Cursuri de dans gratuite pentru persoanele aflate în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 din Sibiu
Începând din 6 iulie și până în luna decembrie, în Sibiu se organizează cursuri gratuite de dans pentru persoanele aflate în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2 din Orașul Sibiu. Această acțiune se adresează cadrelor medicale, pompieri, jandarmi, poliție etc. Activitatea face parte din proiectul „Dansul nu are vârstă” inițiat de Club CS Fantasy Dance.
Cei care optează pentru această activitate vor putea învăța vals lent, tango european și argentinian, vals vienez, rock`n roll, salsa, bachata, cha-cha-cha.
Cursurile se vor desfășura săptămânal, în fiecare marți, între orele 19:00 – 20:00, în sala Aerobic a RActiv Sports Center, Bulevardul Victoriei nr. 42.
Proiectul este cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Comunității și de Tineret 2021.
Cei interesați pot obține mai multe informații la telefon 0744.473.255.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Restricții în trafic, duminică 7 august
1 an agoRestricții în trafic pentru desfășurarea evenimentului Triathlon Challenge
Restricțiile au fost aprobate de Comisia de Circulație reunită la sediul Primăriei Sibiu, la solicitarea organizatorilor Triathlon Challenge. Competiția are loc duminică 7 august, în intervalul orar 8.00-12,30.
Restricțiile de circulație impuse pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului sunt următoarele:
- Închiderea circulației pe strada Calea Dumbrăvii, de la intersecția acesteia cu strada Ludoș până la ieșirea din municipiul Sibiu spre Rășinari, duminică, 7 august, în intervalul orar 07.30-11.00. Având în vedere avizarea în acest scop de către Consiliul Județean Sibiu a închiderii DJ 106A, de la limita municipiului Sibiu și până la intrarea în Rășinari, pentru a evita blocarea și aglomerarea zonei de la Grădina Zoologică, Comisia de Circulație a luat această măsură de a închide traficul și pe tronsonul dintre str. Ludoș și Grădina Zoologică, accesul spre Rășinari și Păltiniș urmând să fie deviat pe ruta str. Ludoș – Calea Poplăcii – Poplaca – Rășinari.
- închiderea parcării de la intrarea principală a Grădinii Zoologice, de vineri, 5 august, ora 19.00 până duminică, 7 august, ora 17.00.
- restricționarea traficului pe pista de biciclete în zona intrării la Zoo, în sensul că bicicliștii vor trebui să acorde prioritate concurenților la Triathlon pe această porțiune.
”Pentru evitarea blocajelor în trafic, rugăm șoferii să aleagă rutele ocolitoare în cele câteva ore în care circulația va fi închisă.”, transmite Primăria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
252CJ Sibiu. Strategia de dezvoltare economico-socială a județului 2030 în dezbatere publică
1 an agoCJ Sibiu: OPINIA TA CONTEAZĂ! Strategia de dezvoltare economico-socială a județului 2030 în dezbatere publică
CJ Sibiu a parcurs etapele pentru elaborarea Strategiei de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu – 2030, realizată în cadrul proiectului ”Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune socială. Unitate. Sibiu – Strategia 2030″, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA). În acest context, Consiliul Județean Sibiu anunță cetățenii că Proiectul de Hotărâre privind aprobarea Strategiei de dezvoltare 2030, se află în consultare publică. Documentul strategic a fost afișat pe site-ul instituției, la rubrica Transparență decizională: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/anunt-consultare-publica-proiect-de-hotarare-privind-aprobarea-strategiei-de-dezvoltare-economico-sociala-a-judetului-sibiu-elaborata-in-cadrul-proiectului-sustenabilitate-inovare-bunastar/.
“Actualizarea Strategiei de dezvoltare este una dintre cele mai importante etape în demersurile noastre pentru ceea ce ne propunem pentru următorii 10 ani, cu privire la dezvoltarea județului. De aceea ne dorim ca rezultatul obținut să fie unul la care să contribuie toată comunitatea județului, într-un proces transparent. Așadar, invităm toți sibienii să ne fie alături și de această dată pentru că doar împreună construim și așezăm lucrurile așa cum ne dorim în tot județul Sibiu”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliul Județean Sibiu.
Cei interesați să contribuie cu recomandări la Strategia de dezvoltare economico-socială a Județului Sibiu – 2030 le pot trimite în scris, până la data de 18 august 2022, ora 16, fie la sediul instituției, Consiliul Județean Sibiu – Centrul de Informare Cetățeni, str. G-ral Gheorghe Magheru nr. 14, fie pe e-mail: programe@cjsibiu.ro, gestionat de Serviciul Strategii, Dezvoltare Economică și Socială.
Persoanele sau organizațiile interesate să transmită sugestii cu privire la proiectul de act normativ menționat trebuie să specifice pagina și paragraful din documentația la care fac referire, motivarea/fundamentarea modificării și noua formă propusă. Informații suplimentare se pot obține și telefonic, la numărul 0269/217733, int. 128.
De asemenea, Consiliul Județean Sibiu va organiza o întâlnire directă cu cetățenii, sub forma unei dezbateri publice, programată pentru data de 27 iulie 2022, între orele 12-14, la sediul instituției, cu scopul de a primi feedback și propuneri pe marginea Strategiei de dezvoltare a Județului Sibiu – 2030.
Strategia județului Sibiu 2030 a fost elaborată de către societatea ACZ Consulting S.R.L și s-a bazat pe un proces amplu de documentare și culegere date, precum și pe implicarea directă a structurilor administrației locale și județene cu competențe în domeniile de interes incluse în strategie, fiind organizate o serie de întâlniri consultative la nivel de micro-regiuni și întâlniri de tip focus grupuri pe domenii tematice.
În Strategie sunt detaliate domeniile prioritare în care se vor concentra investițiile la nivelul Județului Sibiu, în următoarea perioadă: Asistență Socială, Sănătate, Infrastructură, Urbanism, Mediu, Cultură (inclusiv patrimoniu), Turism, Sport, Tineret, Educație Specială, Cercetare-Inovare (inclusiv specializare inteligentă), Competitivitate Economică, Dezvoltarea Resurselor Umane, Cooperare și Dezvoltare Comunitară, respectiv Agricultură și Dezvoltare Rurală.
Portofoliul de proiecte prioritare ale Consiliului Județean Sibiu și ale instituțiilor aflate în subordine, ale primăriilor din județul Sibiu, ale unor instituții deconcentrate și ale altor entități (asociații, organizații, fundații, etc) poate fi parcurs la următorul link: https://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2022/07/Centralizator-portofoliu-proiecte1.pdf
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
102Carantină de luni, ora 5
3 ani agoCarantina se instituie începând cu data de 16.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie și Tălmaciu.
Anunțul carantinei a fost făcut de secretarul de stat Raed Arafat.
Este strict interzisă intrarea / ieșirea din zona carantinată prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale și forestiere.
Circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă, cu excepția motivelor bine justificate, pe baza Declarației pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.
În intervalul orar 6-22, se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:
- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani în intervalul 10:00-13:00, iar pentru persoanele cu vârsta mai mică de 65 de ani în intervalele orare 06:00-10:00, respectiv 13:00-20:00;deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de
- desfășurare a activității profesionale și înapoi;
- deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;
- deplasarea pentru realizarea de activități agricole; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
- deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;
- deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare;
îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate; eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi; - participare la programe sau proceduri în centrele de tratament;
- pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu;
- alte motive justificative precum: îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
Utile în carantină
Hotărârea 84 din 13.11.2020 o puteți citi aici.
Declarația pe propria răspundere o puteți descărca:
226