Cursuri de dans gratuite pentru persoanele aflate în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 din Sibiu
Începând din 6 iulie și până în luna decembrie, în Sibiu se organizează cursuri gratuite de dans pentru persoanele aflate în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 din Orașul Sibiu. Această acțiune se adresează cadrelor medicale, pompieri, jandarmi, poliție etc. Activitatea face parte din proiectul „Dansul nu are vârstă” inițiat de Club CS Fantasy Dance.
Cei care optează pentru această activitate vor putea învăța vals lent, tango european și argentinian, vals vienez, rock`n roll, salsa, bachata, cha-cha-cha.
Cursurile se vor desfășura săptămânal, în fiecare marți, între orele 19:00 – 20:00, în sala Aerobic a RActiv Sports Center, Bulevardul Victoriei nr. 42.
Proiectul este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret 2021.
Cei interesați pot obține mai multe informații la telefon 0744.473.255.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Rășinariul aleargă pentru copiii războiului, în 4 și 5 iunie
11 luni agoRășinari. Maraton din inimă. cu mic cu mare
Rășinariul s-a înscris la acest maraton cu 31 de alergători de toate vârstele. Dacă vreți să vă alăturați cauzei lor, îi puteți susține aici.
Iris a ales să alerge în cursa specială pentru vârsta ei, duminică 5 iunie. Este prima ei particpare la un maraton pentru o cauza nobilă. Dacă doriți să o susțineți pe Iris, donați aici.
Un exemplu pentru comunitatea din Rășinari, dar mai ales pentru elevii Școlii ”Sava Popovici Barcianu”, este Ileana-Carmen Dămean. Cadru didactic la bază, Ileana a înțeles că implicarea în astfel de proiecte este necesară, mai ales acum când copiii Ucrainieni au nevoie de ajutor.
”În fiecare an îmi propun să mă antrenez ”din timp” și, de fiecare dată realizez că ”mai e o lună” până la Maraton iar eu nu m-am antrenat deloc. Am norocul să fiu parte a echipei de ștafetă cu care alerg în aceeași formulă pentru al treilea an consecutiv și datorită căreia să îmi ating ținta: să alerg PENTRU Rășinari, să alerg pentru proiectele minunate ce vin de acolo. În acest an, voi alerga pentru copiii a căror soartă a fost schimbată brusc, bebelușii ucrainieni născuți în România în această perioadă grea. Îmi doresc să fiu puțin din binele de care ei au nevoie.”, a declarat Ileana Carmen Dămean la momentul înscrierii în competiție.
Donează pentru ”Din inima Rășinariului pentru copiii războiului”
Primarul comunei Rășinari, Bogdan Bucur, s-a alăturat acestei cauze și s-a pregătit pentru participarea la ediția din 2022 a Maratonului Internațional Sibiu.
”An de an particip la Maratonul Internațional Sibiu pentru proiecte inițiate la Rășinari. Sunt convins că puterea exemplului e extrem de importantă pentru reușita acestor proiecte, fapt pentru care am decis să fiu din nou la start, în aceeași formulă ca anii trecuți, în echipa de ștafetă. Anul acesta ne-am propus să venim în sprijinul celor al căror destin s-a schimbat brusc, al bebelușilor ucraineni care se nasc, în această perioadă tristă, pe teritoriul țării noastre.”, a declarat Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari.
Proiectul ”Din inima Rășinariului pentru copiii războiului”, își dorește să întindă o mână de ajutor în aceste clipe, când copiii din Ucraina au nevoie de zâmbete. Bunătatea, altruismul și solidaritatea sunt cele mai importante calități umane pe care rășinărenii le au din plin.
Obiectivele acestei cauze sunt următoareele: achiziția de scutece, absorbante, vată, îmbrăcăminte nou născuți pentru 30 – 50 mame și copii ucraineni, într-un interval de 7 zile; găsirea de sponsori pentru transportul obiectelor achiziționate spre spitalele/centrele sociale/ locuințele unde se află mame cu nou născuți din Ucraina (refugiați în România); distribuirea pachetelor cu obiectele de igienă achiziționate, celor 30 – 50 beneficiare, în 3 zile.
Până acum pentru această cauză s-au strâns aprooape 2000 lei, adică puțin peste 19% din suma totală propusă, de 10..000 lei.
ARCE pentru sprijinirea copiilor
Asociația ”Rășinari confluențe europene” realizează, de 18 ani, proiecte cu și pentru tineri din localitate, scopul acestora fiind crearea de legături durabile între tinerii rășinăreni și tineri din alte țări europene, precum și dezvoltarea abilităților de comunicare ale acestora. De asemenea, prin proiectele asociației se dorește promovarea comorilor culturale și naturale ale Rășinariului.
Implicarea tinerilor în proiecte prin intermediul cărora să sprijine alți tineri sau copii aflați în dificultate este unul dintre obiectivele principale ale Asociației noastre. În contextul actual, Asociația ”Rășinari confluențe europene”, în parteneriat cu Primăria Comunei Rășinari își dorește să sprijine material tinerele mame și bebelușii ucraineni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
98Vaccin.Live – Update pentru etapa a3a
2 ani agoVaccin.Live actualizat
Începând cu dimineața zilei de 11.03.2021 a fost activată și harta vaccin.live pentru Etapa 3 (Populația generală).
În acest moment, conform comunicărilor coordonatorului campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în 9 localități în care rata de incidență este mare, de peste 4,5 la mie, poate fi începută vaccinarea persoanelor din etapa a treia.
Lista localităților în care începe vaccinarea persoanelor din a treia etapă:
• Alba Iulia
• Timișoara
• Brașov
• Sânpetru (județul Brașov)
• Baia Mare
• Zalău
• Petroșani
• Cluj-Napoca
• Giurgiu
Persoanele interesate pot accesa acum https://vaccin.live și pot selecta din meniu harta pentru Etapa 3 (Populația generală).
În pasul 2, se selectează județul și Centrul de vaccinare pentru care se dorește notificare, în cazul în care apar noi locuri de vaccinare și prin click pe clopoțelul de alertă se pot înscrie datele de contact pentru notificare urmând cei 4 pași.
Identificarea centrelor de vaccinare în funcție de tipul de vaccin dorit
Am actualizat tabelele de afișare a centrelor de vaccinare pentru fiecare județ. Acum se pot identifica în tabel, pe lângă informațiile deja existente și tipul de vaccin administrat în acel centru.
Reamintim utilizatorilor următoarele:
– Pentru a fi notificat, trebuie să selectați ”clopoțelul” de alerta din dreptul centrului de vaccinare dorit și să parcurgeți pașii indicați.
– Dacă ați primit o alertă/notificare prin SMS sau prin E-mail, însă nu ați reușit să vă programați și doriți să fiți din nou notificat, este necesară o nouă înregistrare pentru notificare pe centrul de vaccinare dorit
– Din cauza cererii foarte mare pentru locuri de vaccinare, locurile disponibile se epuizează foarte repede. Informațiile publicate pe https://vaccin.live pot fi afișate cu întârziere de câteva minute, așadar pot apărea situații în care deși primiți notificare, locurile să se epuizeze în foarte scurt timp pe platforma de programare https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/.
– Pe site-ul https://vaccin.live nu se pot face programări și nu putem da informații referitor la platforma de programare.
„Echipa vaccin.live depune eforturi considerabile pentru a asigura în permanență funcționarea platformei https://vaccin.live și pentru a oferi date actualizate și relevante. Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de către utilizatori.”, a declarat Gabriel Carja, inițiatorul vaccin.Live
Vaccin.live are până în acest moment peste 50.000 de vizitatori, au fost create peste 14.000 de înregistrări pentru alerte din care au fost transmise peste 4.000 de notificări pentru locuri noi disponibile de vaccinare.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru http://www.opiniadesibiu.ro.
299Transfăgărășanul se închide de joi, 17 noiembrie
5 luni agoTransfăgărășan și Transalpina se închid pe sectoarele afectate de inceperea ninsorilor
Având în vedere ultimele prognoze meteorologice și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca, începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
- DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)
- DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)
Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, pe prima site-ul www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de facebook.
CNAIR a reușit în acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, să mențină circulația deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea principală este integritatea și viața celor care merg pe drum.
”Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale.”, transmit reărezentanții CNAIR.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
71