Comandamentul NATO de la Sibiu a fost activat!

Comandament NATO, din iulie la Sibiu

Ceremonia militară de redislocare a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est și de începere a activității în garnizoana Sibiu a avut loc joi.

La sediul Unității Militare nr. 02310 Sibiu, a avut loc ceremonia militară organizată cu ocazia redislocării HQ MNC-SE din București și de începere a activității în garnizoana Sibiu.

Ceremonia militară s-a desfășurat în prezența șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel PETRESCU, a reprezentanților autorităților publice centrale și locale, a comandanților structurilor din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională din Sibiu, a atașaților militari și a membrilor familiilor personalului HQ MNC-SE și Regimentului 46 Sprijin.

Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE) a fost înfiinţat în anul 2020, cu dislocare temporară în garnizoana București, iar în luna februarie a anului 2021 a fost activat în Structura de Forţe a NATO.

În data de 14.06.2021, la finalul exercițiului de comandament DEFENDER-Europe 21 CAX/CPX, comandantul HQ MNC-SE, generalul-locotenent Tomiță-Cătălin TOMESCU, a declarat realizarea Capacității Operaţionale Inițiale de către această structură, ceea ce va permite funcționarea HQ MNC-SE în rolul de comandament de corp în Structura de Forțe NATO, cu misiunea de a asigura coordonarea forțelor din cadrul prezenței aliate din regiune, monitorizarea evoluțiilor din mediul de securitate, precum și o mai bună integrare operațională a forțelor aliate la criză și conflict.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top