Colegiul Pedagogic își ”schimbă fața” cu peste 10 milioane de lei

Colegiul Andrei Șaguna se modernizează

Colegiul Național Pedagogic Andrei Șaguna, mai exact clădirea situată pe streada Aleea Turnu Roșu, numărul 2, va fi modernizată și mai eficientă energetic. Contractul pentru realizarea lucrărilor a fost semnat de Primăria Sibiu cu asocierea a două firme sibiene.

Lucrările includ, printre altele, montarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, modernizarea sistemului de producere a energiei termice, crearea unui sistem de ventilație, înnoirea sistemului de iluminat, termoizolarea și înlocuirea tâmplăriei.

“Investiția în Colegiul Andrei Șaguna are o valoare de 10,1 milioane de lei, din care 8,3 milioane lei din fonduri europene nerambursabile, iar restul din bugetul local. Primele 2 luni vor fi rezervate proiectării și obținerii avizelor, iar de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, constructorul are la dispoziție 12 luni pentru a le executa. Această eficientizare energetică, un tip de investiție pentru care am inițiat-o pentru un număr de 16 unități de învățământ din Sibiu, presupune pe lângă lucrările specifice și o modernizare a spațiilor interioare, de la geamuri și până la tencuieli și zugrăveli.”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a depus în cadrul PNRR un al doilea proiect pentru Colegiul Andrei Șaguna, pentru extinderea acestuia și implementarea măsurilor în vederea dobândirii statutului de școală verde. Proiectul care este gestionat prin Ministerul Educației se află în prezent în evaluare, iar dacă va fi aprobat, va însemna o investiție de peste 34 de milioane de lei.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top