Conducerea DSP (Direcția de Sănătate Publică) Sibiu a fost schimbată. După cum am scris și noi marți.
Cu câteva minute înainte de ajungerea în Parcul Astra a noului board director de la DSP, clopotele Catedralei Mitropilitane au ”anunțat” schimbarea.
Puțin după de ora 8, prefectul Mircea Crețu i-a însoțit pe cei doi medici militari în sediul DSP din Parcul Astra. Aceștia au venit pe jos de la Prefectură, unde s-au întâlnit imediat după ora 7.
Medicul colonel Daniel Chelcea, care a preluat de astăzi conducerea DSP Sibiu, nu a dorit să facă alte declarații înafară de faptul că v-a analiza situația în care se află acum direcția și spitalele din județul nostru,
Emoții la DSP Sibiu
Angajații direcției au ajuns la muncă până la ora 8, erau nerăbdători să îl cunoască pe noul director. De la paznici și până la medici, toți au așteptat cu emotții venirea conducerii în sediu.
Zilele următoare, colonelul Chelcea ne-a promis că o să susțină declarații de ăresă.
You Might also like
Ocna Sibiului. Peste 1000 de vizitatori în weekend
o lună agoOcna Sibiului și-a deschis lacurile pentru toată lumea
Ocna Sibiului este cunoscută în țară, dar și în Europa, pentru lacurile naturale sărate. Litoralul Ardealului, cum mai sunt denumite lacurile de la Ocna Sibiului, este locul unde oamenii vin pentru minunile terapeutice.
VIDEO Atmosfera din weekend de la Ocna Sibiului
În acest weekend s-a permis oficial accesul vizitatorilor. Peste 1000 de sibieni și turiști au venit la Ocna Sibiului. Cei mai curajoși au intrat în lacuri și au simțit pe pielea lor fenomenul de heliotermie.
Printe cei prezenți în acest sfârșit de săptămână la bălăceală, am întâlnit un grup format din sibieni, bucureșteni și amicii lor din Germania.
”Am așteptat cu nerăbdare să se deschidă lacurile. Anii trecuți veneam pe la 1 Mai, dar este bine și acum. Ne bucurăm de sare, nămol, de soare și de o bere alături de prietenii dragi.”, ne spunea Andrei.
”Apa este caldă! Ne place să venim în fiecare săptămână. Venim din județul Hunedoara, ca să ne putem bucura de apa sărată.”, ne-a spus Marcela
Stațiunea Ocna Sibiului se află la 15 km de municipiul reședință de județ. Complexul Lacurilor Naturale pune la dispoziția vizitatorilor pe langa lacurile sărate și o piscină cu apă sărată pentru copii, piscine cu apa dulce, locuri de joacă pentru copii, filigorii, dușuri cu apă rece și caldă, terase, două parcări supravegheate cu camere video.
În perioada 01.05 – 27.05.2022, accesul este permis între orele 07-18, contra unui bilet de 15 lei/adult, copiii intră gratuit. Gratuită este și parcarea. Între orele 18 și 20, accesul tuturor este gratuit.
Lista completă a tarifelor de acces în zona Lacurilor Naturale Ocna Sibiului, o puteți consulta aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
52Ziua Constituției sărbătorită în fiecare an, la 8 decembrie
7 luni agoPrima Constituție postdecembristă la ceas aniversar
Prima Constituție a României de după Revoluția din decembrie ’89, a fost adoptată de Adunarea Constituantă, la 21 noiembrie 1991. Apoi a fost aprobată prin Referendumul Național din 8 decembrie 1991. Votul a trecut cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanți, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ.
În martie 1990, Consiliul Provizoriu de Uniune Națională decidea, prin Legea electorală, ca viitorul Parlament să funcționeze, ca Adunare Constituantă. Prima întrunire a Adunării Constituante a avut loc în 11 iunie 1990, atunci a fost desemnată Comisia Constituțională. Comisia, condusă de Antonie Iorgovan, număra 23 de parlamentari și 5 experți — personalități ale învățământului juridic românesc și juriști cu activitate îndelungată.
Din iunie 1990 până în ianuarie 1991, Comisia a redactat tezele proiectului de Constituție. În 13 februarie 1991, acestea au fost prezentate Adunării Constituante, care le-a dezbătut până în iunie 1991. Alături de cele peste 1.000 de amendamente aduse, proiectul a fost din nou supus dezbaterilor în Adunarea Constituantă, în intervalul 10 septembrie — 18 noiembrie 1991, pentru ca, la 21 noiembrie, să fie adoptat prin vot nominal.
Majoritatea de atunci dorea vot deschis, iar opoziția vot secret.
Votul decisiv asupra noii Constituții a fost dat la 21 noiembrie 1991, la București, deși inițial se dorea să aibă loc la Alba Iulia, prima Capitală a statului român unitar. Din totalul de 510 parlamentari, au fost prezenți 509, din care 414 s-au pronunțat pentru și 95 împotrivă.
FSN, PUNR și reprezentanții minorităților, altele decât cea maghiară, au votat pentru, cu câteva excepții. PNȚCD și PNL s-au pronunțat împotrivă, iar UDMR a votat în bloc împotrivă.
Noua Constituție a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 233, din 21 noiembrie 1991.
Constituția adoptată în 1991 a fost modificată și completată prin Legea de revizuire a Constituției României nr. 429/2003. Aceasta a fost aprobată prin referendumul național din 18-19 octombrie 2003 și a intrat în vigoare la 29 octombrie 2003, data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Curții Constituționale nr. 3 din 22 octombrie 2003, pentru confirmarea rezultatului referendumului național din 18-19 octombrie 2003, privind Legea de revizuire a Constituției României, conform www.cdep.ro.
foto: glasul.info
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
57Portal Medical ajunge și la Agnita
3 luni agoPortal Medical – platforma de sănătate inițiată de Consiliul Județean Sibiu
Consiliul Județean Sibiu extinde platforma Portal Medical și vine în sprijinul comunității din Agnita astfel că, locuitorii își vor putea consulta istoricul medical pe o platformă care arhivează toate documentele medicale din trecut ale fiecărui pacient care își creează un cont.
„Platforma Portal Medical oferă avantaje foarte mari celor care o folosesc, de la economia importantă de timp, o comunicare mai bună între medic și pacient și până la un dosar complet centralizat la care să aibă acces direct fiecare pacient. Salut deschiderea domnului primar
Alin Schiau-Gull de a implementa platforma și la Spitalul Orășenesc Agnita, precum și disponibilitatea de a susține proiecte care pe termen lung vor aduce un plus de confort și valoare comunității pe care o conduce”, a afirmat Daniela Cimpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.Platforma Portal Medical, care face parte dintr-un proiect mai amplu inițiat de Consiliul Județean Sibiu și finanțat prin fonduri europene, permite accesul la istoricul medical al pacienților care au folosit cel puțin o dată serviciile spitalelor care sunt integrate în platformă, și anume: Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalul Clinic de Psihiatrie dr. Gh. Preda Sibiu, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Clinica Misan Med, Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu și Spitalul Municipal Mediaș.
De asemenea, platforma permite partajarea informațiilor din istoric cu medicii cărora pacientul decide să le ofere acces, dar și încărcarea altor documente. În plus, platforma permite realizarea de programări la cabinetele spitalelor, oferă posibilitate de a acorda acces la dosarul medical propriu, de către pacient, unui medic fără cont în portal, pe baza unui link și a unei parole cu valabilitate limitată, posibilitate medicului de familie de a crea cont în portal pentru un pacient (cu acordul pacientului).
Pentru a accesa platforma, utilizatorii au nevoie doar de un cont realizabil în câțiva pași la adresa https://portalmedical.cjsibiu.ro/
Pentru mai multe detalii cu privire la utilizarea platformei, cei interesați pot urmări în video.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
80