Video|Foto Coloană de 3 km la intrare în Sibiu

Coloană cu nervi

Prima dimineață de carantină i-a luat pe mulți locuitori din Cisnădie prin surprindere. Mulți nu știau de măsura impusă de autorități, drept urmare nu aveau declarațiile sau adeverințele pregătite pentru a le arăta organelor de control.

Ca în fiecare început de zi lucrătoare, pe Calea Cisnădiei se formează o coloană lungă de mașini. Astăzi, coloana a fost și mai mare, unii participanți la trafic au spus că au așteptat și 40 de minute în coloană. Alții mai norocoși puțin peste 10 minute, depinde cât de apropae de Sibiu locuiesc.

Pentru ca timpul de staționare în filtrele instituite de forțele de ordine să fie cât mai limitat, polițiștii sibieni le recomandă persoanelor care se deplasează cu mașină să pregătească din timp documentele justificative.

”Adresăm conducătorilor auto și pasagerilor autovehiculelor recomandarea ca actul de identitate și unul dintre documentele justificative pentru deplasare să fie pregătite din timp. În acest fel, documentele pot fi verificate cu rapiditate, iar dumneavoastră puteți ajunge la destinație într-un timp util.” a transmis Elena Welter, din cadrul Compartimentului Relații Publice al IPJ Sibiu.

De știut!

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator, cu precizarea programului de lucru sau o declarație pe propria răspundere (Anexă la Hotărârea nr. 35/01.04.2021) cu precizarea intervalului orar necesar desfășurării activității.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere (Anexă la Hotărârea nr. 35/01.04.2021), completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii,adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura, precum și intervalul orar necesar desfășurării activității.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care locuiesc, tranzitează sau lucrează în localitățile carantinate, Instituția Prefectului – Județul Sibiu pune la dispoziția celor interesați:

1. Modelul Declarației pe propria răspundere pentru deplasarea în perioada carantinării zonale
2. Modelul Declarației pe propria răspundere pentru deplasarea pe timp de noapte
3. Modelul Adeverinței pentru angajator


Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.


 

Scroll to top