Crucea Roșie Sibiu: Paște cu bucurie să aveți!
Crucea Roșie a adus bucurie în casele a 200 de familii vulnerabile din județul nostru, în preajma Sărbătorilor Pascale.
„Ne dorim ca în timp, să ajungem în toate satele și comunele din județul Sibiu, la familiile nevoiașe. De data aceasta, am ajuns în localitățiile Colun, Scorei, Glâmboaca, Porumbacu de Jos, Rusciori și Sărata unde cu sprijinul voluntarilor noștri neobosiți am distribuit peste 1.600 de kg de alimente neperisabile. Noi suntem prezenți în comunitățiile vulnerabile nu doar de Paște sau de Crăciun ci pe tot parcursul anului.” Raluca Morar – Director, Crucea Roșie Sibiu
Această acțiune a fost realizată de Crucea Roșie Sibiu în parteneriat cu Primăriile comunelor Porumbacu de Jos și Șura Mică. Asistenții sociali ne-au însoțit pe teren.
Au fost împărțite 1.600 de kg de alimente la 200 de familii – beneficiari. La această acțiune au participat 20 de voluntari și angajați ai filialei noastre, iar alimentele au fost încărcate în 5 mașini.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Biserica Cetate din Șeica Mică intră în reabilitare
1 an agoBiserica Cetate din Șeica Mică beneficiază de lucrări în valoare de aproape 2 milioane de lei
Biserica Cetate din Șeica Mică are șansa de a redeveni cartea de vizită a localității, loc potrivit pentru evenimente culturale și, nu în ultimul rând, un căutat obiectiv turistic. Au început lucrările de reabilitare, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.
Parohia Evanghelică C.A Șeica Mică a anunțat, într-o conferință de presă, startul lucrărilor în cadrul Proiectului „LUCRĂRI DE REPARAŢII, CONSERVARE ŞI INTRODUCERE ÎN CIRCUITUL TURISTIC LA ANSAMBLUL BISERICII EVANGHELICE FORTIFICATE ŞEICA MICĂ“, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Proiectul este implementat de Parohia Evanghelică C.A Șeica Mică și are o valoare totală de cca. 1,912 milioane lei (suma reprezentând valoarea totală a proiectului conform contractului), din care cca. 1,765 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
„Un proiect foarte frumos pentru comunitate, pentru parohie. Biserica Cetate a rezistat multă vreme, însă există totuși pericolul ca, fără suficienți enoriași sau vizitatori, să-i lipsească vlaga, sufletul, acea parte vie care să-l țină în picioare în continuare și să-i confere adevărata valoare pe care o are. Implementarea se face prin grija Consistoriului Districtual Mediaș, fără de care nu se putea semna și realiza acest proiect. Este posibil să descoperim pe parcursul lucrărilor elemente valoroase, fresce acoperite de zugrăveală, chiar și morminte sub pardoseală, cum s-au descoperit și la alte biserici, în urma unor proiecte similare.“, a arătat Valentin Păun, managerul proiectului.
Lucrările la această biserică vor fi supravegheate de SC Aron Construct SRL, cu o experiență de 30 de ani și cu activitate în peste 20 de județe.
„Sper să avem o colaborare bună cu toți cei implicați în proiect și să facem o treabă de calitate“. Îi urez spor la treabă constructorului“, a transmis dirigintele de șantier Gheorghe Muntea.
„Noi, ca și comunitate locală, vă stăm la dispoziție cu tot ce putem, inclusiv cu sprijin pentru cota de cofinanțare a proiectului, prin susținerea cultelor“, a dat asigurări Emil Urian, primarul comunei Șeica Mică.
Prin această investiție se urmărește creșterea atractivității turistice a zonei prin punerea în valoare și utilizarea durabilă a obiectivului de patrimoniu Ansamblul Bisericii Fortificate din Șeica Mică și introducerea acestuia în circuitul real și virtual. Obiectivele specifice ale proiectului vizează, pe de o parte, lucrări de reabilitare a ansamblului bisericii iar, pe de altă parte, digitizarea obiectivului de patrimoniu, precum și întocmirea și operaționalizarea unui plan de marketing cu acțiuni socio-culturale care să consacre obiectivul de patrimoniu în calitate de centru de atracție turistică și să conducă la creșterea numărului de vizitatori, de la 330, în prezent, la 465 de vizitatori, anual.
Biserica cetate (fortificată) din Șeica Mică, județul Sibiu, a fost construită în secolul al XIV-lea. Turnul a fost construit în anul 1463. Tribunele au fost adăugate peste colaterale la sfârșitul secolului al XVIII-lea, astfel încât, atât colateralele cât și nava principală se regăsesc sub același acoperiș. Spre vest, biserica este străjuită de un turn cu mai multe etaje, caturile superioare fiind de factură mai recentă. Odată cu întărirea corului s-au prevăzut deschideri orizontale, folosite la aruncarea de smoală, pietre și apă clocotită asupra dușmanilor ce o atacau. Deasupra acestor deschideri au fost făcute niste orificii circulare prevăzute pentru armamentul de foc, flinte sau tunuri, capabile să atingă ținte mai îndepărtate.
Fortificarea bisericii a fost realizată în secolul XVI. Prima dată, biserica a fost înconjurată cu un zid de apărare cu trei turnuri, după care au fost ridicate zidurile transversale și cel de-al doilea zid de apărare, care s-a păstrat în întregime. De la zidul interior s-au păstrat doar arcurile galeriei de apărare pe partea de sud-vest a bisericii.
Proiectul are ca scop, în afara restaurării și a consolidării, punerea în valoare a monumentului. Toate intervențiile prevăzute la Biserica Cetate vor fi în spiritul regulilor restaurării și conservării monumentelor istorice.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
150Spitalul județean a suplimentat paturile pentru pacienții cu Covid-19
2 luni agoSpitalul Județean sibiu are în acest moment 59 de paturi pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2
Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a ănnregistrat în ultimele zile o creștere a numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV2 internați. Având în vedere contextul epidemiologic, cea mai mare unitate sanitară a județului a făcut demersuri în vederea suplimentării numărul de paturi destinate acestora.
Direcția de Sănătate Publică Sibiu a avizat modificarea structurii organizatorice temporare a Spitalului Județean Sibiu pentru perioada de funcționare ca spital de nivel I pentru pacienți, cazuri confirmate sau suspecte de Covid-19.
Conform noi structuri, numărul paturilor pentru spitalizarea pacienților Covid non – ATI în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase a crescut cu 12 ajungând la 35.
Per total, pentru numărul paturilor pentru pacienții Covid – 19 este de 59 după cum urmează: 35 paturi în Secția Clinică Boli Infecțioase; 6 paturi ATI – COVID (corp modular 1); 3 paturi Covid pentru specialitățile chirurgicale – localizate în pavilionul chirurgical; 13 paturi Covid pentru secțiile de Obstetrică-Ginecologie; 2 ATI – Covid Compartiment ATI – Obstetrică Ginecologie; (destinate exclusiv compartimentului menționat)Per total, conform noii structuri temporare, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu are în momentul de față: 900 de paturi dintre care 59 pentru pacienții Covid – 19.
„Creșterea sau scăderea numărului de cazuri sunt lucruri normale , am putea spune chiar de rutină, în <viața> de zi cu zi a unui spital și mai ales a unei unități de mărimea și importanța SCJU Sibiu, care a fost și continuă să fie principalul vector în diagnosticarea și tratarea pacienților cu SARS-CoV2. Nu este vorba despre o situație alarmantă dar noi trebuie să fim permanent pregătiți, acesta fiind motivul acestei reorganizării a capacității de internare din zona roșie”, a explicat managerul Spitalului Județean Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.
În ceea ce privește conduita corectă pentru evitarea transmiterii oricărui tip de infecție respiratorie recomandăm sibienilor să fie în continuare prudenți, să nu se expună și să respecte un set de minimele măsuri de siguranță:
- utilizarea în continuare a măștilor de protecție în spațiile foarte aglomerate;
- monitorizarea atentă a stării de sănătate și prezentarea la medic în cadrul unor simptome severe de infecție respiratorie;
- respectarea regulilor de igienă personală;
- Respectarea orarului de vizitare a pațienților și a conduitei în spital.
De asemenea, recomandăm cetățenilor ca, în cazul unor simptome ușoare, să contacteze medicul de familie pentru diagnosticare și tratament și doar în cazul unor simptome severe să se prezinte la Unitatea Primiri Urgențe.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
38Drumuri mai sigure în județul Sibiu, în 2022
1 an agoDrumurile județene 106, 143B, 105G, 141B, 105F în vizorul Consiliului Județean
În această perioadă Drumuri și Poduri SA Sibiu execută lucrări în cadrul Programului anual de reparații și întreținere a drumurilor județene, finanțat de Consiliul Judetean Sibiu.
S-au realizat lucrări de săpare șanturi (mecanizat) pe DJ 106 Bârghiș, Agnita, Ighișu Vechi, Alțâna precum și pe DJ 143 B (DN – Rusciori).
Lucrările de montare parapet metalic rutier nou au fost executate pe DJ 106 Bârghiș și DJ 106 zona Cornățel și s-au montat indicatoare rutiere pe DJ 105 G Tălmaciu – Racovița precum și DJ 141 B Biertan – Richiș – int DJ 141.Drumarii societății au curățat manual șanțurile și rigolele pe DJ 141 B Richiș – int DJ 141 precum și acostamentele de-a lungul parapeților metalici pe DJ 141 B Richiș – int DJ 141. Totodată, au fost executate lucrări de astupare a gropilor și făgașelor cu material pietros pe DJ 105 F Poiana Neamțului.
În această săptămâna, drumarii vor realiza lucrări de defrișare, curățare șanțuri și rigole, plombări cu sort și emulsie, vor continua lucrările de montare a indicatoarelor rutiere și cele de săpare șanțuri de pământ (mecanizat).
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
181