Daniela Cîmpean prezentă la ședința Comitetului European al Regiunilor

Daniela Cîmpean la Bruxelles

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a luat parte la ședința Comisiei pentru Resurse Naturale din cadrul Comitetului European al Regiunilor, la Bruxelles. În calitate de raportor pentru avizul „Spațiul European al Datelor privind Sănătatea” (EHDS), președinta CJ Sibiu a discutat cu membrii Comisiei, pe această temă.

„Modelul propus de Spațiul European al Datelor privind Sănătatea creează premisa ca utilizarea datelor medicale să determine o schimbare de paradigmă pentru sistemele de sănătate din Europa, prin transferul controlului asupra datelor despre sănătate de la instituțiile medicale către pacienți și pentru utilizarea acestor date în scop de cercetare și pentru dezvoltarea politicilor din sănătatea publică.

Mulțumesc experților implicați în redactarea documentelor la nivelul Comitetului European al Regiunilor și colegilor din Comisia NAT pentru opiniile exprimate. Avizul va fi dezbătut în continuare în ședința Comisiei NAT din luna noiembrie și în cadrul Sesiunii Plenare a CoR de la începutul anului 2023.”, a declarat Daniela Cimpean – Presedinta Consiliului Județean Sibiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top