Ciprian Ștefan: Ministerul Culturii este Cenușăreasă | VIDEO

Ciprian Anghel Ștefan: Trebuie să ne unim, să devenim o voce!

Astăzi a debutat la Muzeul Astra, programul Astra Multicultural 2021. La deschiderea seminariilor pe tema ”Patrimoniu cultural.Valori.Perspective”, managerul general al Muzeului Astra și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România, Ciprian Anghel Ștefan le-a transmis directorilor instituțiilor de cultura din România, un mesaj în contextul  finanțării insuficiente a instituțiilor care gestionează patrimoniul cultural al țării.

”Noi directorii suntem vremelnici în funcție! Important este ce rămâne după noi, ce echipe construim, ce strategii construim și ce transmitem mai departe. Și cum, din poziția noastră de influenceri, reușim să convingem factorii decizionali. O spun cu toată răspunderea. În momentul de față Ministerul Culturii este Cenușăreasă, un minister de sacrificiu. ”, Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului Astra și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Ministerul Culturii nu este prezent în programul guvernamental PNRR. Banii prin Programul Național de Restaurare și Reziliență care ajung la cultură vin mai mult indirect decât direct.

”Vi se pare Normal? Unde suntem noi muzeele în acest PNRR? Unde suntem noi instituțiile de stat în acest program, având în vedere că instituțiile de stat care gestionează patrimoniul din România, sunt cei mai mari depozitari de patrimoniu și gestionari de patrimoniu? De ce? În principal din cauza noastră, că nu am reușit să ne unim și să fim o voce.”, a adăugat Ciprian Anghel Ștefan,  managerul general al Muzeului Astra și președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

Pentru mai multe informații din Sibiu, vizitați site-ul nostru www.opiniadesibiu.ro.
Scroll to top