CJ Sibiu, vizită de lucru în Japonia

CJ Sibiu în Japonia. Oportunități de colaborare româno-japoneze

CJ(Consiliul Județean) Sibiu prin vicepreședintele Vlad Vasiu, au onorat invitația Ambasadei României în Japonia, pentru efectuarea unei vizite de lucru pe târâmul nipon, în perioada 12-17 iunie 2023. Delegația CJ Sibiu a fost completată de prorectorul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, prof. univ. dr. ing. Sever Gabriel RACZ, reprezentând mediul academic, și Octavian Isăilă, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Sibiu, din partea mediului economic sibian.

Oficialitățile locale din Hiroshima, Kyoto alături de vice-guvernator și de directorul general Osaka World Expo 2025, dar și de alți oficiali au fost gazdele delegației sibiene.  Domeniile precum educație, cultură, inovare, cercetare științifică și turism, au fost temele pe care s-au purtat discuții în vederea în cooperarea și elaborarea de proiecte comune. În cadrul vizitei de la Muzeul Memorial al Păcii din Hiroshima, a fost depusă o coroană de flori.

Delegația CJ Sibiu a efectuat vizite la companii japoneze de renume, dar și la instituții guvernamentale centrale și regionale. Discuții s-au purtat la Ministerul Economiei, Comerțului și Industriei și cu conducerile JETRO Osaka și JETRO Kyoto, precum și cu reprezentanții IHI Corporation din Yokohama și Kumahira Co. Ltd. din Hiroshima.

”Întâlnirile au fost un bun prilej pentru discuții referitoare la cooperarea economică dintre cele două state și la oportunitățile viitoare de colaborare româno-japoneze. În cadrul vizitei de la Tokyo Metropolitan Government a fost prezentat sistemul de management al intervenției în cazul dezastrelor.”, se arată într0un comunicat emis de CJ Sibiu.

Ziua iei a fost sărbătorită la Ambasada României la Tokyo, printr-un eveniment organizat împreună cu Ambasada Republicii Moldova la Tokyo.  Alteța Sa Imperială Prințesa Takamado, dar și Comisarul European pentru Transporturi, doamna Adina Vălean, au fost printre invitații de seamă. Au răspuns invitației ambasadori, membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din Japonia, ai mediului de afaceri și ai comunității de români. Oaspeții au fost încântați de expoziția de costume tradiționale, dar și de programul interpretat la nai de Fumiko Sakura.

„Am participat cu drag la un eveniment cultural dedicat iei românești, apreciată de noi românii, dar și de gazdele noastre din Japonia. Am avut bucuria să întâlnesc la acest eveniment și un elev al artistului sibian Radu Nechifor. Fumiko Sakura, tânăra care ne-a încântat cu un program la nai, ne vizitează orașul de peste 10 ani pentru a lua lecții la acest instrument.

Îi mulțumesc domnului ambasador Ovidiu Dranga pentru invitație și pentru programul interesant avut pe parcursul întregii săptămâni, în care am avut ocazia să întâlnim atât autorități locale, regionale și centrale, dar și reprezentanți ai companiilor japoneze alături de care ne dorim să intensificăm relații de colaborare în domenii de interes atât pentru noi cât și pentru partea japoneză”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top