CJ Sibiu a depus încă 2 proiecte în PNRR

CJ Sibiu – ședință de consiliu, convocată de îndată

CJ Sibiu a depus pentru finanțare, prin PNRR, două proiecte pentru eficientizarea energetică a clădirii Policlinicii Stomatologice a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu și a sediului DGASPC Sibiu, str. Mitropoliei nr.2.

Pentru ca acest lucru a fost nevoie de aprobabrea acestor proiecte în ședința de consiliu. Deaceea a avut loc ședința extraordinară a Consiliului Județean Sibiu, convocată de îndată, care s-a desfășurat în sistem de videoconferință.

Cele două proiecte aflate pe ordinea de zi sunt afișate pe site-ul instituției: https://www.cjsibiu.ro/evenimente/46498/, iar înregistrarea audio-video a ședinței este postată pe pagina de Facebook a CJ Sibiu: https://fb.watch/g3A0n9b13q/

Motivul convocării acestei ședințe l-a reprezentat faptul că astăzi, 10.10.2022, ora 10, a fost prevăzută lansarea celui de-al doilea apel de proiecte care pot fi finanțate pe componenta eficiență energetică, prin Planului Național de Redresare și Reziliență, criteriul fiind „primul venit, primul servit”. Este vorba despre Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2- Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice, operaţiunea B.1 – Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirilor publice și operațiunea B.2 – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

În nicio oră, pentru operațiunea B 1 au fost depuse 412 proiecte, iar pentru operațiunea B2 -333

Menționăm că această linie de finanțare/ghidul de finanțare a fost publicat în Monitorul Oficial miercurea trecută (5.10.2022), iar colegii din Serviciul Managementul Proiectelor din cadrul CJ Sibiu au reușit să întocmească cu maximă rapiditate documentele ce stau la baza cererii de finanțare pentru următoarele clădiri:

  1. Renovare energetică a clădirii Policlinicii Stomatologice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, situată pe str. Hermann Oberth, lângă Ambulatoriul Spitalului Județean, proiect depus pe operațiunea B 2. Valoarea maximă eligibilă a proiectului: 2.208.913,94 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 419.693,65 lei. Descrierea investiției, aici.
  2. Consolidare seismică și renovare energetică a clădirii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, situată pe strada Mitropoliei, nr.r2, proiect depus pe operațiunea B 1. Valoarea maximă eligibilă a proiectului: 8.936.962,97 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în sumă de 1.698.022,96 lei. Descrierea investiției, aici.
Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top