Copiii au fost sărbătoriți la Șura Mare. 80 de participanți la exatlon

Copiii s-au întrecut de ziua lor

80 de copii șureni și hămbășeni au luat parte la prima ediție a Festivalului copiilor, organizat de Asociația Șura Mare Culturală în parteneriat cu Primăria Șura Mare. Cea mai căutată activitate a evenimentului a fost Exatlon Șura Mare, unde cei mici au format echipe și au luptat pentru a demonstra că merită trofeul.

Exatlon Șura Mare, prima ediție, se poate traduce în 80 de copii fericiți, voluntari dedicați trup și suflet și foarte atenți la probe pentru ca cei mici să pargurgă traseul teferi și nevătămați. Podiumul a fost ocupat de Rachetele– locul III, Vulturii- locul II și Vikingii- locul I.

„Le urez tuturor copiilor La mulți ani, cu ocazia Zilei Copilului. A fost prima ediție a Festivalului Copiilor în Șura Mare și sperăm ca acest eveniment să devină tot mai cunoscut de la ediție la ediție. Mă bucur să văd efectul pe care l-a avut în comunitatea noastră și sperăm ca și alți copiii să se alăture proiectelor acestei asociații.”, este mesajul primarului comunei Șura Mare, Ionuț Maier.

Organizatorii au pregătit și alte câteva surprize pentru copiii: plimbări cu poneiul, concurs de pinata, picturi pe față sau figurine din ipsos. De asemenea, pentru a prinde energie cei mici au primit vată pe băț („desertul” preferat al copilăriei) și popcorn. Două dintre voluntarele asociației, Alina Șerban și Ioana Vatră au „intrat” în mintea copiilor și le-au realizat cele mai frumoase personaje prin picturile pe care le-au creat pe față micilor participanți. Cei mai mici dintre participanți au fost ajutați de Claudia Roman să transforme o figurină aparent banală din ipsos într-un cadou ideal pentru mămici sau bunici.

„Din punctul meu de vedere nu au fost grele probele, lucru confirmat și de către copiii care au concurat. Cine nu s-a înscris la concursul Exatlon (partea grea, să spunem, a Festivalului Copiilor) a putut participa la șotron, săritul cu coarda, pinata, mini- fotbal, picturi pe față, picturi figurine din ipsos.”, a declarat Cosmin Diaconescu, unul dintre organizatorii evenimentului.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top