Bicicletele intră în depozit până la primăvară
Bicicletele din centrele de închiriere Sibiu Bike City sunt transportate în depozit, dată fiind răcirea vremii și probabilitatea înghețului și a ninsorii.
În perioada 5-9 decembrie, Serviciul de Administrare a Domeniului Public se va ocupa de ridicarea din teren a bicicletelor și transportul acestora în depozit.
Deschis în 29 aprilie anul acesta, sistemul Sibiu Bike City a înregistrat în cele 7 luni de funcționare 69.704 utilizări, fie în baza unui abonament, fie în sistem de închiriere orară sau pe zi. Până în prezent s-au achiziționat 15.136 de abonamente. În total, bicicletele Sibiu Bike City au fost pe trasee timp de 174.613 ore.
Sistemul Sibiu Bike City a fost creat de Primăria Municipiului Sibiu printr-un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile. Acesta oferă 540 de biciclete spre închiriere din 49 de stații amplasate în întreg orașul. Sistemul se poate folosi prin intermediul aplicației mobile PBSC, care se poate descărca gratuit din Google Play sau App Store.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
You Might also like
Festivalul Romilor din Târnava, 3 zile de activități
2 ani agoFestivalul Romilor din Târnava – Ateliere meșteșugărești, spectacole și tradiții
Festivalul din acest weekend este dedicat romilor, și are loc în Târnava. Evenimentul, aflat la a doua ediție, propune trei zile pline de activități, de la ateliere de meșteșugărit, activități pentru cei mici și bucate tradiționale, până la muzică și voie bună alături de ansambluri folclorice din județul Sibiu și din țară. Evenimentul poate fi numit și „Festivalul Toleranței Interetnice și al Incluziunii Sociale”, pentru că principalul obiectiv al proiectului este acela de a contribui la integrarea economică și socială a locuitorilor de etnie romă, respectiv a aproape 600 de persoane.
În acest sfârșit de săptămână, suntem invitați să descoperim tradițiile romilor din Târnava. Festivalul Romilor din Târnava va debuta vineri, la ora 17, când va avea loc deschiderea oficială a proiectului, urmată de un program oferit de Ioji Peter ,precum și diverse manifestări artistice de la dans, film și muzică, până la ateliere meșteșugărești și un recitaluri susținute de Traian Stoiță si Dorel Savu.
Sâmbăta, de la ora 18, vor avea loc concerte susținute de Ansamblul Folcloric Cununa Agnita, Camelia Stoiță și Elvis Rromano, iar din agenda proiectului nu lipsesc activitățile pentru copii, în cadrul cărora cei mici pot învăța să picteze pe șevalet, să modeleze în lut, să redescopere natura prin scurte drumeții, să se întreacă în competiții sportive, dar și sa urmareasca un spectacol de teatru pentru copii.
În ultima zi a festivalului, respectiv duminică, musafirii comunei sunt invitați să urmărească dansuri tradiționale și se pot bucura de alte recitaluri susținute de cunoscuți interpreți, precum Nicolae Ruja, Narcisa de la Medias, Robert Târnăveanu și Luminita Pușcaș.
Potrivit organizatorilor, Festivalul Romilor din Târnava este un eveniment al toleranţei interetnice şi al incluziunii sociale, care își dorește să unească toate comunitățile culturale, entice și sociale.
”Toleranța trebuie încurajată prin cunoașterea și deschiderea spiritului, prin comunicarea și libertatea gândirii, conștiinței și credinței. Toleranța înseamnă armonia în diferențe și este o necesitate politică și juridică. Toleranța este o virtute care face ca pacea să fie posibilă și care contribuie la înlocuirea culturii războiului, urii, cu o cultură a păcii”, arată inițiatorii proiectului.
A doua ediție a Festivalului Romilor din Târnava face parte din proiectul ”Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate Târnava”, al cărui obiectiv general vizează creşterea gradului de incluziune socială a membrilor comunităţilor marginalizate care includ populaţie de etnie romă, prin măsuri integrate de ocupare, locuire, educaţie, formare profesională, sănătate şi asistenţă socială în scopul reducerii fenomenului de sărăcie generalizată.
Prin proiect se urmărește prevenirea părăsirii timpurii a școlii, prin programe de tip ”Școală după școală” pentru 250 de copii; ateliere socio-educative și creative; informarea, consilierea și orientarea pe piața muncii a cât mai multor persoane; participarea acestora la cursuri de formare profesională în vederea reintegrării și ocupării pe piața muncii; crearea a 70 de locuri de muncă și subvenționarea angajatorilor; îmbunătățirea condițiilor de locuire, prin reabilitarea a 10 locuințe precare; organizarea de acțiuni de educație civică – workshopuri lunare, seminarii și serate de film dedicate egalității de șanse – și de dialog cetățenesc pentru implicarea în dezvoltarea comunitară și consolidarea parteneriatului local.
Proiectul ”Un parteneriat pentru incluziunea economico-socială a comunității marginalizate Târnava”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 (POCU 138/4/1/114591/16.02.2018), a debutat în 2018 și este derulat de Fundația Centrul European de Integrare al Romilor Sibiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, Primăria Comunei Târnava și Liceul Tehnologic din localitate, precum și de operatorii economici CIT – IRECSON Centrul de Informare Tehnologică și Social COM SRL. Bugetul total al proiectului este de 15.047.569,18 lei, din care 12.598.383, 14 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.
Termenul de finalizare a proiectului a fost prelungit până în luna septembrie 2022, față de cel inițial – 18.02.2021, motivat de restricțiile din perioada pandemiei, care nu au permis desfășurarea unor acțiuni din agendă.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
373HoReCa: limitare, distanțare, … desființare!?
4 ani agoHoReCa – ce trebuie să știi
Conform Hotărârii nr. 49 din data de 13.10.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, activitatea cu publicul a operatorilor economici din HORECA, care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfășoară astfel:
- fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
- fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
- este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.
De asemenea, activitatea HORECA(restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare) se desfășoară astfel:
- fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori;
- fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori;
- doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități în județele/localitățile unde, acolo unde este depășită incidența de 3/1.000 de locuitori în ultimele 14 zile.
În situația în care activitatea operatorilor din sectorul HORECA este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, care nu se consumă în spațiile respective.
Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
649Polițiștii rutieri cer sprijinul cetățenilor! Minoră de 16 ani accidentată!
2 ani agoPolițiștii sibieni cer sprijinul cetățenilor pentru a identifica un conducător auto implicat într-un accident rutier
Polițiștii Biroului Rutier Sibiu solicită sprijinul cetățenilor în vederea depistării unui conducător auto care în dimineața zilei de 13 octombrie, în jurul orie 07:30, ar fi accidentat o minoră de 16 ani, angajată în traversarea străzii Paris, pe trecerea pentru pietoni, în zona intersecției cu str. Progresului din municipiul Sibiu.
La sediul Biroului Rutier Sibiu s-a prezentat o tânără de 16 ani care a sesizat că în cursul dimineții de 13 octombrie, a fost victima unui accident rutier ușor, însă conducătorul auto și-a continuat deplasarea.
”Facem de asemenea, un apel atât la adresa conducătorului auto în cauză de a se prezenta a sediul Biroului Rutier Sibiu. Cetățenii care au fost martori la acest accident și pot oferi informații care să conducă la identificarea autoturismului, respectiv al conducătorului auto, sunt rugați să apeleze numărul 0269/208480. Vă mulțumim anticipat pentru sprijin!”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
245