De 8 martie, șoferii au fost ”amendați” cu mesaje pentru persoana iubită *VIDEO

Ziua de 8 martie a fost una însorită dar și amuzantă nu doar pentru femeile șoferițe din Sibiu. Bărbații aflați la volan au avut parte de o provocare inedită odată ce au fost opriți de agenții de circulație. Polițiștii sibieni le-au dat de ales șoferilor: fie aleg să sufle într-un etilotest pentru a fi testați, fie umflă un balon și apoi să scrie un mesaj adresat femeilor din viața lor.

8 Martie cu emoții

Unii s-au emoționat dar toți șoferii opriți s-au descurcat onorabil și au persoanlizat baloanele cu mesaje pentru femeile dragi de acasă sau chiar din mașină. Acest eveniment deschide un proiect care vizeaza creșterea nivelului de conștientizare a drepturilor femeilor și cum se pot proteja împotriva violenței domestice, dar și ce pedepse pot risca agresorii în aceste cazuri.

Bărbașii s- au speriat la vederea polițiștilor. Cu toții au crezut că este un control de rutină dar au respirat ușurați când au aflat motivul filtrului de poliție.

”Foarte frumos din partea poliției, credeam că pentru centură sau ceva. Acum am pus-o. Erați la un pas? Da, exact. De la florărire plecam. Balonul? E pentru mama. Pentru că e ziua femeii, ziua mamei. Cât de importante sunt mamele? Cel mai important!”, ne-a spus Călin Spătăcean.

Unii șoferi au avut în dreapta lor iubitele sau soțiile, iar provocarea de a scrie un mesaj de iubire pe un balon, a fost puțin mai complicată.

”Sunt foarte emotionată pentru că astfel de surpriza nu am primit niciodata, trebuie să recunosc. Da, este frumos să fii femeie, e frumos să fii mama. Să ai familie. La mulți ani tuturor femeilor și le doresc să fie măcar jumătate cum sunt eu de fericită acum! Am un soț perfect pentru mine! Au fost și ceva emoții că v-au oprit? Da, da, nu știam ce se întâmplă, ce am pățit. / Ce mesaj ați primit acolo? Pentru frumaosa mea soție, la mulți ani! Și cu siguranță și cu mesajul te iubesc!”, ne spus o doamnă.

Polițiștii au demarat în ziua de 8 martie campania „În lumea Ioanei”, o campanie de conștientizare și prevenire a violenței domestice. Primul pas dintr-o serie de evenimnte care se vor întinde pe trei luni, a fost făcut cu zâmbete și baloane colorate.

„Să spunem că am fost ajutați din toate parțile ca acest evenimnt să fie unul de impact, eveniment care l-am organizat în mod special și l-am dedicat acestei zile speciale a femeii, tocmai pentru a sensibiliza și mai mult lucrurile pe partea acesta de prevenire a faptelor de violență domestică, acesta fiind domeniul pe care îl vom aborda în acestă campanie. Legat de baloane, am considerat că este o modalitate mai deosebită de arăta personelor dragi, soție, mamă, iubită, parteneră de viață, o apreciere, o mulțumire pentru că există în viața noastră.” a declarat Mihaela Huzoaică, subcomisar de poliție și coordonatorul acțiunii.

Cadou de 8 Martie din partea TNRS Sibiu

Nu doar baloanele personalizate cu mesaje au fost dăruite femeilor importante din viața soferilor. Bărbatii au primit cadou de 8 martie, cate o invitație dubla la teatrul din Sibiu unde in urmatoarea perioada pot vedea un specatcol la alegere din stagiunea de primavara.

Violența domestică din țara noastră, anul trecut, peste 45.000 de persoane au fost victimele partnerilor. Politistii au emis peste 8.300 de ordine de protectie provizorii si aproape tot atatea ordine de protectie au fost emise si de instantele judecatoresti.


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top