CJ Sibiu. 5 poduri degradate, încă sunt folosite

CJ Sibiu. Două asocieri de firme din Sibiu și Cluj vor construi cinci poduri din fonduri nerambursabile

CJ Sibiu a contractat finanțări nerambursabile prin Programul „Anghel Saligny”.  Au fost încheiate licitațiile prin care vor fi asigurate proiectarea și execuția a cinci poduri care  se află într-o stare avansată de degradare de foarte mulți ani. Unele dintre acestea au fost realizate din fier și lemn, iar în momentul de față constitutie un real pericol, nemaiputând să ofere participanților la trafic siguranță în utilizare.

Prin investiția derulată de CJ Sibiu, noile poduri vor avea structuri din oțel și beton, inclusiv trotuare și balustrade pentru pietoni.

Asocierea de firme condusă de Prodial SRL Sibiu, formată din Pod – Proiect SRL și Total NSA AG Construct, a câștigat contractele de proiectare și execuție lucrări pentru trei poduri amplasate astfel: DJ 104E (km. 3) Șomartin – Arpașu de Jos, la valoarea de 3.464.148,93 lei, fără TVA; DJ 105H Arpașu de Sus, la valoarea de 4.381.035,38 lei, fără TVA; În centrul localității Sadu, la valoarea de 4.270.398,47 lei, fara TVA.

Alte două poduri vor fi proiectate și construite de asocierea Dacia Faber SRL (leader) și Cadsil SRL, ambele din Cluj: DJ 104F, între Săcădate și Nou Român, la valoarea de 6.228.955,64 lei, fără TVA; DJ 104E (km. 4) Șomartin – Arpașu de Jos, la valoarea de 1.170.532,00 lei, fără TVA.

„Valoarea cumulată a celor cinci poduri depășește 19,5 milioane de lei, sumă care, la prima vedere, poate fi mică, însă beneficiile directe asupra comunităților pe care le deservesc sunt foarte mari”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu.

Potrivit documentației de licitație, prestatorii au obligația de a realiza proiectele tehnice în maximum 4 luni, în timp ce lucrările de construire au termene de execuție cuprinse între 12 și 18 luni.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top