Controlul a vizat și Târgul de Paști
Controlul desfășurat în perioada 7 – 9 aprilie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu au a fost efectuat pe linia verificării respectării legalității activităților economice pe raza municipiului Sibiu, în zonele Piața Rahova, Piața Cibin, Piața Mare – Târgul de Paști.
Au fost verificați 28 de comercianți, ocazie cu care au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 3.000 lei și a fost confiscată suma de 472 de lei nefiscalizată, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Acțiunile polițiștilor de investigare a criminalității economice vor continua și în cursul acestei săptămâni.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Cisnădian reținut pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă
3 ani agoCisnădian fără permis
În seara zilei de 2 februarie a.c., în jurul orei 22,00, pe DN 1, km. 261+500 de metri, în afara localității Arpașu de Jos, județul Sibiu, s-a produs un accident rutier în următoarele împrejurări:
În timp ce conducea un autoturism spre Sibiu, un tânăr în vârstă de 29 de ani, domiciliat în orașul Cisnădie, a intrat în coliziune cu un autocamion condus regulamentar din sens opus de către un sibian în vârstă de 44 de ani și apoi cu un autoturism care rula în spatele autocamionului, condus regulamentar de către o femeie în vârstă de 44 de ani, din județul Brașov.
Impactul a dus la vătămarea corporală a conducătoarei auto, aceasta fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.
Cu nici 24 de ore înainte, cisnădianul a fost depistat în trafic fără permis
În urma verificărilor efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu s-a constatat că tânărul care ar fi produs accidentul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv vătămare corporală din culpă.
De asemenea, pe parcursul cercetărilor efectuate, s-a stabilit că șoferul autoturismului, cu nici 24 de ore înainte de producerea accidentului, mai exact la data de 2 februarie, în jurul orei 03,30, fusese depistat de către polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr în timp ce conducea autoturismul pe strada Mihai Viteazu din localitatea Șelimbăr, pe numele său fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.
Cisnădian reținut pe bază de ordonanță
În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 4 februarie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au dispus reținerea șoferului în cauză pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de 5 februarie, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu în vederea aplicării unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
184Fără miros de gunoi la Cristian – Dezbatere
3 ani agoGunoiul – o problema
Consiliul Județean Sibiu și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Eco” Sibiu organizează în data de 4 iunie dezbaterea publică ”Fără miros de gunoi la Cristian” pe tema investițiilor complementare sistemului de management integrat al deșeurilor pe care Județul Sibiu are oportunitatea să le realizeze cu fonduri europene, cu condiția de a depune până la 31 decembrie 2021 cererea de finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, pentru care este necesar avizul primăriei Cristian.
În cadrul acestei dezbateri, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu și specialiștii în domeniul gestionării deșeurilor vor răspunde întrebărilor celor interesați, pentru a oferi lămuriri cu privire la tipurile de investiții propuse, impactul lor asupra UAT Cristian, cât și asupra Județului Sibiu. Dezbaterea va fi deschisă de președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și de primarul comunei Cristian, Ioan Seuchea. Sunt asteptați să participe consilierii locali din comuna Cristian, reprezentanții primăriilor Sibiu, Avrig, Agnita, Cisnădie, Șura Mică – localități în care se vor realiza investiții în acest proiect, dar și reprezentanții mediului de afaceri din zonă.
DE CE E NEVOIE DE NOI INVESTIȚII?
Legislația privind deșeurile prevede ca toate deșeurile să fie tratate înainte de a fi depozitate, inclusiv deșeul rezidual (conținutul pubelei negre), lucru care nu se întâmplă încă pentru că ne lipsește tehnologia. În prezent, 79% din gunoiul municipal ajunge la depozitul din Cristian fără o tratare prealabilă. Mulți cetățeni încă aruncă deșeurile biodegradabile la rezidual, care ajunge netratat la depozitare și prin fermentare produce miros. O instalație de tratare ar rezolva problema mirosurilor de la depozitul din Cristian și ar permite Județului Sibiu să îndeplinească țintele de mediu și să evite penalitățile în creștere de la an la an. Soluția este prevăzută și în Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor adoptat în 2020.
CE SE PROPUNE LA CRISTIAN ȘI CARE SUNT AVANTAJELE?
La Cristian, Consiliul Județean Sibiu propune construirea unei instalații de digestie anaerobă a biodeșeurilor și tratare mecanică a deșeurilor reziduale. S-a demarat achiziționarea terenului pentru construcție în apropierea depozitului actual de gunoi de la Cristian, proximitatea celor două obiective reducând costurile de transport, implicit costul serviciului pentru cetățenii județului. Tratarea s-ar efectua în spații închise, folosind o tehnologie avansată, iar la depozit ar ajunge un material semi-inert care nu miroase. S-ar crea aproximativ 50 de locuri de muncă la Cristian.
IMPORTANȚA PROIECTULUI
Proiectul mai prevede retehnologizarea stațiilor existente din județ (stații de transfer Avrig și Agnita, stația de sortare Șura Mică) construirea a șase Centre cu Aport Voluntar în vederea colectării separate a deșeurilor care în prezent se realizează doar prin câteva campanii anuale, dar și extinderea sistemului de colectare selectivă în județ. Suma estimativă care va fi atrasă din fonduri europene este de aproximativ 100 milioane euro.
Dezbaterea va fi transmisă live începând cu ora 17.00 pe paginile de Facebook ale Consiliului Județean Sibiu și ADI ECO Sibiu. Mai multe informații legate de acest subiect găsiți pe www.cjsibiu.ro/mediu/gestionarea-deseurilor/
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
327FITS 2022 închide două parcări
1 an agoFITS – Parcările se închid pentru buna desfășurare a festivalului
FITS(Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu), cel mai amplu eveniment al orașului, va avea loc anul acesta în perioada 24 iunie – 4 iulie.
Pentru buna desfășurare a evenimentelor Festivalului este necesară închiderea a două parcări din zona centrală: Parcarea Teatrului, în perioada 20 iunie – 5 iulie (inclusiv) și Parcarea din spatele Centrului Cultural Ion Besoiu, în perioada 23 iunie – 4 iulie (inclusiv)
”Șoferii pot utiliza parcarea Cazarma 90 sau celelalte spații de pe aliniamentele stradale din centru sau, mai simplu, pot utiliza transportul public care circulă și în zona centrală (Linia Verde).”, transmit reprezentanții Primărei Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
106