DATfest 2021 – studenții (re)cuceresc Sibiul

DATfest revine

După o pauză pandemică în 2020, „DATfest” revine anul acesta pe scena culturală a Sibiului. Ediția a VI-a, programată în perioada 1 – 9 octombrie 2021, propune publicului sibian 21 de evenimente în zece spații diferite. Evenimentul este organizat de Departamentul de Artă Teatrală din Cadul Facultății de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Aflat la a VI-a ediție, DATfest, festivalul studenților sibieni, a devenit deja tradiție pentru scena culturală sibiană. Având ca scop promovarea tinerelor talente din domeniul artelor spectacolului – fie că vorbim de actori, scenografi, coregrafi, manageri de proiecte sau chiar videografi – evenimentul este o „prefață” a ceea ce va însemna cultura în viitorul (foarte) apropiat.

„În această ediție a festivalului sunt implicați peste 100 de tineri: actori, dansatori, manageri culturali și teatrologi etc. Fie că-i vedeți pe scenă, fie că scriu texte, fie că manageriază proiecte, ei sunt generația de tineri talentați, frumoși, care vin cu bucurie, entuzism și multă creativite. Sunt o echipă, o echipă în care fiecare își are rolul lui. Sunt foarte mândră de ei, de ceea ce au realizat și sunt sigură că îi veți revedea, în viitor pe scenele culturale din țară, fie ele de stat sau independente”, a declarant conf. univ. dr. Luminița Bîrsan, managerul proiectului.

Programul ediției din 2021 include nouă spectacole de teatru, lansări de carte, o expoziție de fotografie precum și o serie de ateliere dedicate tinerilor: fotografie (Dragoș Dumitru), video (Alexandru Condurache), management cultural (Irina Ionescu, Director ICR București), creație teatrală (Nicoleta Lefter) și jurnalism cultural (Minodora Sălcudean).

Biletele pentru spectacolele de teatru din cadrul festivalului se pot achiziționa de pe platforma entertix.ro

Pentru celalalte evenimente din program intrarea este liberă pe bază de rezervare la numărul 0767372188. Mai multe detalii despre programul festivalului găsiți pe paginile de Facebook și Instagram Artă Teatrală Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top