Concert de Crăciun, vineri de la 19. Intrarea liberă!

Concert al 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮𝗹𝗲 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂-𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 & 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀

În data de 10 decembrie 2021, la ora 19.00 la Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu, ca în fiecare an, Stagiunea Camerală Florescu-Fernandez & Friends își propune să organizeze un concert dedicat tinerelor talente, viitorilor muzicieni în formare, care au ocazia să își expună vocația și să acumuleze experiență alături de cei profesioniști, profesorii și îndrumătorii lor.

Noua generație de artiști, cei doi copii, sunt tinerii violoniști David Kovács și Rafaela Fernandez Samodaiev de 11 și 13 ani, care alături de părinții lor, acompaniați de o întreagă orchestră de cameră, aduc magia Crăciunului mai aproape de publicul din Sibiu, într-un concert festiv cu care 𝗦𝘁𝗮𝗴𝗶𝘂𝗻𝗲𝗮 𝗖𝗮𝗺𝗲𝗿𝗮𝗹𝗮̆ 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂-𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 & 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗻𝗱𝘀 încheie anul 2021.

𝗠𝗼𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗙𝗹𝗼𝗿𝗲𝘀𝗰𝘂 𝘀̦𝗶 𝗠𝗮𝗸𝗰𝗶𝗺 𝗙𝗲𝗿𝗻𝗮𝗻𝗱𝗲𝘇 𝗦𝗮𝗺𝗼𝗱𝗮𝗶𝗲𝘃:„Copiii, prin spiritul tânăr, inocența și talentul lor sunt cei care dau farmec Crăciunului, de aceea, în apropierea sărbătorilor de iarnă, nu ne putem închipui un alt fel de a ne bucura decât ascultându-i pe cei mici și oferindu-le un prilej prin care ei să strălucească. Ca artiști, încă de când suntem mici, căutăm sensul drumului pe care l-am ales, satisfacția și bucuria pe care le simțim după ce cântăm în public. Dorim să transmitem ceea ce și noi am primit celor mici, iar noi, părinții lor, vom cânta alături de ei, pe scenă”.

Orchestra de Cameră din Miercurea-Ciuc a fost înființată în anul 2001, iar între timp a devenit una din cele mai apreciate orchestre din România. Primul concert pe care l-a susținut în Miercurea-Ciuc a fost în iunie 2001, având ca membri fondatori elevi ai Liceului de Arte „Nagy István”, sub îndrumarea dirijorului și pianistului Szőnyi Zoltán, profesor din Târgu-Mureş. Concertul a avut un mare succes în rândul melomanilor. Odată cu acest început, orchestra a participat cu regularitate la evenimentele locale şi cu timpul a lansat propriul sezon artistic. Ulterior a avut apariţii şi în calitate de orchestră simfonică, dar şi-a păstrat numele de Orchestra de Cameră Ciuc.

În cadrul concertului se pot asculta operele:  Concert pentru două viori în la minor, op. 3, nr. 8, RV. 522 & Concert pentru vioară nr. 4 în fa minor, op. 8, RV. 297, „Iarna” de Antonio Vivaldi; Zece piese pentru copii transcrise pentru orchestră de cameră de Leo Weiner, de Bela Bartok; Rondo Magyar; și o suită pentru orchestră de cameră.

𝗘𝘃𝗲𝗻𝗶𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗳𝗮𝗰𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘀𝗲𝗿𝗶𝗮 „𝗢𝗱𝗮𝗲 𝗰𝘂𝗺 𝗵𝗮𝗿𝗺𝗼𝗻𝗶𝗶𝘀”, 𝘂𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁 𝗿𝗲𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝘁 𝗶̂𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗲𝗻𝗲𝗿𝗶𝗮𝘁 𝗰𝘂 𝗙𝗼𝗿𝘂𝗺𝘂𝗹 𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻 𝗦𝗶𝗯𝗶𝘂, 𝗰𝘂 𝘀𝗽𝗿𝗶𝗷𝗶𝗻𝘂𝗹 𝗚𝘂𝘃𝗲𝗿𝗻𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗲𝗶, 𝗽𝗿𝗶𝗻 𝗗𝗲𝗽𝗮𝗿𝘁𝗮𝗺𝗲𝗻𝘁𝘂𝗹 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗥𝗲𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘁𝗻𝗶𝗰𝗲.

Accesul publicului la concert se face cu respectarea măsurilor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top