personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.
Până duminică 17 ianuarie, în România s-au vaccinat 204.185 persoane, din care 875 persoane vaccinate cu rapel.
La Sibiu s-au primit 8613 doze de vaccin, de la începutul perioadei de imunizare.
Rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 1,63/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (04.01 – 17.01), iar în municipiul Sibiu este de 2.24. Datele au fost anunțate luni de reprezentanții Prefecturii Sibiu.
Pentru mai multe informații, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro
623Sibiu. Încep reparațiile pe străzile din oraș
2 ani agoSibiu.Gropi
Odată cu începutul acestei săptămâni au demarat reparațiile pe străzi.
”Pe parcursul sezonului rece, Direcția Tehnică a alcătuit o listă cu defectele apărute în carosabil care necesită intervenții. Peste iarnă s-a intervenit cu reparații temporare, cu mixtură asfaltică “la rece” însă începând din această săptămână vor începe reparațiile definitive, cu asfalt.”, transmite Primăria Sibiu.
Primele reparații se vor efectura pe strada Europa Unită – pe această stradă lucrările au început de luni, 21 martie; se va înlocui stratul de uzură pe carosabil și trotuare și se vor amenaja parcări cu grilă înierbată. Urmează să intre în lucru străzile Maramureșului și Cristian, inclusiv sensul giratoriu de la intersecția cu strada Avrig și Calea Poplăcii. Pe acestea va fi înlocuit complet stratul de uzură de pe carosabil. Pe strada M. Kogălniceanu, inclusiv sensurile giratorii de pe traseu, se înlocuiește complet stratul de uzură.
Data de începere a lucrărilor pe străzile Maramureșului, Cristian și M. Kogălniceanu, urmează să fie anunțată de Primăria Sibiu.
”Lucrările se vor executa sub trafic, cu închideri pe tronsoane restrânse și vor fi astfel planificate încât să afecteze într-o cât mai mică măsură traficul. În acest sens, așternerea noului strat asfaltic se va face noaptea, când volumul de trafic este mai scăzut. Cu toate acestea, șoferii vor fi rugați să ocolească aceste străzi în perioada desfășurării lucrărilor pentru a evita blocajele în trafic.”, au adăugat reprezentanții Primăriei orașului de pe Cibin.
Pe lângă aceste lucrări de reparații ample, va începe în paralel și repararea defectelor punctuale apărute pe străzi. Pe prima comandă emisă figurează intervenții pe aproximativ 40 de străzi din Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
245