Circulația rutieră de pe DJ 142 J Șeica Mare – Șeica Mică se închide în perioada 13 mai- 15 septembrie 2021
Consiliul Județean Sibiu anunță închiderea circulației rutiere de pe DJ 142 J, începând de joi, 13 mai 2021, având în vedere că se vor realiza lucrări ample, cu utilaje voluminoase, pentru refacerea zidului de sprijin, pe porțiunea afectată de calamități.
Varianta de ocolire
Participanții la trafic care doresc să ajungă în Șeica Mică sau vor să tranziteze, vor folosi ca rută ocolitoare: DN 14 Șeica Mare- Copșa Mică – Șeica Mică.
Închiderea circulației rutiere pe DJ 142 J Șeica Mare- Șeica Mică se realizează cu acordul eliberat de Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, iar măsurile de restricționare a circulației se aplică până când se vor finaliza lucrările de consolidare, respectiv mijlocul lunii septembrie 2021.
Lucrările sunt executate de către asocierea a două firme, valoarea lucrărilor ridicându-se la suma de 2.058.426,71 lei cu TVA.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Curs de PRIM AJUTOR, sâmbătă 12 noiembrie
7 luni agoCursul de prim ajutor are loc între orele 9.00 – 17.00, la Piața Habermann, Căsuța – Centrul Educațional al Crucii Roșii
Cursul organizat de Crucea Roșie costă 200 de lei/persoană și dispune de locuri limitate. Crucea Roșie este cel mai mare furnizor de cursuri și intervenții în domeniul primului ajutor din țară.
”Oferim o gamă larga de cursuri de prim ajutor pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani, care doresc să învețe primul ajutor pentru viața lor de zi cu zi. Nu aveți nevoie de nicio experiență anterioară, ci doar de dorința de a iînvăța și de a lua parte la exerciții.”, a transmis Ralica Morar, director Crucea Roșie Sibiu.
Crucea Roșie Română organizează astfel de stagii de pregătire pentru acordarea de prim ajutor pentru: angajați din intreprinderi și instituții ca masură de prevenire pe linie de protecție a muncii; cursanți de la școlile de șoferi; cadre didactice din școli și licee, ca educație în domeniul acordării primului ajutor; cetățeni dornici să acționeze în situații reale, în caz de accidentări.
Cursul de prim ajutor este furnizat de instructori atestați ca formatori, și se finalizeaza cu un examen, în urma căruia se primește certificat de absolvire și legitimație care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor.
După absolvireă, persoana respectivă știe să acorde prim ajutor în caz de: pierderea stării de conștiență; stop cardio-respirator; hemoragii; luxații, entorse; arsuri (în caz de electrocutare sau insolație), și inec.
Crucea Roșie Română are certificare europeană a cursurilor de prim ajutor eliberată de Centrul Mondial de Referință pentru acordarea primului ajutor al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.
Crucea Roșie Română este furnizor de prim ajutor acreditat de Ministerul Educației și Cercetării Științifice. Programa este standardizată la nivel național și armonizată în conformitate cu recomandările Consiliului European de Resuscitare și ale Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
129Sibiu – Microbuz în șanț. * 0,94 mg/l * VIDEO
3 ani agoSibiu – Microbuz în șanț – Actualizare
Șoferul a fost testat și are o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur in aerul expirat.
”Este vorba despre o autotamponare, șoferul are de 36 de ani și este din Cisnadie. A intrat cu mașina in șanț. Din fericire nu sunt victime.”, a transmis purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.
Știre inițială
În urmă cu puțin timp un microbuz înmatriculat în Maramureș a ieșit de pe carosabil în sensul giratoriu de la ieșirea din Sibiu spre Șura Mare.
Polițiștii ajunși la fața locului îl testează în aceste momente pe conducătorul auto existând suspiciunea că era băut.
A fost alertat și un echipaj SMURD și o ambulanță SAJ.
218Smart Lab Sibiu, Piața Mică nr. 22
2 luni agoSmart Lab Sibiu – digitalul prietenos și creativ pentru elevii sibieni
Smart Lab Sibiu este un prioect realizat de Asociația INACO, compania Shape Robotics și Samsung România în parteneriat cu Primăria Sibiu. Este primul spațiu dedicat tuturor celor care doresc sa dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.
“Ideea partenerilor de la INACO, Shape Robotics și Samsung a venit în contextul perfect, în care Primăria Sibiu a depus un proiect pe PNRR pentru echiparea unităților de învățământ cu echipamente IT inteligente, precum table digitale și computere performante, deschizând astfel toate cursurile către instrumentele digitale ca mijloace de învățare. Smart Lab-ul va fi mai mult decât un simplu laborator de informatică, urmând să fie disponibil pentru desfășurarea de lecții deschise pentru toate materiile, elevii putând să își dezvolte astfel creativ și concret competențele digitale.”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, la inaugurarea oficială a acestui spațiu.
Dotările au fost oferite gratuit de Asociația INACO și companiile Shape Robotics și Samsung, iar spațiul a fost pus la dispoziție de municipalitatea sibianaă. Smart Lab-ul dispune de: Display interactiv de 85“ (tablă interactivă); 9 computere All-in-one, dotate cu touch screen și procesoare de ultimă generație, interconectate într-o singură rețea cu computerul profesorului și cu display-ul interactiv; 28 de kit-uri de roboți programabili pe 2 nivele; O imprimantă 3D și filamente de mai multe culori; Un scanner 3D care formează imaginea tridimensională a oricărui obiect pentru ca acesta să poată fi produs de o imprimantă 3D; Un scanner performant pentru informații pe suport tipărit sau pentru manuale; 9 creioane 3D cu filamente de 20 de culori cu care copiii vor putea crea un obiect în spațiu sau plan; Un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar); Mobilier ergonomic individual; ochelari VR cu o bibliotecă de peste 100 de filme educative.
Într-o primă etapă vor fi invitați în laborator profesorii de Tehnologia Informației și a Comunicațiilor din unitățile de învățământ preuniversitar din Sibiu. Aceștia vor parcurge un modul de instruire pentru utilizarea echipamentelor din dotarea Smart Lab-ului, ulterior având posibilitatea să îi formeze pe toți învățătorii și profesorii din școlile de care aparțin.
Începând cu data de 24 aprilie, orice persoană interesată (elevi, profesori, sibieni în general, cu vârsta peste 8 ani) se va putea înscrie pentru a urma cursuri în acest laborator, Primăria Sibiu urmând să pună la dispoziție pe site-ul sibiu.ro un modul de programări în acest sens.
Activitățile din Smart Lab vor fi asigurate de studenți ai Universității Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie, în baza unui protocol semnat între Primăria Sibiu și această instituție.
- Cursuri de inițiere sau dezvoltare a competențelor digitale – în speță, utilizarea computerului pentru sibienii cu vârsta peste 8 ani.
- Diverse lecții deschise la mai multe materii școlare, prin folosirea ochelarilor VR cu filme educative.
- Cursuri educative de programare și robotică, pe niveluri de competență
- Sesiuni de formare a profesorilor pentru utilizarea tablelor interactive.
Parteneriatul pentru SMART LAB este valabil timp de 3 ani, astfel că elevii sibieni vor putea urma pe rând cursuri aici.
”Vom reveni cu detalii referitoare la înscrieri și programul de cursuri.”, transmite Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
47