Constantin Noica și înțelepciunea din cuvinte, 4-8 decembrie

Constantin Noica – o prezență vie a culturii de performanță

Constantin Noica: ,,Nu timpul trece, ci noi trecem prin timp.“  –  Acest citat inspirațional stă la baza evenimnetelor dedicate mentorului spiritual al Liceului Teoretic ,,Constantin Noica” din Sibiu, prin acțiunile la care participă elevii și profesorii, în săptămâna 4-8 decembrie 2023.

Elevii clasei a X-a filologie, îndrumați de d-na profesoară Petrina Dobrotă, au prezentat aspecte din viața și opera filozofului, au creat poeme dedicate, expoziții de artă grafică și desen, iar cei familiarizați cu lumea gândirii noichiste au reflectat asupra aspectelor vieții contemporane în cadrul unei orei altfel de limba și literatura română, desfășurată în holul central al liceului.

Constantin Noica e o prezență vie a culturii de performanță din cadrul liceului, prin eforturile dascălilor, reușitele elevilor și satisfacțiile echipei manageriale. Elevii de la „Noica” și-au omagiat mentorul, dar ce rămâne e permanenta întoarcere la matca spiritualității liceului nostru, la Constantin Noica. Impresiile elevilor despre activitatea din 6 decembrie 2023 nu s-au lăsat așteptate:

,,Lecția a fost ceva neconvențional și care mi-a deschis ochii pentru cultură. Totul fost plin de energie pozitivă și foarte terapeutic. Am învățat despre liceul în care mă aflu și despre Constantin Noica. “

,,Am simțit de parcă, chiar m-am conectat cu mentorul spiritual al liceului. De la bun început, am fost mare fan al viziunilor lui C. Noica, iar acest atelier mi-a deschis ochii și m-a făcut mai dornică să descopăr operele sale.”

Fericiți cei care își găsesc bogăția prin frumusețea prinsă în cuvinte!

Prof. MERITO Petrina Dobrotă

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top