Conferința Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală, 8-10 decembrie

Conferința Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate

Conferința Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate este organizată de Spitalul Clinic de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, în perioada 8 – 10 decembrie 2022, alături de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu – Serviciul Județean de Medicină Legală Sibiu și de Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cu sprijinul Colegiului Medicilor Sibiu.

Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 8 decembrie 2022, ora 10, în Aula Magna din incinta Facultății de Medicină , strada Lucian Blaga, nr. 2 A, Sibiu.

Conferința se desfășoară în format hibrid și va reuni peste 800 de medici, psihologi, asistenți sociali, medici rezidenți, masteranzi și studenți. Pe lângă speakeri din domeniul medical, vor participa și reprezentanți ai instituțiilor de sprijin: Poliție, Jandarmerie, Parchet, Judecătorie și Tribunal.

Evenimentul științific va cuprinde prelegeri educaționale, simpozioane și dezbateri în domeniul medicinei legale, psihiatriei, psihologiei și asistenței sociale.

Ediția a II –a Conferinței „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală – Inter și Transdisciplinaritate” își propune să expună interrelațiile dintre aceste trei specializări diferite care, prin continuă colaborare, au ca rezultat succesul terapeutic, constând în reabilitarea socio-familială a pacientului.

”Ne bucurăm de faptul că și în acest an există un interes foarte ridicat în ceea ce privește numărul de participanți și, totodată, ne onorează că reputați lectori din acest domeniu au acceptat invitația de a susține și de a ne împărtăși vasta lor experiență în cadrul conferinței. Noutatea adusă de ediția din acest an este faptul că ea se va desfășura pe parcursul a trei zile, datorită interesului ridicat al participanților, iar Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu” Sibiu” s-a alăturat eforturilor noastre de a face din acest eveniment științific unul emblematic la nivel național” , precizează directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, șef lucrări dr. Ciprian Băcilă.

Conferința este creditată de către Colegiului Medicilor din România cu 18 puncte Educație Medicală Continuă.

De asemenea, în data de 10 decembrie 2022, de la ora 10, va avea loc în Sala Senatului din din incinta Facultății de Medicină, simpozionul Managementul în Spitalul de Psihiatrie, la care vor participa manageri ai spitalelor de psihiatrie din țară.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top